Kikytunnit toteutettavissa

Markku Jalonen julisti taas eilen telkkarissa eioota sote-alalle. Teknoligiateollisuuskin sai korotuksensa ja siihen menee jo niin paljon kunnalta rahaa, 700 miljoonaa.

Edellisen vuoden aikana tuli selväksi, jos säästetään, otetaan se osa pois oikeista töistä, niistä lakisääteisistä palveluista, joiden tarkoitus on auttaa ihmistä ja pitää hyvinvointivaltio hyvinvointivaltiona. Kun kunnat säästävät, säästetään sieltä, mihin pitäisi lisätä.

Suomen kunnissa on valtavan raskaat hallintohimmelit. Lähiesimiehellä itsellään on useampi esimies. Suomen Valtio näyttää mallia erityisavustajien avustajien ja sihteereiden kanssa. Tämä kaikki on pois sieltä oikeasta työstä, millä tämä yhteiskunta käytännössä pyörii ja mikä käytännössä on se hyvinvointivaltio.

Järjetön kuntamatematiikka kertoo, että tunteja ei voi ottaa palkkakuoppa-aloilta pois, koska muilta jo otettiin ja kentälle tarvittaisi tuntien takia tuhansia uusia työläisiä. En huomannutkaan, että porukka väheni kikytuntien myötä. Niin tai näin, ehdotan; jos kikytunteja ei voi poistaa ja lisää työvoimaa tarvitaan jo nykyisessä tilanteessa, hallintohimmelin yläpäässä olevat ihmiset tulisivat työläisten pariin tekemään kikytunnit. Näin saataisiin heidän palkoilleen konkreettista vastinetta edes sen 24h ajan sinne, missä käsiä tarvitaan. Näin kenttäkokemus karttuisi ja saataisi sinne himmeleihin eväitä hankkeille ja pyrokratialle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu