Miten olis pakettipuoli?

Hyvä hoitaja, oletko kyllästynyt työhön, joka vaatii paljon vastuuta, paineensietokykyä, jatkuvaa kouluttautumista, venymistä, fyysistä ja etenkin henkistä pääomaa? Ryhdy pakettilajittelijaksi, niin säilytät elintasosi, tai jopa kohennat sitä ja huomaat, kuinka henkisen ylikuormittumisen painotaakka tippuu harteiltasi.

Katselin eilen Ylen Sannikka&Ukkola ohjelmaa, jossa vieraana ollut Hjallis Harkimo kertoi Postikiistan keskiössä olleiden pakettilajittelijoiden tienaavan 2600€ kuussa. Pakettilajittelija siis tienaa enemmän, kuin lähihoitaja ja jopa enemmän, kuin mitä sairaanhoitaja tienaa keskimäärin peruspalkkana kuussa.

Pitäisikö palkan olla kuitenkin jollain lailla suhteutettuna koulutukseen, tai edes työn laatuun? Vaikka onhan toki yhtäläisyyksiäkin löydettävissä, etenkin jos katsoo millä tolalla meidän vanhustenhoito on. Paketit kasaan ja rapsalle.

Pakettilajittelijoiden palkkaa ei saa polkea. Koko Suomi osoitti tukensa, jotta Postilaiset eivät joudu sossuluukulle ja saavat työstään ansaitsemansa palkan. Hoitajan palkkaa ilmeisesti saa polkea ja Suomi luottaa siihen, että ”kutsumustaan” toteuttavat tietävät paikkansa. Annetaanhan heille suullisesti aika-ajoin kiitosta. Häpeällistä, erittäin häpeällistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu