Tekeekö rokottaminen autuaaksi ja kuinka pitkäksi aikaa?

Nyt seuraa aitoa pohdintaa koronarokotteesta, ilman foliohattuja. En ole epidemiologi, joten toivoisin vastauksia tittelin haltijoilta otsikossa ja tekstissä esiintyviin kysymyksiin.

Tiedän, että prosentuaalisesti hyvin pieni osa saa vakavan haitan rokotteesta. Tämä on siis  hinta, jotta pääsemme ulos pandemiasta. Pitää katsoa koko kuvaa. Nyt on vastuullista ilmoittaa, että on saanut rokotteen ja kehoittaa muitakin ottamaan. Lisäkysymyksiin ei kuitenkaan kukaan rokotettu osaa vastata.

Mitä vielä tiedämme rokotteesta ja esimerkiksi siitä, kuinka pitkään se suojaa? Uusimmeko koko kansan rokottamisen jo ensi vuonna? Onko rokote autuaaksi tekevä tie ulos pandemiasta? Muuntuuko virus rokotusten myötä? Hiipuuko pandemiat lopulta ajan myötä itsekseen joka tapauksessa?  Mietityttää myös, onko esimerkiksi Astra Zenecalla rokottaminen mahdollisen riskin ja rahanmenon arvoista, kun sen suojatehon on arvioitu olevan vain 59,5%?

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01284

Laumasuojateoria on jo naapurissa testattu huonolla menestyksellä, joten rajoitukset ovat olleet mielestäni tarpeen terveydenhuollon kantokyvyn vuoksi. Eikö rokottaminen kannattaisi aloittaa juuri perusterveistä ja sellaisista, jotka kuluttavat, käyttävät palveluita ja käyvät töissä, jos mitään muuta mahdollisuutta pandemiasta ulos ei ole?

Sitten synkempi pohdinta. Fimea kertoo, että 21 ihmistä on kuollut rokotteen jälkeen ja ”kymmenelle potilaista nousi kuume tai yleisvointi lähti laskuun rokottamista seuraavina vuorokausina. Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin poissulkea” (fimea.fi). Tästä seuraa pohdinta, mitä oikeasti tiedämme rokotteesta? Ainakin yhden menehtyneen tiedetään olleen työikäinen, mutta sitä ei lasketa, koska hänellä oli perussairauksia? Suurin osa kaikista haittavaikutusilmoituksista koskee yleisesti ottaen työikäisiä.

https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/ajankohtaista/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset

Tiedämme koronasta, kuten rokotteestakin jatkuvasti enemmän. Toivoisin kuitenkin enemmän kriittistä pohdintaa myös vastuussa olevilta tahoilta ja vastauksia alussa esitettyihin kysymyksiin. Onko tosiaan niin, että rokottaminen tekee autuaaksi? Paremman tiedon puutteessa olen itse ottamassa rokotteen ja kantamassa korren kekoon, jos tästä kekoa saadaan aikaiseksi. Kukaan ei tiedä saadaanko ja kauanko keko kestää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu