Allu ja Jyrki ovat oikeassa. Venäjä on kehitysmaa

Venäjä on ihan järkyttynyt, kun se ei olekaan kaikkien suomalaisten mielestä maailman rikkain ja mahtavin, vaikka se on G8-maa ja sillä on niin pirusti ydinpommeja jne.
Suomalaiset ovat aivan shokissa, sillä vaikka jokatoinen jurnuttaa siitä, kuinka ollaan kyyristelty Venäjän/ Neukkulandian edessä ja suomittuminen on kansallinen häpeätahramme, niin tuota nöyristelevää asetelmaa ei tosiaankaan haluta muuttaa.

Ensin minä pikkasen ajattelin, että nyt pojat vähän niinku leikillään pagissoovat, vaikkapa ihan vain siksi, että Venäjän karhu pikkasen murahtelisi ja sitten suomalaisten NATO-myönteisyys kasvaisi, mutta sitten mie sain käsiini semmosen listan, jossa on lueteltu tarvikkeet, joita eräs Karjalaan apua vievä kansalaisjärjestö tarvitsisi ja joiden vientiin joku ”Moskovan humanitaarisen avun komitea” on luvan myöntänyt, jonka jälkeen tajusin, että Jyrki ja Alejandro ovat ihan oikeassa.

Kyseisen järjestön tarvelistalla on ihan sairaalakalusteita ja apuvälineitä, 8000 kiloa lasten vaatteita ja jalkineita, 10 000 kiloa aikuisten vaatteita ja jalkineita sekä useita tuhansia kiloja liina- ja vuodevaatteita. Siis ei mitään keskosten happikaappeja tai modernia terveydenhuoltokamaa, joiden tarpeen vielä jotenkin ymmärtäisi. Listan liittenä oli viesti, jossa kerrottiin tarpeen humanitaarisella avulle olevan merkittävä, sillä esimerkiksi eräälle mielisairaalallesuunnattuja määrärahoja on leikattu 30 % eikä vaatehankintoihin ole annettu ruplaakaan.

Näiden kansalaisjärjestötason keräysten lisäksi Suomen valtio lähettää kehitysapua (hienovaraisesti nimetty ”lähialuetueksi”) Venäjälle vuosittain kymmeniä miljoonia. Jos Venäjä olisi aidosti suurvalta, niin tuskin sen tarvitsisi Suomelta, jonka väkiluku on tasoa venäläisen suurkaupungin asukasluku, kehitysapua vastaan ottaa.

Näin ollen olen sitä mieltä, ettei Suomi ole minkään suurvallan naapuri. Suomen naapurissa on liian suuresta egosta kärsivä kehitysmaa, joka ei saa edes niitä kaikkein perustavanlaatuisimpia terveys- ja sosiaalipalveluja tuotettua ilman ulkomaiden apua ja tukea.

Näin on närreet ja sen kanssa on niin meidän kuin Venäjänkin elettävä.

Terkuin,
Helena

Loppuun vielä otteita ulkoministeriön nettisivuilta http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=34823

”Suomi on osoittanut vuosina 1990 – 2009 Venäjän kanssa toteutettaviin yhteishankkeisiin noin 293 miljoonaa euroa.”

”Vuoden 2010 talousarviossa on ulkoasiainministeriön pääluokkaan (momentti 24.20.66 Lähialueyhteistyö) osoitettu 19,5 miljoonaa euroa lähialueyhteistyöhön. Muiden ministeriöiden pääluokissa lähialueyhteistyöhön on osoitettu noin 1,6 miljoonaa euroa, joten lähialueyhteistyön kokonaisrahoitus vuonna 2010 on noin 21,1 miljoonaa euroa.”

”Suomalaisten kansalaisjärjestöjen hankkeisiin lähialueilla on osoitettu kuluvana vuonna 1,5 miljoonaa euroa. Suomalaisten pk-yritysten yritystoiminnan käynnistämis- ja kehittämishankkeita Venäjällä tuetaan 0,8 miljoonalla eurolla.”

ohohupsis
Sitoutumaton Ulkomaat

Tosi wanahoja mummoja ja A.F. Airoa fanittava ämmänriähkänä Suomen Kurjalan itkuvirsikunnahilta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu