Allu ja Jyrki ovat oikeassa. Venäjä on kehitysmaa
Venäjä on ihan järkyttynyt, kun se ei olekaan kaikkien suomalaisten mielestä maailman rikkain ja mahtavin, vaikka se on G8-maa ja sillä on niin pirusti ydinpommeja jne.
Suomalaiset ovat aivan shokissa, sillä vaikka jokatoinen jurnuttaa siitä, kuinka ollaan kyyristelty Venäjän/ Neukkulandian edessä ja suomittuminen on kansallinen häpeätahramme, niin tuota nöyristelevää asetelmaa ei tosiaankaan haluta muuttaa.
Ensin minä pikkasen ajattelin, että nyt pojat vähän niinku leikillään pagissoovat, vaikkapa ihan vain siksi, että Venäjän karhu pikkasen murahtelisi ja sitten suomalaisten NATO-myönteisyys kasvaisi, mutta sitten mie sain käsiini semmosen listan, jossa on lueteltu tarvikkeet, joita eräs Karjalaan apua vievä kansalaisjärjestö tarvitsisi ja joiden vientiin joku ”Moskovan humanitaarisen avun komitea” on luvan myöntänyt, jonka jälkeen tajusin, että Jyrki ja Alejandro ovat ihan oikeassa.
Kyseisen järjestön tarvelistalla on ihan sairaalakalusteita ja apuvälineitä, 8000 kiloa lasten vaatteita ja jalkineita, 10 000 kiloa aikuisten vaatteita ja jalkineita sekä useita tuhansia kiloja liina- ja vuodevaatteita. Siis ei mitään keskosten happikaappeja tai modernia terveydenhuoltokamaa, joiden tarpeen vielä jotenkin ymmärtäisi. Listan liittenä oli viesti, jossa kerrottiin tarpeen humanitaarisella avulle olevan merkittävä, sillä esimerkiksi eräälle mielisairaalallesuunnattuja määrärahoja on leikattu 30 % eikä vaatehankintoihin ole annettu ruplaakaan.
Näiden kansalaisjärjestötason keräysten lisäksi Suomen valtio lähettää kehitysapua (hienovaraisesti nimetty ”lähialuetueksi”) Venäjälle vuosittain kymmeniä miljoonia. Jos Venäjä olisi aidosti suurvalta, niin tuskin sen tarvitsisi Suomelta, jonka väkiluku on tasoa venäläisen suurkaupungin asukasluku, kehitysapua vastaan ottaa.
Näin ollen olen sitä mieltä, ettei Suomi ole minkään suurvallan naapuri. Suomen naapurissa on liian suuresta egosta kärsivä kehitysmaa, joka ei saa edes niitä kaikkein perustavanlaatuisimpia terveys- ja sosiaalipalveluja tuotettua ilman ulkomaiden apua ja tukea.
Näin on närreet ja sen kanssa on niin meidän kuin Venäjänkin elettävä.
Terkuin,
Helena
Loppuun vielä otteita ulkoministeriön nettisivuilta http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=34823
”Suomi on osoittanut vuosina 1990 – 2009 Venäjän kanssa toteutettaviin yhteishankkeisiin noin 293 miljoonaa euroa.”
”Vuoden 2010 talousarviossa on ulkoasiainministeriön pääluokkaan (momentti 24.20.66 Lähialueyhteistyö) osoitettu 19,5 miljoonaa euroa lähialueyhteistyöhön. Muiden ministeriöiden pääluokissa lähialueyhteistyöhön on osoitettu noin 1,6 miljoonaa euroa, joten lähialueyhteistyön kokonaisrahoitus vuonna 2010 on noin 21,1 miljoonaa euroa.”
”Suomalaisten kansalaisjärjestöjen hankkeisiin lähialueilla on osoitettu kuluvana vuonna 1,5 miljoonaa euroa. Suomalaisten pk-yritysten yritystoiminnan käynnistämis- ja kehittämishankkeita Venäjällä tuetaan 0,8 miljoonalla eurolla.”
Hyvä Helena
Sano tuo kaikki myös näille suomettumisen jatkajille, tässäkin blogistanissa esimerkiksi Vaaralan Jussille!
Sano se sama asia myös nuorille kepulaisille esimerkiksi Esko Virrille!
Ilmoita asiaton viesti
#1.Kyllä se Vuaralan Jussi kohta tulee tänne oikomaan nämä minun käsitykseni 😉
#2. Venäjä on aiheena vähän niinku homoavioliitot. Jokaisella on siihen jotain sanottavaa.
Ilmoita asiaton viesti
#2 Timo Anttila
Komppaan!
Ilmoita asiaton viesti
Homoavioliitoista en tähän hätään osaa ottaa tukevaa kantaa. En myöskään pysty oikein sisäistämään ilmaan parempaa johdatusta lähialueyhteistyön sisältöä. Esimerkiksi opetuksen antaminen marjanpoiminnassa tuntuu jotenkin haetulta. Jotenkin siinä on analogiaa vuosia sitten velloneeseen nollatutkimusaiheeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Katainen taisi karsia siitä 19,5 miljoonasta lähialuetukea pois 6 miljoonaa, mutta toisaalta on pahimpaan hätään yhteistä apua menossa, Ria Novosti, EU sends 80,000 euros worth of aid to Russian wildfire victims:
The aid, in the form of foodstuffs, bedding, clothing, detergents, and other vital supplies, will be distributed through the International Foundation of the Red Cross and Red Crescent Societies.
http://en.rian.ru/russia/20100817/160237876.html
Ilmoita asiaton viesti
Hieno kirjoitus, onnittelen !
En ole varma oliko Kataisen viisasta olla noin rehellinen. On paljon asioita, joita ei kannata sanoa.
Mutta venäläisten ei pitäisi provosoitu totuuksien puhumisesta. Talous on Hollannin kokoluokkaa, mutta maassa on tuhat kerta pahempia ongelmia kuin Hollannissa. Koko ajan lisääntyvä korruptio, lehtimiesten, asianajajien ja
muiden ihmisoikeuksia ajavien murhat, ympäristön kauhea tila, terveydenhuollon romahtaminen jne.
Hassua, että jotkut suomalaiset ovat yhtä herkkiä kuin venäläiset.
Kyyristelyn aika saisi olla jo ohi. Samoin suomalaisten verovarojen syytäminen Venäjälle.
Ilmoita asiaton viesti
Jep ja siinä se vaan on heti rajan takana vaikka kuinka silmät sulkisi tai selän kääntäisi, ei se siitä mihinkään katoa. Isottelee minkä ehtii samalla kun naapurit hoitaa hissun kissun ongelmia takapihalla. Kun meillä nyt naapurissa on tosiaan liian suuresta egosta kärsivä kehitysmaa niin kannattaako miettiä mitä sen suuntaan laukoo? Sen reaktiot kun voivat olla juuri sellaiset mitä liian suuresta egosta kärsivältä kehitysmaalta voi odottaa tai jopa sellaiset joita ei edes osaa odottaa. Näin ollen edes maan johtohenkilöiltä soisi sujuvan edes diplomatian alkeet, kansahan toki saa räksyttää vapaasti minkä ehtii ja kehtaa.
Ilmoita asiaton viesti
#6.
Safkalaisten jutut ovat ihan parhautta. Minun elämäni olisi NIIN tylsää ja sisällötöntä ilman niitä.
#9.
Joskus kävin Putkisen Jussin blogiin ihmetystäni purkamassa, kun minua on kummastuttanut se, että suomalaisetkin ovat aina ihan niinku ”iik, entäs jos venäjä hyökkää? Kuollaan kaikki”, mutta jos miettii niitä sotia, joita venäjä on viime vuosina/ vuosikymmeninä käynyt, niin lähinnähän he ovat uhitelleet pienille ja varsin kehittymättömille kansoille, eikä nuo nekään uhittelut ihan putkeen ole menneet.
Ilmoita asiaton viesti
nyt iski hellu kultasuoneen!
sopivan rennosti ja hutaisevalla tavalla tehty pläjäys tutkivaa journalismia tehoaa aina. eiköhän hellu ole top-vitosessa viimeistään klo 23 tänään!
Ilmoita asiaton viesti
#10.
Voi olla osittain totta tuokin. Vaan tulee sitten mieleen sekin, että jospas valtiomme johdossa tiedetään jotain mitä me emme tiedä ja jonka vuoksi on tultu siihen lopputulokseen, että voidaan sanoa mitä vain.
Minulla ei itselläni ole missään nimessä mitään Venäjää vastaan, koska todella aidosti pidän venäläisistä ja heidän kulttuuristaan, mutta jotain tosi pimeetä siinä valtiossa on. Vähän kuin Yhdysvalloissakin, joka ei mielestäni yhtään Venäjää parempi ole. Ja siinäpä se onkin, kun Kiinasta kasvaa maapallon ainoa todellinen suurvalta ja nämä perinteiset USA ja Venäjä jatkavat vain sitä suurvaltaleikkiään. Ja niiden välissä on 200 vuoden kuluttua muslimienemmistönen Euroopan Unioni. Onnea vaan jälkipolvelleni.
Ilmoita asiaton viesti
”Eikös se aluksi ollut G7 ja Venäjä”? Sitten venäjä loukkantui ja niille sanottiin säälivällä äänellä, että ”perustetaan sitten G8”.
Ilmoita asiaton viesti
Nälkäinen ja köyhä, mutta omaa ydinaseen. Samalla erittäin tappamiseen valmiin armeijan.
Mitä käy kun rikas läski käy vittuilee? Köyhä tappaa ja vie rahat.
Katainen ja Stubb tulisi ohjata mitä pikimmiten pakkohoitoon. Mielenterveydelliseen.
Blogeissa kirjoittava Antti Liikkanen (sdp), varmaan kirjoittaa virallisen M1 lähtetteen.
Pikkuisen lepoa ja diapamia, lisättynä hillibilly heroiini oxmoronilla ( vai mikä se oli), niin kyllä sitten hallituksemme ykkössoturit jatkavat afganistanilaista huumesotaa viimeiseen grammaan saakka.
Mutta voitot kotiin.
Ilmoita asiaton viesti
”Venäjä on kehitysmaa”.
Ten points!
p.s.
Ne rassukat yrittävät olla suurvalta, mutta Putinilla ja sillä toisella keskenkasvuisella (Medvedev) ei ole parempaakaan tekemistä kuin kommentoida venäläisen mummun hoitoa Suomessa ja Suomesta Venäjälle varastetun lapsen omin voimin palautusta Suomeen.
Paskajohtajia, sanon minä, ja paska maa.
Ilmoita asiaton viesti
Helena tyypilliseen tapaansa katsoo muuallekin, kuin omaan napaansa.
Kiitos, että olet olemassa.
Ilmoita asiaton viesti
Minua ihmetyttää monien suomalaisten liioiteltu reagointi tähän ministereiden lausuntoon. Hehän vain totesivat tosiasian- Venäjä ei ole taloudellinen suurvalta- Mitä kamalaa, fasistista ja mielisairasta sotakiihkoilua tuossa nyt sitten oli? Ei meikä tajuu.
Kun Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt vertasi Venäjää natsi-Saksaan pari vuotta sitten, niin siitä nousi paljon pienempi kohu Ruotsissa, kuin mitä tästä on noussut Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Helena on oikeassa. Suomen valtion velka on isompi kuin Hollannin talous. Joten miten Venäjä voisi olla suurvalta, kun meillä on enemmän velkaa kuin heidän valtiolla.
Velkaelvytys Jyrkin entinen puoluetoveri ( en tiedä onko enää nykyään) Sauli kertoi tässä taannoin että Venäjän valuuttavaranto on suurempi kuin kaikkien EU maiden yhteensä. Suomessa ei kuitenkaan arvosteta juurikaan käteistä vaan velan määrä ja BKT (tulonsiirto virastolta a->b ja takaisin) ovat todellisia valtion mittareita. USA on ylivoimaisesti suurin suurvalta. Japani. Sitten tulee Britannia. Ja sen jälkeen Italia, Ranska ja Saksa. Korean niemimaa.
Venäjä on myös maailman toiseksi suurin öljyntuottajamaa. Sekin on kehitysmaan piirre. Eihän Norjakaan ole suurvalta tai Saudi-Arabia.
Luulen että keskustan kannattaa jättäytyä seuraavasta hallituksesta, joka todennäköisesti alkaa linnoittaa Itärajaa ja pyytää Japanilta henkistä tukea.
Saksa ei tässä vaiheessa ole vielä messissä mukana. Eläköön uustannerismi 😉
ps. eikö ne Moskovassa hermostu mistään enää. Suomi ei vain jaksa kiinnostaa, muuta kuin venäläisen sisäpolitiikan uhmakkaana kohteena. Valtataistelua jne.
(jyrki Katainen)
Ilmoita asiaton viesti
Leikki leikkinä. Suomen kokonaisveroaste piiloverojen (eläkemaksujen) kanssa on yli 50%. Se on todellisen länsimaan merkki.
Venäjän tasavero on 13% ja harmaa talous ainakin saman kokoinen virallisen talouden kanssa.
Jos tälläisen pienen vallan kanssa Suomi avaisi rajansa taloudelliseen yhteistyöhön EU:n ja Venäjän lähentymisen pakottamina, Venäjän talous romahtaisi meidän sosiaalisen markkinatalouden ja säännösteltyjen työmarkkinoiden edessä.
Tämäkin totuus, fakta, tukee Kataisen sanomaa ja on myös sanoman motiivia.
Kokoomus ei halua romahduttaa venäläisten uskoa heidän talousjärjestelmään ja siksi nyt huomaavainen valtiovarainministeri kertoo kuinka heidän käy, jos suomalaiset verotasot Viipurin linnan yli vyöryvät.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on saanut ”nauttia riittävästi” hallitusvastuuta, joten nyt on aika hivuttautua käpykaartiin.
Kuten tiedetään, ”Venäjä -kysymys” on ollut muutaman hyödyllisen idiootin kautta agendalla Uusi-Suomi -blogeissa.
Nyt Kokoomuksen brändi-osasto on alkanut hyödyntämään tätä ”ilmiötä”, jolla saadaan tiputettua Kokoomuksen kannatus 17%, jolloin käpykaartiin ovet ovat sepposen selällään.
Siis vastuun pakoilemista, ei muuta.
Näin se vaan hoidetaan.
Ilmoita asiaton viesti
#16 ja 21: Juuri näin, ylpeys käy lankeemuksen edellä.
Ilmoita asiaton viesti
#24: toi teoriasi on mun mielestä vähän kaukaa haettu, en usko.
Blogisti on ihan ilmeisesti ajatellut Venäjää ja on monessa suhteessa oikeassa, ei voi mitään. Sitten toisaalta on se totuus että suomalaiset elää tälläisen jakomielisen luomuksen naapurissa ja siihen ei ole muutosta näkyvissä. Venäjä vain voimistuu, näin uskon. En usko että suomalaisen perskarvan ohuen itsetunnon tourettemainen kohotus ”totuuksia” laukomalla on ehdottomasti se paras tie Suomen kehitykselle mutta kyllä kokoomuslaisilla tässä agenda on tietenkin takana. Ens vuoden vaalit ja Nato projekti. Monen mielestä on edelleen jotenkin suunnattoman rohkeaa ja omaperäistä arvostella Venäjää. Jotenkin raikasta, musta se on väsynyttä mutta mielipiteitähän on monia.
Minulla oli vielä viitisen vuotta sitten tapana kysyä joka kerta Helsingin yössä puolustusministeriön virkamiehenä työskentelevän tuttuni nähdessäni ”koska liitytään Natoon?”. Vuonna 2005 hän sanoi ”kyllä se on 2008”. Asiat on tunnetusti nyt miten on joten olisko iskenyt kokkareille turhautumaa päälle?
Ilmoita asiaton viesti
#26.
Niin no, en minäkään ole ihan varma, että onko se sinänsä kauhean älykästä vittuilla Venäjän suuntaan. Kuitenkin, tai toivottavasti ainakin, Venäjä kehittyy ja vaurastuu ja totta kai Suomen kannattaa yrittää hyötyä Venäjästä kaikin tavoin. Etelä-Karjalahan jo nyt todella hyötyy Venäjästä ihan tavistasolla, sillä merkittävä osa kaupan ja eri palvelualojen työpaikoista on syntynyt venäläisturismin tarpeisiin vastaamaan, mikä on ehdottomasti hyvä.
Ehkä Venäjä ja kaikki siihen liittyvä on niin jakomielistä, ettei siihen osaa suhtautua kuin jakomielitautisella otteella. Niinku tavallaan venäläisessä yhteiskunnassa on niin järjettömiä piirteitä, ettei sitä pysty pitämään muuta kuin jonain pöpilandiana, toisaalta sitten taas suomalaiset saavat paljon hyötyä Venäjästä, eikä siksi ole kauhean korrektia sanoa, että Venäjä on ihan rupumaa.
Vaan asiasta vähän kolmanteen. Joskus tässä aikaisemminkin olen miettinyt, että Suomessa(kin) alkaa olla tosi paljon sama meno kuin 30-luvulla. Tavallaan tämä viimeisin vain vahvistaa sitä.
Ilmoita asiaton viesti
#27.
Hahahaha, sieki käytit tuota jakomielistä 😀
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on Venäjän osuus Suomen ulkomaankaupasta? Minä olen henkkoht todennut sen, että maksavaa kättä on todella fiksua purra.
Tosin siitä kärsin minä henkilöäkohtaisesti. Mutta valtakunnan tasolla, ja kärsii pahimmassa tapauksessa koko liike-elämä.
No, NATO kuume on kova, ja vaalit tulee. Pitää näyttää isoa sotakyrpää, ei enää kypäräpäinen pappi ala Kari Suomalainen, vaan iso kypäräpäinen kokovartalokyrpä.
Siinä on tän päivän kokoomus. Tosin, jos tuosta teen pilakuvan, niin pääsen Seppo Lehdon naapuriselliin.
Ilmoita asiaton viesti
#28: you´re talking my language, ihan totta, jakomielistä on ja meno kuin 30-luvulla..
Ilmoita asiaton viesti
Suhteita on helppo rikkoa, mutta se korjaaminen ei käy niin rivakasti. Suomella ei ole kovin varaa lähteä leukailemaan muista, sillä keskittyy vain omiin tekemisiin.
Ilmoita asiaton viesti
#20. Täällä sitä ollaan häntä koipien välissä että nysse kaupankäyntikin loppu, mutta vaikka Bildt vertasi suuren isänmaallisen sodan käynyttä Venäjää Natsi-Saksaan niin svt:stä: Ambassadören (Alexander Kadakin) vill ändå betona att det också sker positiva saker i ländernas relationer. Handelsutbytet har tex utvecklats snabbare än man förutsett.
http://svt.se/2.106391/1.1678787/oforlatlig_jamfor…
Ilmoita asiaton viesti
Taisi Katainen haluta huomion budjetista muualle. Suuret ahneet ikäluokat ja PARAS.
Nyt pitäisi vielä alkaa Itärajaa linnoittamaan, jos perhe ja huoltajuuskiistat alkavat yleistyä.
Alexander Stubb, ulkoministeri
Ilmoita asiaton viesti
Mulla on tässä edessä uusimman Karjala-lehden etusivu ja siinä Lasse Koskisen artikkelissa luetellaan rimpsuna yhä menneillään olevia ja uusia Suomen kustantamia vedenpuhdistusprojekteja eri paikkakunnilla maailman luonnonvaroiltaan rikkaimmalle valtiolle.
Samalla etusivulla kerrotaan toisessa artikkelissa, kuinka EU ja useat Nato-maat ovat avustaneet Venäjää metsäpalojen sammuttamisessa, jopa piskuinen Viro, jota Putin-ja Stalin-nuoret ovat pitäneet pahimpina Venäjän vihollisista ja jonka johtajien päitä oli ripusteltu ammuntaharjoitusten kohteeksi seipään nenään äskeisellä Selinger-leirillä.
Euroopassa ei ole jäänyt noteeraamatta, miten kehityskulku on ajettu Venäjällä takaisin neuvostoajoilta muistissa olevaan etupiiriajatteluun uhittelevien pompottelujen kera ympärillä olevien valtioiden kanssa ja vähän kaukaisempienkin.
Samalla kun maassa ollaan liki avuttomuuden tilassa kansalaisten perustarpeiden huolehtimisessa, eikä maassa ole edes välttävää menetelmää tulipalojen varalta. Kuvissa ihmiset raahaavat sankkoja, jossain kuvassa paloauto on vajonnut mutaan, tiethän ovat alta arvostelun.
Ja sitten ollaan niin-niin mahtavia ja vaikutusvaltaisia, joita kaikkien muiden pitäisi ainakin pelätä tai ainakin KUNNIOITTAA.
Ja rahat satsataan uuteen ja tehokkaaseen sotakalustoon, kuten itämerelle sijoitettaviin hyökkäysaluksiin.
Onko Putinin linja ansainnut kunnioituksen?
Ilmoita asiaton viesti
Kyseessä on vain venäläinen sisäpolitiikka, uhma, halu näyttää omalle kansalle, valtataistelu, huomion kiinnittäminen ongelmista.
Jyrki Katainen, valtiovarainministeri
Ilmoita asiaton viesti
EU:n ruoka-apua kehdataan ottaa vastaan Suomessakin, joten miksipä Venäjä ei ottaisi vastaan Suomen apua. Ilmainen raha kelpaa kenelle tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Alexin, Jyrkin ja Jyrin logiikalla voivat varmaan sitten lähettää myös viestin Yhdysvalloille: ”Yhdysvallat ei ole sivistysvaltio, syy: kuolemantuomiot, Guantamo, salaiset vankilat, kidutukset, laittomat sodat jne. Ulkopolitiikasta voidaan puhua suoraan ja rehellisesti, eikös niin, Alex ja Jyrki?
Ilmoita asiaton viesti
37: Venäjä on sentään olevinaan suurvalta ja vielä ottaa apua pieneltä Suomelta.
Ilmoita asiaton viesti
Jatkoa:
Putinin ajamaan uhittelevaan ja isottelevaan, sanalla sanoen isovenäläiseen linjaan oli mielestäni paras mahdollinen veto kokoomustrion alkufanfaari.
Se oli kuin merkkihuuto, että kiitos riittää jo isottelu.
Maailman paras maa on juuri sopiva antamaan suoraa palautetta Venäjän omalle sivistymättömälle isottelulle.
Trion sanailuhan oli totta ja asiallista.
Jos se olisi halunnut esiintyä asiattomasti ja heittänyt edelleen totuuksia epädiblomaatisesti, vaikkapa oikaisemalla mutkat suoriksi ja sanomalla :
”Venäjän todellinen suuruus on siinä, että se on maailman suurin varas ja siksi sillä on hallussaan enemmän pinta-alaa kuin millään muulla valtiolla. Tosin enimmäkseen kitukasvuista tundraa, itsepoltettua mehtää ja neuvostojärjestelmän ryssimää maisemaa.
Mutta se ei ole suurvalta.”
Se oli matkalla-kommentoijan mielipiteenilmaus.
Eräs Paroni oli sitä mieltä, että Venäjä on suurvalta
-ryöstämisessä
-epärehellisyydessä
-kansojen sortamisessa.
Niin, mitä enemmän Venäjä isottelee, sitä suorempaan sille on tarpeen sanoa totuuksia. Nöyristely ja konttaaminen on silloin lupa alistaa.
Minusta maailman paras maa sopii EU:lle näyttämään linjaa, miten EU-maiden kanssa tehdään sivistyneesti yhteistyötä ja perataan historiakin kuntoon vanhoista Stalinin aikaisista neuvostorötöksistä.
Alkufanfaari kuultiin kokoomustrion suusta ja siitä on hyvä jatkaa ilman suomettunutta tärisemistä, kuten Stubb osuvasti sanaili.
Ilmoita asiaton viesti
38: Oliko puhetta Venjän kohdalla noista samoista asioista, koira? Oliko?
Ilmoita asiaton viesti
Totuus Venäjältä saa nyt sanoa hyvä niin.
Odotan mielenkiinnolla koska totuuksia voi kertoa Somaliasta ja Afganistanista, vai nostaako valtakunnansyytäjä kanteen jos latoo niistä maista totuuksia menemään?
Ilmoita asiaton viesti
Pankaapa merkille!
Mitä enemmän kokoomustion sanailua kauhistellaan, on se merkki sitä syvemmästä rähmälläänolosta.
Olen sanonut ennekin, että suomalaisten pitää ottaa selkäranka käyttöön Venäjän kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen syönyt lapsesta asti suomalaista ruokaa
Dmitri Medvedev, Federaation Presidentti pääuutislähetyksessä
Venäjä on omasta mielestään suurvalta.
Jyrki Katainen, Valtiovarainministeri
Ilmoita asiaton viesti
Kataisen mielestä Venäjän BKT ei ole suurvallan.
Suurvalta on kun kokonaisveroaste on yli 50% piiloveroineen ja velkaa enemmän kuin Hollannin budjetti.
BKT kasvaa kun virastot ja yhtiöt laskuttavat toisiaan ja julkistalouden osuus on yli 50% kansantuotteesta.
Venäjä on siis kehitysmaa, 13% tasaverolla. Siksi me emme halua avoimeen talouteen, koska emme halua nähdä Venäjän talouden romahdusta.
Ilmoita asiaton viesti
Niinkuin joku tuossa jo mainitsikin, Venäjällä on virallinen ja epävirallinen talous. Oisko sitten kokonaisuudessaan Benelux-luokkaa.
Noita kehitysapumiljoonia kun kattoo, niin tulee mieleen, että montakohan MILJARDIA esim. nyt vaikkapa sen Abramovitsin omaisuus olikaan…
Olimitenoli, kovin diplomaattiselta ei minunkaan mielestäni vaikuta herrojen Katainen ja Stubb toiminta tässä kohdin.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä blogistin kanssa. Eikä se kokoomuksen lausuntojen arvostelu rähmälläänoloa tarkoita. Suomettumis ja uus-suomettumis kortit vaan lentää
Ilmoita asiaton viesti
#38 Aivan niin. Yhdysvallat ei ole oikeusvaltio, eikä Venäjä ole suurvalta vaan kehitysvaltio. Tästä pitäis lähteä.
Jossain tällaisenkin uutisen kuulin, miten joku suomalainen olis saanut 330-vuoden vankeusrangaistuksen jostain epämääräisestä talousrikoksesta Yhdysvalloissa, josta Suomessa ei olisi mahdollista saada vankeusrangaistusta. No, ilmeisesti hänet karkotettiin Suomeen – onneksi. Yhdysvalloissa ja Venäjällä lapsia pidetään vankiloissa ja kohdellaan epäinhimillisesti.
Yhdysvalloissa vankeusrangaistus tuntuu olevan lähes normaali tapahtuma, kenen tahansa kansalaisen elämässä. Ja suurimmalta osalta se johtuu vankeinhoitolaitoksen tilasta. Yhdysvalloissa kun myös vankeinhoito on bussinessta. Ja todella suurta sellaista. Miten ihmeessä oikeusvaltiossa voi olla maailman korkein vankeusluku. Siis Yhdysvalloissa on prosentuaalisesti kaikkein eniten jengiä telkien takana, vaikka maa on (muka) oikeusvaltio. Ja USA valtiona oikeasti myös tappaa omia kansalaisiaan.
Vain Venäjällä voi olla mahdollista, että toimittajia murhataan ilman rangaistusta. Mutta, me kaikki tiedämme, että näin tapahtuu. Eikä siitä sitten hiveesti puhuta – miksi? Ilmeisesti yhtäkään toimittajan murhaa ei ole selvitetty Venäjällä. Minusta se on todella pelottavaa. Venäjä pitää laittaa seinää vaten näistä oikeusloukkauksista.
Suomella ei ole todellakaan mitään syytä nöyristellä ns. ”suurvaltoja”. Näistä maista meillä ei todellakaan ole mitään hyvää opittavaa – päinvastoin.
Ilmoita asiaton viesti
Olihan tästä pakko tehdä kuvallinen kommentti
http://haapavaara.wordpress.com/2010/08/19/puhutaa…
olkaa hyvä
Ilmoita asiaton viesti
Ei Kokoomus-ministereiden lausunto ollut mikään poikamainen lipsautus. Kyllä sillä tarkoitus oli, vaan mikä? Sitä olen miettinyt.
Suomen tulee lopettaa kaikki vastikkeeton avustusten jne. jne. syytäminen Venäjälle pl. välitön humanitaarinen apu suuronnettomuustapauksissa.
Vastikkeellista apua, vertaista yhteistoimintaa ja kahdenvälistä kaupankäyntiä tulee pyrkiä lisäämään ja sen esteitä helpottamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Venäjä ottaisi suomalaiset verotasot käyttöön sen BKT kasvaisi, tuottavuus ei. Jos Suomi ottaisi venäläiset verotasot käyttöön, meidän BKT romahtaisi (tulonsiirrot) ja tuottavuus todennäköisesti kasvaisi (kannustin).
Kaikenlaisia idioottimaisia vertailuja nyt tämän pohjalta.
Jokainen kansantalouden aapisen avannut tietää että BKT on Jumalan sanaa vain politrukin suussa.
Ilmoita asiaton viesti
#21: ”Suomen valtion velka on isompi kuin Hollannin talous.”
Johan sie vitsin murjaisit!
Suomen valtion velka on noin 15% Hollannin BKT:sta.
Hollannin valtion velka suhteessa sen BKT:hen on Suomen luokkaa, absoluuttisesti ottaen kuitenkin yli kolminkertainen.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän tässäkin homman nimi ole se, että kun Venäjältä on oppositio tuhottu käytännössä kokonaan, kuka tapettu, kuka paiskattu vankilaan, maan sisältä ei löydy yhtäkään vartaanotettavaa tahoa, joka kertoisi suoraan miten asiat ovat.
Kun sitten totuutta perusasioista ei tule kotimaasta, Venäjältä, joka ikinen Venäjän hallinnon probagandan vastainen totuuskin, kuten vaikkapa toteamus maan pienestä vaikutuksesta maailmantaloudessa, otetaan siellä valtavana loukkauksena. Jopa vihamielisenä kannanottona.
Tälläisten asioiden esiintuominen kuuluisi yleensä maan, siis Venäjän, oppositiolle.
Itse odotin Venäjän (tarkoittaa myös näitä myötäjuoksijoita Suomessa) ennemminkin vetävän herneen nenään siitä, että joku lausuisi ääneen sen tosiasian, että Venäjällä korruptio on Putinin hallintokaudella lisääntynyt huomattavasti, vaikka juuri korruption kitkentä oli yksi Putinin (ja Medvedevin) eniten rummuttamista asioista.
No, kokkarepolitiikot ottivat esille tämän aiheen ja russofiilit ovat jo manaamassa Venäjän ydinasehyökkäystä tai vaatimassa sensuuria (Anu Palosaari blogissaan) Venäjästä puhuttaessa.
En tiedä, mutta en pidä itseäni kovin kummoisena politiikan asiantuntijana. Seurailen myöskin blogikeskusteluja melko satunnaisesti, muiden toimien ohella. Silti en ole yhdenkään kommentin tai artikkelin edes viittaavan siihen suuntaan, edes ns. asiantuntijoiden taholta, että Venäjän herkkänahkaisuus näissä asioissa johtuu pitkälti toimivan opposition puutteesta. Sillä on nimittäin -90-luvulla sellainen ilmiö ollutkin.
Tajusin tuon tosiseikan, kun keskityin asiaan 30 sekunttia.
Kaikella kunnioituksella muita kirjoittajia kohtaan, mutta mitä HELVETTIÄ te oikein teette, ennenkuin kirjoittelette kommenttejanne? Keskityttekö koskaan miettimään, edes noiksi 30 sekunniksi, ennenkuin sormet ovat näppäimistöllä?
Viimeiset lauseet olivat kieltämättä aika omahyväistä itsekehuskelua, se oli vaan pakko sanoa.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on kehitysmaa, ja Suomen ja Venäjän välillä on maailman suurin elintasoero, jos ei Etelä- ja Pohjois-Koreaa oteta lukuun…ja vaikka otettaisiinkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Helena!
Ilmoita asiaton viesti
#50. En minäkään keksinyt, että miksi juuri nyt piti vähätellä Venäjää. Luulisi, että kolme kokoomuslaista ministeriä vastaisi yhtä valtiomiestä, mutta ei sittenkään. Venäjäkin on aina arvaamattoman oloinen, mutta ei siellä päätä auota, ellei Putin sitä hyväksy. Venäjällä on aina taustalla vissejä pyrkimyksiä. Mitä lie meidän pojilla vai onko heillä vain ilmavaivoja?
Jos Venäjää mittailee pelkästään taloudella, eihän se yllä suurvaltasarjaan, mutta Suomi on silti pikkutekijä. Jos Venäjää arvioi sotilaallisesti, se on selvästi suurvalta, ydinasearsenaali on järkyttävä. Olisi vaarallista, jos Venäjä heikkenisi muuten liikaa sotilaallisesti. Kynnys ydinaseiden käyttöön alenisi.
En tiedä, miten Natoon liittyminen lisäisi Suomen turvallisuutta. Jos tilanne kävisi niin tulikuumaksi, että Suomi tarvitsisi Naton apua Venäjää vastaan, ei Nato ehtisi meitä auttamaan. Joitain Iranin ohjuksia vastaan Nato voisi tuoda turvaa, mutta olisimmeko edes kaapu-ukkojen kohteena.
Uhkaavin tilanne maailmalla on ilman muuta Iranin ydinase, sillä sitä siellä rakennetaan. Israel ei olemassaolonsa turvaamiseksi voi sallia ajatollahien ydinasetta. Siksi sodan syttyminen on näiltä näkymin siellä varmaa. Iranista tulee USA:lle, Israelille ja kai samalla Natollekin leppymätön, pitkäaikainen vihollinen. Iran on lähellä Venäjää.
Niin, että nautitaan nyt ministeripoitsujen iloisista natolaisista hymyistä, vaikka pientä väkinäisyyttä suupielissä, sitä on kyllä aavistus. Siispä päät kypärään, liperit suoraan ja Jääkärimarssi soimaan!
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen totuuskomissio. Jykä, Häkä ja Stuppe.
HA HA
Hei me puhutaan small talkia.
Ilmoita asiaton viesti
#57: ”En tiedä, miten Natoon liittyminen lisäisi Suomen turvallisuutta. Jos tilanne kävisi niin tulikuumaksi, että Suomi tarvitsisi Naton apua Venäjää vastaan, ei Nato ehtisi meitä auttamaan.”
NATO ei olisi siinä tilanteessa jossain kaukana, josta pitäisi ehtiä ”auttamaan”, vaan NATO olisi Suomessa ja hyökkäys tänne olisi hyökkäys NATO:a vastaan.
Ompi muuten kynnystä kerrassaan!
Ilmoita asiaton viesti
#55 MHeikka, ei pidä paikkaansa, vaan suurin elintasoero on Suomen lapissa. Suomen ja Norjan rajalla.
Ilmoita asiaton viesti
”Vähän kuin Yhdysvalloissakin, joka ei mielestäni yhtään Venäjää parempi ole.”
Vähän kummaa tekstiä kun ottaa huomioon sen, että Yhdysvalloissa voit sanoa hallituksesta tai yhteiskunnasta jotakuinkin mitä tahdot ilman, että sinua kuitenkaan ammutaan tai viskataan linnaan. USA:sta voi olla pitämättä, mutta ihan jokin tolkku siinä mihin sitä verrataan.
Ilmoita asiaton viesti
”mie sain käsiini semmosen listan, jossa on lueteltu tarvikkeet, joita eräs Karjalaan apua vievä kansalaisjärjestö tarvitsisi ja joiden vientiin joku ”Moskovan humanitaarisen avun komitea” on luvan myöntänyt, jonka jälkeen tajusin, että Jyrki ja Alejandro ovat ihan oikeassa.”
Ei tuo ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa, että Venäjä on suurvalta. Ei suurvalta-asema välttämättä tarkoita sitä, että maa huolehtisi (kaikista) omista kansalaisistaan eikä sitä, että siellä kunnioitettaisiin kaiken maailman hömppäjuttuja, kuten ihmisoikeuksia, sananvapautta tai sen semmoista. Venäjä on ehdottomasti sotilaallinen ja luonnonvarojensa ja velattomuutensa ansiosta myös taloudellinen suurvalta, vaikkei sen talouden koko fiat-rahassa mitattuna järin suuri olekaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän siinä mitään vähättelyä ole, että sanoo tosiasian. Neuvostoliittolaiset kuulemma pelkäsivät suomalaisia siksi, että Suomi on vauras maa. Se on aika ällistyttävää sinänsä. Meidät kun on opetettu sellaiseen ajatteluun vanhastaan, että eihän se Suomi mitään ole…
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on ”tiili”, eli yksi neljästä BRIC-maasta muiden ollessa Brasilia, Intia ja Kiina.
Kehittyviä (developing) maita kaikki- vai ovatko?
Siinä missä Kiina virallisissa yhteyksissä toteaa olevansa edelleenkin köyhä kehitysmaa (development) – kuka uskoo – voidakseen välttyä vastuun kantamiselta esim. ympäristöasioissa, Venäjä kuvittelee edelleenkin olevansa kylmän sodan aikaisen painoarvonsa mukainen suurvalta. Ei ole.
Tässä onkin mielenkiintoinen ero Kiinan ja Venäjän välillä.
Kiina on jo nyt ja tulevaisuudessa vielä vahvemmin maailman toinen napa ja suurvalta sanan kaikissa merkityksissä.
Sen sijaan Venäjä on entinen suurvalta, ja tällä menolle kohta entinen kehittyvä (developing) maa, kohtalonaan pelkästään kehitys (development) maan rooli, joka tuottaa jalostamattomia raaka-aineita maailmantalouden rattaisiin.
(Tästä kehityksestä on hyvänä – tai karmeana – esimerkkinä venäläisten miesten odotetun elinajan jatkuva laskeminen…)
Ilmoita asiaton viesti
Sami, äläs ny höpötä siellä. Tosin, en ole Norjassa koskaan käynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Venäläisillä machoilla onvain joku pirun ydinase, joilla ne elvistelee. Eikös Intialla ja Kiinallakin ole.
Ilmoita asiaton viesti
Ovat kumminkoin niin kehitysmaa, että Keminmaan kauppakeskuksessakin on venakkoja myytävänä.
Ilmoita asiaton viesti
#60. Aattele nyt Gagarin tarkemmin. Missä tilanteessa kuvittelisit Venäjän hyökkäävän Suomea vastaan. Jos sellainen hyökkäys tapahtuisi, se olisi vain osa laajaa rähinää. Maailman tilanne olisi yhtä kaaosta, eikä meitä auttaisi edes Pelastusarmeijan kuoro. Ydinsodasta ei selvittäisi hengissä, oli meillä Naton tukikohtia tai ei.
Ilmoita asiaton viesti
Katainen veti venäjä-kortin hihastaan näköjään juuri oikeaan aikaan. Kun budjettiasiat käy kuumana eduskunnassa, kansa liputtaa kokoomuksen puolesta parin enemmän tai vähemmän itsestään selvän venäjäkommentin takia. Nyt se silmä käteen ja kiireellä!
Ilmoita asiaton viesti
#69: ”Missä tilanteessa kuvittelisit Venäjän hyökkäävän Suomea vastaan.”
Sellaisessa tilanteessa, jossa se katsoisi itsellään olevan mahdollisuus valloittaa Suomi. Tshetshenia meni 90-luvulla ja Georgiaa yritettiin pari vuotta sitten. Afganistania 80-luvun alussa, Suomea edellisen kerran 30-luvun lopussa ja 40-luvun puolivälissä. Mitä isompia rähinöitä nyt sitten kulloinkin lisäksi on sattunut olemaan, mutta kun luet historiaa, niin käypä läpi Suomen itäraja ja Suomen asema Venäjään huolellisesti aina 1300-luvulta lähtien, niin ymmärrät tilanteen.
Ilmoita asiaton viesti
Väite, että Venäjä ei voisi muuttua, ei perustu empiirisiin havaintoihin. Kun muistelen 1980-luvun loppua, ajattelin, että kunpa Venäjä hankkisi jostakin länsimaisia pakettiautoja, jotta logistiikka alkoisi toimia. Nyt Venäjällä on maailman parhaat rekka-autot (amerikkalaisia, ruotsalaisia jne), ja kaikkein syrjäisimmistäkin kylistä löytyy banaania ja meren antimia. Venäjä VOI muuttua.
Empiiriset havainnot: Hollanti harjoitti massamurhia Balilla vielä 1940-luvulla, mutta nyt se on mitä liberaalein, rennoin ja ystävällisin valtio.
Britannia hallitsi puolta maapalloa vielä 1940-luvulla, mutta se on luopunut kaikista siirtomaistaan, ylläpitää maailman parasta journalismia, demokratiaa, musiikkibisnestä, televisiokomiikkaa jne.
Ranska hallitsi toista puolta maapalloa, sekin irtautui imperialismista ja on nyt rento konjakin ja herkkuruoan suurvalta.
Imperialismin aika on ohi. Venäjä tulee huomaamaan sen. Joko se luopuu imperialismista tai itkee ja luopuu.
Kun tuo Vasilinsaaren katupoika on saatu pois vallasta, Venäjän hyvä kansa edistää imperialismista irtautumista. Itse asiassa ainoa mikä ei ole muuttunut, on suomalaisten käsitys Venäjästä.
On aika irtautua suomettuneisuudesta, abstrakteista pelkotiloista ja yleensä kaikenlaisesta panikoitumisesta.
Ja tässä perusteluni:
http://travellerism.wordpress.com/2010/08/19/venaj…
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaukseni on, että tämä lausunto on osa Suomen ulkopoliitiikan ryhdistäytymistä ja kansalaisten valmistamista Venäjän tuleviin, hurjiltakin kuullostaviin lausuntoihin.
Kun täällä lappaa milloin minkäkin näköistä Pavel Aleksejevitš Astahovia (ven. Павел Алексеевич Астахов, 8. syyskuuta 1966, Moskova) eli Venäjän federaation lapsiasiamiestä, pienemmistä virkamiehistä puhumattakaan neuvomassa Tasavallan presidenttiä, maan hallitusta ja kansalaisia siitä kuinka tulee Suomessa toimia ja ajatella, niin siitä halutaan tehdä loppu. – Kannatan.
Ilmoita asiaton viesti
1939 Eljas Erkko: Unohda, että Venäjä on suurvalta.
2010 Alexander Stubb: Venäjä ei ole suurvalta.
J.K. Paasikivi Eljas Erkolle: ”Minun vakaumukseni mukaan olet Sinä entisenä ulkoministerinä ensi sijassa edesvastuussa siitä hirvittävästä onnettomuudesta, jossa isänmaamme ja valtakuntamme nyt on. Poliittisen arvostelukyvyn, riittävän kokemuksen sekä perusteellisempien tietojen puute ovat suuria vikojasi ja se on maamme tähän vienyt.”
Stupid* haukkuu suomettumista vaikka itse laukoo täysiä idioottimaisuuksia mitkä on lähinnä suoraan talvisotaa edeltäneeltä ajalta.
*Stupid voi olla myös sinä.
Ilmoita asiaton viesti
Kekkonen käänty haudassa Helena Eronen. Työleireillä on tilaa.
Ilmoita asiaton viesti
#72. Totta haastat. Oon minä historiaa ikäni lueskellu. En vain jaksa kuvitella, että Venäjä hyökkäisi yksin Suomea vastaan, talvisota ei toistu. Toisaalta vähälukuiset tsetseenitkin antoivat ruskille ensimmäisessä sodassa kunnolla köniin. Toisen kerran vastarinta jyrättiin ylivoimalla oikein maan perusteellisesti.
Pois piti neukkujen lähteä Afganistanistakin, kuten lähtevät vielä nykyisetkin miehittäjät. Ei tullut sinne kansantasavalataa, eikä tule länsimallista demokratiaakaan.
Naton suhteen tuntuu hölömöltä, että Suomen armeija on viilattu täysin Nato-kelpoiseksi. Naton kanssa ollaan aika tiukassa yhteistyössä, mukana siellä Afganistanissakin. Siltikään Natoon ei voida liittyä. Ratkaisu pitäisi tehdä, jos se tehdään, ilman Ruotsia. Svedut taitavat kuitenkin jäädä leikkimään Pohjolan Sveitsiä, en tiijä.
Ilmoita asiaton viesti
#78: ”Ratkaisu pitäisi tehdä, jos se tehdään, ilman Ruotsia.”
Ilman Ruotsia tai Ruotsin kanssa, mutta pääasia, että tehdään.
Ilmoita asiaton viesti
Huomenna lehdessä:
Suomi vastaanottaa EU:lta tukiaisia! Suomi on kehitysmaa!
Ilmoita asiaton viesti
#79. Hyvä on! Soitetaan huomenna Stubbelille ja Häkälle ja sanotaan, että myö sitä mennä yönä päätettiin liittyä Natoon.
Minä oon kyllä jo ruuti-ukkojen kaartissa ja sotilaurani huipulla kessun jämineni, mutta vielä se reikärauta käsissä kestää. Hullu minä, mutta en onneks oo yksin.
Ilmoita asiaton viesti
Oho, höpsistä Helena.
tv. Ville
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsi on lopettanut pakollisen asevelvollisuuden. Ruotsilla ei yksinkertaisesti ole rahaa ylläpitää armeijaa. Jos Suomi liittyy Natoon, niin tasan tarkalleen tiedätte kenen puskurina ja ketä vastaan Suomi taas jälleen kerran olisi.
Se että Kanerva erotetaan mediapelillä ja tilalle otetaan eduskkunnan ulkopuolelta Nato-kiimainen Cai-Göran Alexander Stubb joka möläyttelee ettei Venäjä ole suurvalta, niin kyllä tasan tarkalleen tiedätte minkä valtion käskyjä kyseinen herra noudattaa. Ja sen valtion pääkaupunki ei ole Helsinki.
Ilmoita asiaton viesti
Vaatteiden ym. hyödyllisten tarpeiden tehokas tuottaminen ei taida istua venäjän ikiaikaiseen tuotantotaloudelliseen filosofiaan. Sehän mitä ilmeisimmin kuuluu näin:
1. Tuotetaan mahdollisimman tehokkaasti aseita.
2. Kun on aseita, voidaan muu tarpeellinen käydä hakemassa naapurimaista.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvaltoja pidetään suurvaltana. Voi olla ettei Yhdysvallat saa maataloustukia, lähialuetukia, humanitaarista tukea tai muuta vastaavaat. Mutta kuinka suuri on Yhdysvaltojen ulkomaanvelka?
Ilmoita asiaton viesti
#79. Ruotsissa ei pahemmin taideta keskustella Natosta, tämä oli viimeisimipiä mitä viralliselta taholta löytyi, Utrikesanalys nr 19 2003 av Anders Mellbourn, Utrikespolitiska Institutet:
Men framför allt har NATO-anhängarna i Sverige velat se en rörelse i Finland som också skulle påverka Sverige. Visserligen rapporterar opinionsmätningar i Finland att en ännu svagare minoritet än i Sverige, 20-25 procent, säger ja till finländskt medlemskap i NATO. Men samtidigt har det betonats att finländarna särskilt i utrikes- och säkerhetspolitiska frågor troget följer sina ledare. Skulle president och regering förorda medlemskap i NATO, skulle väljarna följa efter. Och vill Finland gå med i NATO, kommer Sverige att om inte annat tvingas följa efter, har det sagts.
http://www.ui.se/text2003/art1903.htm