Espanja – 40 000 koronakuolemaa

Espanjan lehdistö on tänään julkaissut ikävän uutisen: Espanjassa on 40 000 ihmistä kuollut koronaan. Siis ainakin – koska kaikkia tapauksia ei varmasti ole edes todettu.

Herää kysymys, miksi juuri Espanjassa asiat ovat näin huonosti. Mikä siellä maassa on ongelmana? Ihmiset olivat kodeissaan viikkotolkulla kesän aikana, mikä aiheutti suuria mielenterveysongelmia. Ei ainakaan kansaa voi kaikesta syyttää!

Suomalaiset jo tietävätkin, että EU on suuntaamassa suurta tukipakettia noille Euroopan korona-alueille. Tuleeko tilanne sillä korjautumaan, että suomalaiset velkaantuvat espanjalaisten puolesta? Valitan, ei tule. Sillä ongelma ei oikeastaan edes ole siinä, etteikö rahaa riittäisi, koska velkaantumisen on nyt annettu lähteä oikein kunnolla käyntiin. Espanjan ongelma on se, ettei ole hoitohenkilökuntaa ja lääkäreitä, ja jos joku ulkopuolelta haluaisi sinne töihin, joutuisi ensin valtavaan byrokratiarumbaan, jossa aikaa ja rahaa hukkuu. Parempi auttaa jossain muualla.

Espanja on valitettavasti historiallisista syistä kasvanut varsinaiseksi hallintohimmeliksi. Ainoa alue, jossa asiat voitaisiin joskus saada kuntoon, on Katalonia, mutta siitä rojalistinen Espanja pitää kynsin hampain kiinni, joten Katalonian tasavalta ei valitettavasti tule toteutumaan ja saamme ehkä vielä uusintana nähdä, miten maan poliisi pamputtaa omia kansalaisiaan. Espanja on luokkayhteiskunta, jossa eliitillä on suuria etuoikeuksia tavalliseen kansaan nähden ja hallinto pitää kyllä heistä huolen. Koska suomalaiset eivät monetkaan osaa espanjaa, emme pääse lukemaan lehdistä, miten huonolla tolalla siellä on asiat ja miten korruptoitunut yhteiskunta se on, ihan entisestä kuninkaasta alkaen.

Suomen Espanjan suurlähettlläs Luis Tejada Chacón kirjotti Kainuun sanomissa 25.9.2019 kuinka mainio paikka Espanja on: ”Ihmiset tietävät, että Espanja on turvallinen matkakohde.” Ymmärrän suurlähettilään kommentin, sillä tiedän hänen saavan korkeaa palkkaa, jota vastaan on hänen henkilökohtaisen etunsa mukaista höpistä meille herkkäuskoisille suomalaisille totuudenvastaista tietoa ja näin yrttää kiillottaa espanjakuvaa. Henkilökohtaisesti voin kertoa, että minut on ryöstetty Espanjassa kaksi kertaa ja sen lisäksi pari kertaa olen joutunut varkaiden kohteeksi. Olin sattumalta Barcelonassa myös silloin, kun terroristit ajoivat ihmisten päälle Las Ramblas -kadulla.  Ja ystäväni pahoinpideltiin Kanarialla niin että leuka oli kolmesta kohtaa murtunut.

Jos lukee hiukankin espanjalaisia lehtiä, tajuaa että maahan – ja varsinkin Kanarialle – tulee laittomasti kymmeniä ellei satoja ihmisiä joka päivä ja Espanjan rajavartiolaitos ei voi muuta kuin nostaa kädet pystyyn. Mutta jos tavallinen ihminen haluaa hoitaa maassa jotain asiaa, niin byrokratiaa riittää ja mikään ei tunnu toimivan.

Odotan innolla, milloin Luis Tejada Chacón kertoo suomalaisille viimeisimmän totuuden: Espanja on epäonnistunut surkeasti koronanvastaisessa taistelussa ja sinne ei pidä kenenkään suomalaisen mennä, ellei ole aivan pakko. Ei ole nimittäin tietoakaan siitä, että siellä kaikkien mahdollisten poikkeustilojen jälkeen pyrittäisiin jotenkin hallinnollisesti esimerkiksi helpottamaan jo loppuunpalaneen hoitohenkilökunnan tilannetta siten, että työntekijöiden palkkaamiseen kohdistuva byrokratia edes hieman vähenisi – edes nyt tänä poikkeuksellisena korona-aikana.

Toivottavasti Suomeen saadaan pian kansanäänestys EU:n kaavailemasta tukipaketista. Nyt on miljardit menossa kankkulan kaivoon. Kun on kansanäänestyksen aika, toivon että äänesi on ei.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu