Euroopan unioni, tulonsiirtoa etelään

Ei, en ole perussuomalainen – lukijalle tiedoksi. Ikäni olen äänestänyt milloin vasemmistopuolueita (heikko-osaisten puolesta), milloin vihreitä (ympäristökysymysten takia), milloin RKP:ta (suomenruotsalaisten aseman turvaamiseksi). Mutta nyt on lähellä, että etsin lähimmän Perussuomalaisten puoluetoimiston ja kyselen vähän tarkemmin heidän aatteistaan.

Nimittäin Sanna Marinhan kävi kesällä allekirjoittamassa Etelä-Euroopan maille mukavan sopimuksen, joka takaa sen, että jatkossa me suomalaisetkin otamme velkaa – ei omien asioidemme korjaamiseen – vaan jotta sitä voidaan siirtää etelään. Ehkä Etelä-Euroopan maiden ei tarvitse sitten jatkossa esimerkiksi alkaa sen enempää verottaa maissa luksuselämää viettäviä miljonäärejä tai ajamaan alas valtavia pimeitä työmarkkinoita, jossa sadat ja tuhannet ihmiset (usein maassa laittomasti olevat) saavat palkkaa, josta eivät maksa penniäkään veroa. Koska olen viettänyt Espanjassa runsaasti aikaa viimeisten 13 vuoden ajan, tunnen asian hyvin ja tiedän ihan konkreettisia tapauksia.

Mutta Puolahan nyt sai jo nuhteita, kun siellä ei oikein ihmisoikeuskysymykset muita Euroopan poliitikkoja miellytä. Mutta entä Italian mafia? Entä Espanjan huonosti ja hitaasti toimiva hallinto ja valtava korruptio, josta saa päivittäin lukea espanjalaisista lehdistä? Emeritus-kuningas Juan Carlos pakkasi jo matkalaukkunsa ja lähti Dubaihin viettämään lämpöisiä eläkepäiviä, joten hänen ei tarvitse vastata tekemisistään. Ja onko mietitty, että Espanjassa rahaa kului varmasti miljoonia, kun keskushallinto lähetti siviilikaartilaisia (Guardia Civil) hakkaamaan mielipidettään ilmaisevia katalaaneja muutama vuosi sitten, kun he yrittivät järjestää kansanäänestystä alueensa itsenäisyydestä.

Mutta nyt sinne etelään siis pitäisi saada rahaa sillä varjolla, että Covid on koskettanut näitä maita niin kovasti. Pitääkö sen mennä muiden maiden maksettavaksi, että siellä ei ole panostettu sairaanhoitoon (henkilökunnan totaalinen alimitoitus)?  Ulkopuoleltakaan tulevat lääkärit eivät pääse sinne helposti auttamaan, koska hallinto pitää huolen, että kaikissa muodollisuuksissa menee niin kauan, että jokin muu maa keksii jo rokotteenkin ensin. Sitä kyllä mietitään, paljonko korvausta pitää maksaa työnsä menettäneille härkätaistelijoille, kun he eivät nyt voi esittää kovia pääsylipputuloja vastaan maan kuuluisaa ”taidemuotoa” täysille lehtereille.

Kysytään usein, pitäisikö Suomen erota eurosta. Väärä kysymys mielestäni. Oikea kysymys on, mitä ihmettä euroalueella tekevät sellaiset maat kuin Espanja, Portugali, Kreikka ja Italia. Tässä vain odotellaan, että näiden maiden valtavat velkaongelmat pamahtavat muun Euroopan silmille. Jos Suomi kuuluu johonkin raha- ja velkaunioniin, niin eikö olisi mukavampi, jos sinne kuuluisivat Unionin maista esim. Ruotsi ja Tanska sekä unionin ulkopuolisista maista Norja, Islanti ja Sveitsi? Ja sitten mukaan sopisi vaikka vauras itsenäinen Katalonian tasavalta (toistaiseksi vain haave), josta Espanjan kuningaskunta nyt pitää kiinni kynsin hampain ja tarvittaessa vangitsee sopivaksi katsomansa määrän poliitikkoja.  Näyttää siltä, että muissa pohjoismaissa on ymmärretty, että vaikka Euroopan keskuspankki kuinka ostaisi velkakirjoja markkinoilta,  jokin kohta romahtaa. Iso-Britanniakin jo lähti ja historia tulee ehkä osoittamaan että se kannatti sitten kun tämä eurooppalaisen eliitin hallintohimmeli nimeltä EU tulee tiensä päähän.

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu