Koronatukea Espanjalle – rahat kankkulan kaivoon?

EU-johtajat päättivät heinäkuussa maratonkokouksessaan unionin monivuotisesta budjetista ja siihen liittyvästä koronapaketista, jonka määrä oli 750 miljardia. Korona-apuna jäsenmaille jaetaan 390 miljardia euroa avustuksina ja 360 miljardia lainoina.

Päätöksen jälkeen monet ehtivät jo kommentoida, että oikeasti tässä ei ollut kyseessä mikään koronanvastainen toimenpide, vaan koronaa käytettiin tekosyynä, jotta voitaisiin suorittaa unioninsisäinen tulonsiirto (jolle muuten voisi olla vaikeaa löytää kansan tukea niissä maissa, jotka joutuvat maksumiehiksi).

Jos kyseessä oli apu nimenomaan koronaa vastaan, maksavien EU-maiden asukkaiden olisi minusta kohtuullista saada tietää, mitä noissa avun vastaanottajamaissa nyt sitten on tehty tai ollaan tekemässä. Enkä tarkoita tällä esim. tavallisten ihmisten telkeämistä viikoiksi ja kuukausiksi neljän seinän sisään asuntoihin, jotka normaali-ihmisillä (toisin kuin EU-eliitillä) voivat olla hyvinkin pienet. Tarkoitan esim. sairaanhoidossa työskentelevien henkilöiden olosuhteita ja palkkausta ja ennen kaikkea lääkärien ja hoitajien määrää. Voisi kuvitella, että tämä ns. koronatuki olisi tarkoitettu esim. siihen, että helpotetaan hallinnollisilla toimilla sairaaloiden mahdollisuuksia palkata lisätyövoimaa. Näin minusta toimittaisiin silloin, jos haluttaisiin, että kuolleiden määrä olisi jotain muuta kuin se 38 833, mitä Johns Hopkins -yliopiston tilastot juuri nyt näyttävät. Se että viranomaiset jossain päin ovat jo ehdottaneet, että teini-ikäiset koululaiset tekisivät pumpulipuikoilla itse nenätestin, on mielestäni järjetöntä ja siihen ovat myös espanjalaiset opettajat voimakkaasti reagoineet.

Tarkoitukseni on kirjoittaa tulevissa blogeissani Espanjan koronatilanteesta ja siitä, miten huonosti sitä mielestäni hoidetaan siellä mihin muut eurooppalaiset veronmaksajat ovat kovalla työllä ansaitsemiaan rahoja syytäneet. Mutta heitän ensin ilmaan uutisen, josta kirjoitetaan espanjalaisisssa lehdissä, mutta josta ainakaan kukaan tuttavani ei ole kuullut. Nimittäin lentoyhtiö Iberian aikeet ostaa Air Europa, jolla menee todella huonosti. Espanjan valtio olisi tulossa tähän mukaan myöntämällä lainoja, joiden avulla kauppa voitaisiin toteuttaa. Maksammeko me täällä Pohjois-Euroopan maissa EU-tukia, jotka eivät menekään sinne, mihin on tarkoitettu, vaan esim. jonkin konkurssikypsien lentoyhtiöiden pönkittämiseen, jotta varakkaat osakkeenomistajat eivät menettäisi rahojaan? Eikö meidän täällä Suomessa pitäisi tukea omia yrityksiä eikä tarkoituksella sahata omaan jalkaamme parantamalla kilpailijoidemme asemaa. Se olisi nimittäin aika hölmöä.

Vaikken perussuomalaisia olekaan ikinä äänestänyt, allekirjoitin kuitenkin kansalaisaloitteen, jossa vaaditaan kansanäänestystä EU:n elpymispaketista. Minusta se olisi tärkeää, jotta kansa saisi tietoa unionin maiden rahankäytöstä ennen kuin kaikki rahat ovat jotain kautta valuneet Italian mafialle tai Espanjan korruptiokeisareille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu