Ajaako Riikka tietoisesti perussuomalaiset oppositioon? Kilauttaako Petteri Sannalle?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra innostui twiittaamaan ”iltapuhteina” seuraavia lausuntoja.

”Päästövähennykset on toteutettava teknistaloudellisesti ja aikataulullisesti niin, etteivät ne kurjista suomalaisten arkea tai uhkaa julkisen talouden tasapainotustavoitetta ja kykyä vastata muihin haasteisiin. Suomi on jo päästövähennysten huippumaa kaikilla mittareilla.”
”EU-jäsenyytensä aikana Suomi on vähentänyt nettopäästöjään maksimista toiseksi eniten per asukas. Lisäpäästövähennykset tulevat yhä kalliimmiksi nyt ja lähivuosina käytettävissä olevilla teknologioilla.”
”Ne eivät myöskään ehdi vaikuttaa riittävästi v. 2035 tavoitteen saavuttamiseksi. Ympäristöministeriön Ilmastovuosikertomuksen mukaan ilmastopolitiikka mm. nostaa hintoja, lisää tukien tarvetta ja uhkaa kasvattaa julkista velkaa. Se ei myöskään ole itseään rahoittava.”
”Suomen itselleen asettama, kilpailijamaita 15 vuotta kireämpi hiilineutraaliustavoite ei lisää vientiä. Tavoitteeseen väkisin pyrkiminen voi sen sijaan heikentää taloudellisia mahdollisuuksiamme edistää vientiä vaikuttavasti ja pitkäjänteisesti.”
Hallitustunnustelijana Petteri Orpo on peräänkuuluttanut sitä, että hallitusneuvottelut käydään Säätytalolla, eikä somessa.
Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että perussuomalaiset eivät lähde hallitukseen, sillä iso riski on se, että PS joutuu valtiovarainministeripuolueena ottamaan kovimmat iskut vastaan seuraavissa ek-vaaleissa. Työmiehen tuumaustunnilla ei ole turhaan istuttu.
Purran ulostulon ymmärtää em. näkökulmasta, sillä valtiontalouden tasapainottaminen on kylmää kyytiä ja rahakirstunvartijapuolue tuskin tulee menestymään seuraavissa vaaleissa.
Apollonkadulla odotellaan jo ”vesi kielellä”, rohkeneeko Purra tarttua rahaministerin salkkuun?
Haiskahtaakin siltä, että perussuomalaiset eivät rohkene lähteä hallitukseen, joka haiskahtaa myös siltä, että Petteri joutuu kilauttamaan Sannalle.
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu