EK-vaalit: Sdp ja keskusta eivät ole ensimmäistä kertaa ”pappia kyydissä”

YLE:n A-studiossa istahti politiikan kakkosketju, sdp:n Matias Mäkynen, keskustan Eeva Kalli ja kokoomuksen Kai Mykkänen.

Vaaleihin ei ole käytännössä enää kuin kiven heitto. Puolueet – väristä riippumatta – ovat asemoimassa itseänsä hyökkäysasemiin. Hyökkäys on paras puolustus.

Illan A-studiossa ei ammuttu sdp:n ja keskustan tykeillä vielä kovilla. Etenemme vielä paukkupatruunoilla, jotka eivät haavoita ketään, mutta eivät tuota toisaalta toivottua tulostakaan. Paukut kannattaa jättää vaalitaistelun loppumetreille, jolloin aletaan ottamaan tosissaan mittaa kuka kukin on.

Kaksi paukkua jätettiin ampumatta hallituksen (sdp, keskusta) taholta taitavasti loppusotaa silmälläpitäen. Sote-alueiden lisärahoitus ja maataloustuki. Sdp ja keskusta eivät ole vaalien alla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Siltasaarenkadulla ja Apollonkadulla tiedetään, että tässä vaiheessa taistelua ei kannata ladata kaikkein kovimpia piippuun. Ne kannattaa jättää loppusotaan, maalis-huhtikuulle.

Siltasaarenkadulla ja Apollonkadulla valmistautumista loppusotaan ei ole arssinoitu lainkaan huonolla strategialla. Jos paukut (sote-rahoitus, maataloustuki) ammutaan jo nyt – joulupukkia odotellessa – tulee laukauksista suutareita. Poliittinen muisti kun tahtoo olla lyhyt.

Focus puoluetoimistoissa joulun alla kiinnitetäänkin siihen mihin osoitteeseen joululahjarahat suunnataan. Kaupunkeihin vaiko maakuntiin?

Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että Siltasaarenkadulla ja Apollonkadulla ei ole intressiä ladata vielä kovia piippuun. Ne kannattaa ladata ja laukaista vasta vaalien alla, jolloin äänestäjillä parempaa poliittista muistiakin vielä on.

Sote-rahoitus ja maataloustuki jätetään taitavasti vaalien alle, josta ei ole toki syyttäminen sdp:n ja keskustan puoluetoimistoja. Poliittisen muistin lyhyys kun ollenee tosiasia. Sote-lisärahoitus ja maataloustuki jätetään taitavasti ennen varsinaista h-hetkeä, jonka äänestäjäkin vielä tuoreeltaan muistaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

0
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu