Gaza: Yhdysvaltojen paradoksi, joka ei kestä poliittista päivänvaloa, Suomessakaan

Aloitan blogin poikkeuksellisesti oheisella kuvalla.

Israelin asevoimien julkaisema ilmakuva avustusrekkojen ympärille kerääntyneistä ihmistä Gazassa.
Kuva: AFP

Focus tämän blogin osalta on se, että Yhdysvallat ei halua Israelia tosiallisesti kuriin vaan myötäilee Benjamin Netanjahun politiikkaa. Netanjahu yllätettiin housut kintuissa Hamasin iskujen myötä.

”Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin mukaan Yhdysvallat aikoo lähettää avustuksia Gazan kaistalle ilmapudotuksilla. Hän kertoi toimittajille Valkoisessa talossa, että ilmakuljetukset aloitetaan lähipäivinä. Biden lupasi, että Yhdysvallat aikoo vaatia liittolaistaan Israelia päästämään myös enemmän avustusrekkoja alueelle.          – Gazaan virtaava apu ei ole lähellekään riittävää. Viattomien elämät ovat vaarassa, ja lapset ovat hengenvaarassa, Biden lisäsi.” (YLE 1.3)

Samaan aikaan kun Netanjahu tappaa tuhansia siviilejä Gazassa, Biden heittää ilmakuljetuksilla leipää Gazaan.

Politiikan penkkiurheilija on toiminut 1,5 vuotta alueella, YK:n Suomalaisessa rauhanturvajoukossa, vartioaseman päällikkönä vääpelin vakanssilla ja nähnyt konkreettisesti mitä Lähi-Idässä tapahtuu.

Tosiasia on se, että Yhdysvalloissa presidentinvaalit ratkaisevat isolla rahalla juutalaiset, joka tarkoittaa sitä, että Yhdysvaltain presidentti ei rohkene panemaan Netanjahulle kampoihin. (Lue: blogistilla ei ole mitään juutalaisia vastaan).

Yhdysvaltain Lähi-Idän politiikka, mutta myös presidentinvaalit Yhdysvalloissa ratkaistaan rahalla, jossa ei-juutalaiset eivät ole pelipaikoilla. Yhdysvallat on hyväksynyt Netanjahun ja Israelin politiikan huolimatta siitä mitä blogin kuvassa näkyy.

Suomen UTP-johto peesaa Bidenia ja Yhdysvaltoja Lähi-Idän tilanteessa. Leipää helikoptereista Gazalaisille. Varsin heikko esitys.

 

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu