Hallitusneuvottelut: Sinipunaa pukkaa. On vain ajan kysymys milloin Petteri kilauttaa Sannalle

Politiikan penkkiurheilija on seurannut mielenkiinnolla medioissa julkaistuja uutisia hallitusneuvotteluista. RKP:n ja PS:n välinen otatus ei ota laantuakseen.

Politiikkaa seuranneet muistavat Sipilän hallituksen aikaisen tilanteen, jossa perussuomalaisten kahtiajakautuminen johti siihen, että Jussi Halla-aholle näytettiin ovea ja soinilaiset jatkoivat hallituksessa.

Petteri ja kokoomus on kahden tulen välissä. Väsätäkö hallitus jo lähtökohtaisesti puolueiden (RKP vs PS)  erimieliselle ideologiselle pohjalle vai kilauttaako Sannalle?

Mikäli Petteri mielii pitää nyt suunnitellulla konklaavilla hallituksen pystyssä – edes sen puoliväliin – voidaan puhua politiikan ja sen harjoittamisen taidonnäytteestä sen korkeimmassa mielessä. Tehtävä nyt suunnitellulla hallituspohjalla on absurdi.

Kokoomuksella ja sdp:llä on valovuosien välinen ero talouspolitiikassa. Jos ja kun Petteri kilauttaa Sannalle, talouspoliittiset linjat löytyvät – olkoonkin, että ”pihtisynnytyksellä”. Petteri ottaa nimittäin siinä määrin ison riskin nyt suunnitellun hallituspohjan (RKP vs PS) osalta, että ensilumi ehtii hät´hätää sataa maahan kun hallitus kaatuu ja sotkeutuu omiin jalkoihinsa.

Mikäli kokoomuksen ja sdp:n välinen ”pihtisynnytys” toteutuu ja onnistuu voitanee olettaa, ettei pääministerilläkään tarvitse olla sammuttelemassa joka päivä tulipaloja, jolloin aikaa riittää myös olennaiseen. Kokoomuksen puoluetoimistossa tultaneekin kiehauttamaan nokipannullinen tai kaksi lopullisen johtopäätöksen tekemiseen.

Hallitusneuvottelukierroksia ei voi pitää määräänsä enempää, joten kokoomuksen puoluetoimistolla kannattanee pelata varman päälle, eikä toivon varaan hallituksen koossa pysymisen näkökulmasta.

 

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu