Hallitusneuvottelut tuskin kosahtavat veljien Tynkkynen, Peltokangas ja sisar Biaudetin ulostuloihin

Politiikan penkkiurheilijan silmään ja ehkä vähän korvaankin pisti se, että Ilta-Sanomat on kunnostautunut loihemalla kirjoittamaan  perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen ja Mauri Peltokankaan edesottamuksia hallitusneuvotteluissa. IS:n toimituksessa ei ole kenties pantu merkille sitä, että artikkeli sataa veljien Tynkkynen ja Peltokangas -laariin.

Jos ovat veljet Tynkkynen ja Peltokangas ”kunnostautuneet” hallitusneuvotteluissa, seinäruusuksi ei ole jäänyt myöskään RKP:n Eva Biaudet. Eva piipahti neuvottelusalin ulkopuolella palatakseen hetken kuluttua takaisin.

Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että veljet Tynkkynen ja Peltokangas ja sisar Biaudet ovat omien puoluetoimistojensa kannustamana laitettu julkiseen ”likoon”, joka ei heille maksa poliittisesti mitään. Sen sijaan veljien ja sisaren julkinen ”otatus” on puoluetoimistojen (PS, RKP) masinoima operaatio hallitusneuvotteluissa käytävien kiistakysymysten näkökulmasta.

IS:n toimituksen ja medioiden laajemminkin saattaisi ehkä kannattaa lotkauttaa korvaa veljien ja sisaren ulostuloille, joilla ei hallitusneuvotteluissa ole tiukan paikan tullen mitään merkitystä. Kyse veljillä ja sisarella on omille joukoille puhumisesta, jolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa minkälainen konklaavi Säätytalolla lopulta muodostetaan.

Hallituksen muodostaminen tuskin kosahtaa veljien Tynkkynen, Peltokangas ja sisar Biaudetin ulostuloihin.

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu