HUS:n koronatiedote rekisteröidään Tehtaankadulla ”herkällä korvalla”

Politiikan penkkiurheilijan silmään pisti HUS:n tiedote.

”HUSin vt. toimitusjohtaja Markku Mäkijärvi on tehnyt 17.12.2021 päätöksen nostaa HUSin valmiustaso korkeimpaan valmiustilaan eli täysvalmiuteen koronavirusepidemian vuoksi.”

https://www.hus.fi/ajankohtaista/husin-valmiustaso-nostettu-taysvalmiuteen

YLE uutisoi nettiartikkelissaan.

”Mäkijärven mukaan samaa valmiustasoa käytettäisiin esimerkiksi sotatilanteessa. – Tällä tavalla turvaamme HUSin maksimaalisen suorituskyvyn mahdollisissa kriisitilanteissa, Mäkijärvi sanoo.”

Eli HUS:n valmiustaso on nostettu ns. tappiin.

Politiikan penkkiurheilijan mieleen muljahti, että jos olemme koronan osalta HUS:ssa jo tapissa, minkälainen on tosiasiallinen valmiustasomme kun Pietarin lentokentältä lähtee muutama ”suhoi” ja pudottaa pari pommia Mannerheimintielle.

HUS:n johdon ei tule argumentoida edellä mainitulla tavalla julkisesti. Tehtaankadullakin ollaan hereillä.

Parhaillaan käydään keskustelua Ukrainan ”kestävyydestä”. Kiovan sairaalan johtava satraappi ei edes mahdollisen uhan alla toteaisi, miten haavoittuva Kiova on.

Äkkipäätään saattaisi olettaa, että HUS:n politrukkijohto pitäisi vt. toimitusjohtajalle ”pikapalaverin”. Jokainen johtaja tai toimija, joka on istahtanut maanpuolustuskurssin, ei olisi päästänyt edellä mainittua tiedotetta julkisuuteen.

Blogin kluu ei ole ”maalata piruja seinälle”, mutta jokainen maanpuolustuskurssin istahtanut tietää, tai tulisi tietää, että mitä tahansa ei tulisi julkisuuteen päästää, edes retorisella tasolla.

HUS:n osalta näyttää siltä, että PV:n kannattaa kutsua seuraaville kursseille – pikaisesti- , sekä HUS:n operatiivinen, että politrukkijohto. Jos he ovat kurssin aikoinaan käyneet – saattaisiko kenties olla kertausharjoituksen paikka?

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu