IL:n ja kuuden aluelehden vaalikone on julkaistu. – Oletko valmis?

Iltalehti uutisoi; ”Iltalehden aluevaalikone on julkaistu. Iltalehden vaalikone on tehty yhteistyössä kuuden aluelehden kanssa. Aluevaalikone julkaistaan Uuden Suomen, Turun Sanomien, Kalevan, Lapin Kansan, Kainuun Sanomien, Länsi-Suomen ja Keskipohjanmaan sivuilla.” (IL 20.12).

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9ee0741e-1a9c-4262-b0a0-5ed327da98e3

Niinpä politiikan penkkiurheilija ampui koneen kimppuun, josko ehdokas tätä kautta?

Kymmenen ensimmäistä kysymystä olivat relevantteja, kunnes vastaan pamahti kysymys numero 11; ”Vastustan vuosittaista Pride-viikon sateenkaariliputusta alueellani?”

Painoin ”neutraali” ja ajattelin, että kysymyspatterin laatijalle on sattunut lapsus ja jatkoin eteenpäin.

Vastaan paukahti kysymys numero 12; ”Kuntaani voi ottaa lisää pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.”

Mieleen muljahti, ”noh, ehkä tässäkin lapsus ja painovirhepaholainen.” Mutta ei.

Vastaan tuli kysymys numero 13; Yhteiskunnan pitäisi ohjata vahvasti siihen, että molemmat vanhemmat ovat perhevapaalla yhtä paljon lasten kanssa kotona.”

Nyt vastaaja joutui toteamaan, että kysymyspatterin jatkotäyttäminen on ajanhaaskausta, sillä em. kysymykset heilauttavat lopputuloksen mihin asentoon tahansa, eikä lopputulos kerro mitään sotepalveluista.  Toki em. kysymyksiin voi jättää vastaamattakin, mutta äkkipäätään saattaisi olettaa, että suurin osa vastaajista niihin kuitenkin vastaa.

Vastaaminen jäikin kysymyksen numero 13 kohdalle. Politiikan penkkiurheilija on täyttänyt mielenkiinnosta eri vaalien alla erilaisia vaalikoneita. Täytyy todeta, että mitään näin epäonnistunutta vaalikonetta ei ole vielä tullut vastaan. Tokko enää tuleekaan.

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu