IS:n vaalitentistä tuli suutari. Teemoitus meni eräiltä osin ”persiilleen”

IS:n vaalitentti päräytti eduskuntavaalit käyntiin. Politiikan penkkiurheilija seurasi ja kuunteli tenttiä herkällä korvalla. Odotusarvo tenttiin oli korkea, mutta tuli suutari.

Tentin ensimmäisen puolen tunnin, kolmen vartin aikana ruodittiin puheenjohtajien sähkölaskuja, sähkösopimuksia, lämmitysjärjestelmiä, asunto- ja pankkilainoja.  Herää kysymys, mitä lisäarvoa näillä tiedoilla vaalien osalta oli ja on? Kyseinen debatointi söi leijonan osan tenttiin varatusta ajasta. 

Tentti oli aikataulutettu loppumaan klo 18.30 ja kas, yhteen keskeisimpään kysymykseen kuten ulko- ja turvallisuuspolitiikka nousi tapetille klo 18.25 korvilla. UTP-kysymysten osalta aikataulua venytettiin, joka sinänsä oli hyvä asia.

Vaalitenttejä tulee kevään mittaan olemaan useita. Olisi toivottavaa, niin paljon kuin IS:n politiikan toimitusta arvostankin, että mediat, Maikkari, IL, YLE ja kumppanit pistävät vähän paremmaksi, sillä huonommin organisoitua vaalitenttiä teemallisesti ja aikataulullisesti ei voi toteuttaa.

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu