Kenraali Talvi, Matti Rönkä ja RKP ratkaisivat TP-kisan

Kuten olemme TP-haastatteluiden osalta panneet merkille Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei olisi tullut merkittävästi muuttumaan valittiin sitten Alexander Stubb tai Pekka Haavisto. Stubb pesi lopulta Haaviston karvan verran erolla toisin kuin gallupit antoivat ennakkoon ymmärtää.

Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen analyyssiin, oikea tai väärä, että Kenraali Talvi ja YLE:n toimittaja Matti Rönkä ratkaisivat pelin. Rönkä nosti esiin Haaviston seksuaalisen orientaation, joka herätti myös muissa medioissa vastaavan reaktion, joka oli eittämättä herääminen homofobisteille, jotka omalta osaltaan tulivat ulos kaapista ja äänestivät mieluummin Stubbia kuin Haavistoa.

Mitä tulee Kenraali Talveen, -20-35 asteen pakkaset eivät luonnollisesti vaalipäivänä saaneet perussuomalaisia käynnistämään mersuja ja datsuneita, etenkään kun oma peli Jussi Halla-ahon myötä oli jo pelattu. Miksi lähteä taistelemaan Kenraali Talvea vastaan kun mitään ei ole voitettavissa. Mikäli Kenraali Talvea ei olisi ratkaisevana äänestyspäivänä ollut, Stubb olisi pessyt Haaviston 57-43.

Kenraali Talvi tunnetaan sotakirjallisuudessa siitä, että hyökkäyksen epäonnistuminen on epäonnistunutta huonojen sääolojen myötä. Näin ollen perussuomalaiset eivät ratkaisseet vaalin tulosta. Perussuomalaiset jäivät itseasiassa kotisohville mieluummin kuin lähtivät mersuja ja datsunteita pakkasissa käynnistämään.

Pelin ratkaisi loppupeleissä RKP, jonka roolia isossa kuvassa ja medioissa ei ole tuotu esiin. Mikäli RKP:n äänestäjät eivät olisi äänestäneet Stubbia, jonka äidinkieli on Ruotsi, Pekka Haavisto olisi voittanut koko kisan. Kisaa eivät ratkaisseet perussuomalaiset ja kepulaiset vaan RKP, Matti Rönkä ja Kenraali Talvi.

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu