Kokoomuksen EU-elpymispaketin tyhjää äänestäminen puolueen historian pahin floppi

EU:n elpymispaketti siirtyi PeV:stä isoon saliin. Offensiivi tarkoittaa, että paketin läpimeno vaatii 2/3 enemmistön. Myös opposition kannan.

”EU:n elpymisrahaston kaatuminen eduskunnassa veisi mukanaan myös unionin seitsemänvuotisen budjetin ja voisi pahimmillaan suistaa Suomen ja Euroopan talouden sekasortoon.” (YLE 28.4)

”Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kiteytti tiedotustilaisuudessa, että kokoomus loi hallitukselle mahdollisuuden viedä elvytyspaketti läpi. Kokoomus ei kuitenkaan tue pakettia.” (YLE 27.4)

Politiikan penkkiurheilija muistaa pakkastalven Sallan Naruskalla v. 1974. Maamme yhdessä kylmimmässä paikassa. Isä-Pekka oli tuolloin maamme yhden punaisemman kunnan ainoana kokoomusvaltuutettuna ja suostutteli räkänokan Opel Asconan etupenkille. Pakkasta -37 C. Räkänokka ei valittanut.

Asconan vetokoukussa raahautui peräkärry, jossa oli vaalimainoksia, joita tuli viedä ympäri Sallan kairan. Yhdelle illalle koko kaira olisi ollut mahdottomuus ajaa verkon silmille, ottaen huomioon Sallan kunnan laajuuden. Pysähdyimme reilun tunnin ajon jälkeen Naruskan kylälälle, paikallisen kaupan eteen ja aloimme pystyttämään metrisessä kinoksessa vaalikylttiä.

Räkänokka ei tiennyt politiikasta vielä mitään. Voi toki olla, ettei vieläkään. Peräkärrystä nostettiin kinokseen kokoomuksen Lapin piirin ainoan kansanedustajan Lauri Impiön vaalimainos. Impiön kuva ja kuvateksti eivät tehneet räkänokkaan vaikutusta. Olennaista oli päästä takaisin kotiin jääkiekkokorttien pariin ja selailemaan niitä.

Lauri Impiö toimi edustajana v. 1975-1987.  Impiö nousi eduskuntaan v. 1975 varasijalta Jouni Mykkäsen tilalle. Mykkänen toimi edustajana Lapin vaalipiirissä v. 1970-1974. Mykkäsen poika, Kai Mykkänen toimii parhaillaan kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Kokoomus on profiloitunut ja markkinoinut itseään vastuunkantajapuolueena. Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että jos eduskuntaan tai kunnanvaltuustoihin valitaan tekemään päätöksiä, niitä myös tehdään, eikä äänestetä tyhjää. Kokoomuksen tyhjää äänestäminen on floppi. Lauri Johannes Impiö (1929-2006) kääntyy parhaillaan haudassaan.

 

 

 

+4
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu