Kokoomuksen ”persuuntuminen” on mielenkiintoinen ilmiö, joka tulee pudottamaan Orpon pj-pallilta

PM Petteri Orpo istahti YLE:n Ykkösaamussa. Toimittaja Seija Vaaherkumpu kysyi Orpolta, mitkä ovat mahdolliset lisäsäästötoimenpiteet ja paljonko ne maksavat? Orpo katsoi pöydän pintaa ja totesi, että en tiedä tarkkaa lukua ja heitti stetsonista n 1-1,5 miljardia euroa.

Rahaministeri Riikka Purra loihe toteamaan, että säästötarve on n. 3 miljardia euroa. Politiikan penkkiurheilijan mieleen ei voinut tulla muu ajatus kuin se, että PM Orpolla ei ole kaikki langat käsissä. PM:n ja rahaministerin ulostulojen olettaisi olevan yhdensuuntaisia, josta nyt ei ole merkkiäkään.

Näyttääkin siltä, että PM Orpo purjehtii EU-huippukokouksissa ja rahaministeri Purra huseeraa kotimaassa. Minkäänlaista koordinaatiota ei tosiasiassa ole olemassa. Kevään kehysriihestä tulee erittäin vaikea ottaen huomioon, että jos Purran heittämä 3 miljardia tarvitaan on puututtava myös veroihin.

Kokoomus näyttää päivä päivältä persuuntuvan, myös maahanmuuttopolitiikassa. Politiikan penkkiurheilija ei voi välttyä ajatukselta, että perussuomalaiset vie ja kokoomus vikisee. Kykypuolueelta tätä kehitystä ei olisi olettanut tapahtuvan, mutta valta sokaisee, joka on sokaissut kokoomuksen johdon ja ennen kaikkea Orpon.

Pääministerin pesti on eittämättä jokaisen politrukin haaveena, mutta se, että naapuri vie kuin litran mittaa ei ehkä ole parhainta politiikkaa. Kokoomuksen leirissä yhä lisääntyvää persuuntumista aletaan kyseenalaistamaan myös kentällä. Mitä enemmän kokoomus persuuntuu, sitä lähempänä on Orpon lähtölaukaus puheenjohtajan pallilta.

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu