Kokoomuksen puolueväki odottaa henkeään pidätellen pj. Orpon ulostuloa puolueen presidenttipelissä

Kokoomuksen puoluehallitus istuu parhaillaan puolueen presidenttiehdokkaan nimeämisen tiimoilta. Puheenjohtaja Petteri Orpo on kahden tulen välissä. Kisaan ovat ilmoittautuneet tai ainakin kirkkaan vihreää valoa asialle  polttavat sotaministeri Antti Häkkänen ja evp. PM Alexander Stubb. Ulkoministeri Elina Valtonen on myös pelissä mukana.

Asetelma on Orpon näkökulmasta varsin ”kiusallinen”. Valtosen osalta Orpon ei tarvitse päätään vaivata, totesihan Valtonen YLE:lle, että ”Tuen puheenjohtaja Orpon esitystä kandidaatiksi.” (YLE 14.8).

Päänvaivaa Orpolle aiheuttaa sen sijaan veljien Häkkänen ja Stubb välinen otatus. Häkkäsen taakse on asettunut jo muutamia piirejä ja Kokoomusnuoret. Stubbin osalta on ollut hiljaisempaa.

Pj. Orpo joutuu virkansa puolesta kuuntelemaan kenttäväen aatoksia. Mikäli piirejä ilmoittautuu enemmältikin Häkkäsen taakse tilanne entisestään vaikeutuu siltä osin päätyykö Orpo esittämään Stubbia puolueen presidenttiehdokkaaksi kuten on ounasteltu.

Mikäli kentältä ei ala lähipäivinä kuulumaan kaikuja Stubbin taakse asettumisesta Orpon tilanne puheenjohtajana vaikeutuu entisestään mikäli tieto siitä, että Orpo on esittämässä Stubbia presidenttiehdokkaaksi pitää paikkaansa.

Vielä tänään Orpo tuskin tulee nimeämään suosikkiaan. Mitä pidempään kokoomuksen sisäinen presidenttikisa jatkuu sitä pidemmän kaulan vihulaiset kampanjoissaan saavat. Kello käy.

*******

Pj. Orpo tuskin korvaa lotkauttaa Kokoomusnuorten ulostulolle, mutta jos Kokoomusnaiset tulevat ulos Elina Valtosen ehdokkuuden puolesta menee pakka kokoomuksessa täydellisesti sekaisin. Kokoomusnaisten ulostuloa Orpo tuskin tähän hässäkkään enää toivoo.

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu