Kutsuiko TP Niinistö TP-utvan kuulemaan minkälaista keliä ja säätä Ameriikoissa piteli?

TP Sauli Niinistö on rantautunut kotimaahan Yhdysvaltain matkaltaan. TP Niinistö tapasi ensitöikseen TP-utvan.

YLE:n mukaan; ”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat sunnuntaina Suomen Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä. Valtioneuvoston viestinnän lähettämän tiedotteen mukaan kokous pidettiin poikkeuksellisesti sunnuntaina seuraavan viikon kalenterikiireiden vuoksi.” (YLE 12.3)

TP-utvan kokoontuminen poikkeuksellisella aikataululla on mielenkiintoinen. Niinistö tuskin halusi utvan kasaan kertoakseen utvan jäsenille, minkälaista keliä Ameriikoissa piteli. Viikon reissun jälkeen voisi olettaa, että politrukkiemme tapaaminen ei ole ensimmäisenä ja päällimmäisenä mielessä ja että Mäntyniemessä täräytetään sauna tulille ja huokaistaan.

Politiikan penkkiurheilija heittää stetsonista ajatuksen – oikea tai väärä –  että Niinistön tarkoitus on etenkin vaalien alla informoida politrukkejamme siitä, että poliittiset irtiotot eivät ole nyt paikallaan. Suomen Nato-jäsenyysprosessi on siinä määrin herkässä vaiheessa, että voisi olettaa, että Niinistö viestittää politrukeillemme, että kaikessa ylimääräisessä UTP-kommentoinnissa (ml. ”hornet-heitot”) jäitä hattuun.

Ek-vaalit ovat siinä määrin hollilla, että Niinistön viesti ei ollene utvalle muu kuin se, että turuilla ja toreilla ei ehkä kannata lähteä isommassa määrin ulko- ja turvallisuuspoliittisiin irtiottoihin, jotta Nato-jäsenyyprosessi pysyy kutakuinkin hanskassa.

Niin tai näin. TP Niinistö on Mäntyniemen saunalla reissunsa jälkeen löylynsä ansainnut ja framilla muissa yhteyksissä olleen lonkeron tai kaksi.

 

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu