Lahdessa rävähti – PM Marin ei jättänyt ketään kylmäksi

Jos PM-instituutiota on ravisteltu PM Marinin vapaa-ajanvieton osalta, ravisteltiin sitä myös Lahdessa. PM Marinin Lahdessa pitämä puhe (24.8) ei jättänyt ketään kylmäksi. Lahdessa rävähti. 

PM Marin totesi Lahden torilla, poikkeuksellisen runsaslukuisen yleisön edessä.

– Minä olen ihminen.

– Ja myös minä kaipaan joskus näiden synkkien pilvien keskellä iloa, valoa ja hauskuutta.

Aivan joka päivä ei nähdä murtunutta pääministeriä Suomessa suoraan kansan edessä. Jos PM-instituutiota ei vielä ollut saatu ravistelluksi, Lahden torilla viimeistään näin kävi.

PM Marinkin on vain ihminen. PM:n postia voi jokainen lähteä kokeilemaan olosuhteissa, jossa korona on jyllännyt pian kolme vuotta, Ukrainan sota ravistelee, joka heijastuu myös suomalaisten tupiin ja torppiin.

Hätäisimmät PM:n kritisoijat ovat jo ehtineet riemuita Marinin pudottamisesta kansakunnan kaapin päältä. Politiikan penkkiurheilija rohkenee – sitoutumattomana – olla toista mieltä.

Nuorisoa on perinteisesti ollut vaikeaa saada vaaliuurnille. Eivät he ole kiinnostuneita papparaisten ja boomereiden poliittisista puheista ja parran pärinästä.

Töölönkatu 3:ssa (kok) ja Iso Roobertinkatu 4:ssa (ps) tullaan kauhun sekaisin tuntein odottamaan seuraavaa gallupia. Mihin suuntaan viisari heilahtaa? Jos gallupien otantaan osuu 18-35 vuotiaita nuoria, voi viisari heilahtaa radikaalistikin. Aika näyttää.

SDP:n johdolla ei ollut rohkeutta heittää Marinia ratikan alle, toisin kuin keskusta teki taannoin rahaministeri Katri Kulmunin osalta. ”Omat koirat purivat”.

Puolueessa tiedetään, että manööveri olisi karkottanut viimeisetkin nuoret äänestäjät puolueesta. SDP:llä jos kenellä ei ole tähän varaa.

Myös pian tulikuumana käyvä ek-vaalikamppailu ilman karismaattista ja osaavaa Marinia olisi ollut puolueelle mahdoton tehtävä.

 

 

+9
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu