Maa- ja metsätalousvaliokunta viikon reissulle Brasiliaan. Valiokunnan laarin pohja ei kumise tyhjyyttä

Hallituksen kehysriihestä on hät´hätää tomu ehtinyt laskeutua kun Maa- ja metsätalousvaliokunta tiedottaa (17.4), että valiokunta vierailee Brasiliassa 21.–27. huhtikuuta.

Reissuun osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja Jenna Simula (ps.), varapuheenjohtaja Anne Kalmari (kesk.) sekä jäsenet Markku Eestilä (kok.), Veronika Honkasalo (vas.), Laura Huhtasaari (ps.), Antti Kangas (ps.), Milla Lahdenperä (kok.), Anders Norrback (r.), Piritta Rantanen (sd.) ja Paula Werning (sd.).

Matkan agendalla on mm. tutustua paikalliseen maatalouteen ja metsätalouteen vierailemalla muun muassa Paranán ja Goiásin osavaltioiden alueella maatiloilla ja meijerissä sekä paikallisen metsäteollisuusyrityksen istutusmetsässä ja sellutehtaalla.

Valiokunta vierailee Brasilian kansalliskongressin edustajainhuoneessa. Lisäksi valiokunnalla on tapaamisia maatalousministeriön, ympäristöministeriön ja alkuperäiskansaministeriön edustajien sekä useiden edellä mainittujen alojen keskusjärjestöjen kanssa.

Politiikan penkkiurheilijalla ”nousi karvat pystyyn” valiokuntatiedotetta lukiessa. Mitä ihmettä valiokunta otaksuu oppivansa paikallisesta maa- ja metsätaloudesta, jota harjoitetaan täysin eri leveys- ja pituuspiireillä. Valiokunta vierailee maatiloilla ja meijereissä perehtymässä miten paikalliset lehmät lypsetään ja olisiko sieltä jotakin opittavaksi meillekin.

Valiokuntavierailujen oheen järjestetään mallin vuoksi vierailuja myös maiden parlamentteihin ja ministeriöihin, jotta reissut saavat virallisen luonteen.

Kymmenen henkilön viikon reissu maapallon toiselle puolelle ei ole sieltä halvimmasta päästä saati, että tosiasiassa reppuun ja takinliepeeseen reissulta ei tosiasiallisesti tartu mitään kotiin tuomisia.

Maa- ja metsätalousvaliokunta näyttää kansalle ja rahvaalle erinomaista esimerkkiä miten valtion taloutta laitetaan kuntoon. Valiokunnalla näyttää jääneen muutaman kymmenen tuhatta euroa laarin pohjalle.

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu