Maailma pidättelee hengitystä Trumpin viimeisinä vallan päivinä – huoli pois
Maailma pidättelee hengitystä seuraavat 8 päivää (20.1 saakka), jolloin Biden asetetaan Yhdysvaltain presidentin vaativaan virkaan. Sydämen tykytyksiä ja kysymyksiä aiheuttaa Yhdysvalloissa, onko Trumpilla ydinasesalkku ja punainen nappula. Muodollisesti on, mutta ei tosiasiallisesti.
Viiden tähden kenraalit pitävät kyllä huolen siitä, että yhden miehen takana nappulan painaminen ei ole. Demokraatit tietävät tämän, mutta teeman osalta politiikkaa on helppo tehdä. Tältä osin maapallo voi nukkua yönsä rauhassa 20.1 jälkeenkin.
Pekuleerausta on herättänyt kysymys siitä, lähteekö varapresidentti Pence kaatamaan esimiehensä, joka on hänet nimittänyt varapresidentin virkaan. Ei tietysti. Vaaleja kun tulee tulevaisuudessakin ja kuten vaaleissa – niin Suomessa – valta vaihtuu tasaisin väliajoin.
Pencestä tulee Yhdysvaltain seuraava presidentti Bidenin valtakauden jälkeen mikäli hän malttaa pitää viimeiset päivät pään kylmänä ja miksi ei pitäisi. Tyhmä ei ole toki hänkään. Republikaaneilla on paikallaan hengähtää ja kerätä voimia seuraaviin koitoksiin (vaaleihin) ja saattaa kaikessa hiljaisuudessa Trump taka-alalle. Enempää myrskyä puolue ei kaipaa.
Demokraattienkin kannattaisi kansakunnan yhtenäisyyden nimissä – mikäli se tavoite on – painaa jarrua. Vauhtisokeus näyttää iskeneen Trumpin valtakauden viime päivinä puolueeseen.
Biden twiittaa: ”The work of the next four years must be the restoration of democracy and the recovery of respect for the rule of law, and the renewal of a politics that’s about solving problems — not stoking the flames of hate and chaos.” (Bidenin twiitti 11.1. n. klo 23. Suomen aikaa)
Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että demokraattien toiminta nimenomaan heittää tulitikun dynamiittikasaan haastaessaan Pencen ja harkitessaan lisätoimenpiteitä. Puolue on jo voittanut presidentinvaalit.
Trumpin valtakausi on selvästi jättänyt demokraatteihin valtavan trauman, josta sen pitäisi päästä eroon.
Parran pärinää on herättänyt myös Trumpin twitter-tilien sulkeminen. Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että Trumpin kannattajat – Trumpista itsestä puhumattakaan – tulevat järjestämään ympäri maan mielenosoituksia, entistä suuremmalla voimalla – forcella.
On erityisen mielenkiintoista, että Yhdysvaltain presidentiltä evätään mielipiteen vapaus demokraattisessa maassa, olkoonkin, että twiitit ovat tasoltaan sitä sun tätä. Kansalliskaarti on sitä varten, että rauha säilyy maassa, twiittaa presidentti mitä tahansa.
Some-tilien sulkeminen tarkoittaa bensaa liekkeihin, joka konkretisoituu 20.1. tavalla tai toisella. Trumpin – Yhdysvaltain presidentin – some-tilien sulkeminen on demokratian – sananvapauden irvikuva, olkoonkin, että twiittien sisältö on mitä sattuu.
On selvää, että mikäli bensa roihahtaa liekkeihin edes osassa osavaltioita, kansalliskaartilta loppuvat miehet kesken. Capitol Hillin valtaaminen on vielä alkusoittoa pahimmassa tapauksessa. Kuuban kriisistäkään ei ole pelkoa.
CIA, FBI on miehittänyt – pitkien mustien takkiensa alle – valkotakkiset, seuraamaan presidentin mielenlaatua. Valkoisesta talostakaan, oli presidentti kuka tahasa, ei tehdä tosiasiallisesti III-maailmansodan sytyttäjää. Päällekatsojansa ovat presidentilläkin.
Mitä olisimme mieltä, jos tasavaltamme presidentin – kuka tahansa hän onkin – some-tilit demokratiassa suljettaisiin ja presidentin sananvapaus tukahdutettaisiin. Myrsky olisi Suomessa valtava ja 1930-luvun Lapuan liike olisi jälleen voimissaan.
Episodi Trumpin some-tilien sulkemisen osalta kertoo isossa kuvassa siitä, että sosiaalinen media, Facebook ja kumppanit hallitsevat kansallista ja kansainvälistä tiedonvälitystä, joka on erittäin huolestuttava trendi. Tosiasiallinen valta globaalisti näyttää viimeistään nyt pyörähtäneen sosiaalisille medioille, joka on erittäin vaarallinen kehityskulku.
Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että jäämme kansakuntana kuitenkin jännittämään enemmän sitä, halaako rautakansleri Kummolakin – loppujen lopuksi – Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenkaa ja palaamme päiväjärjestykseen sekä jännittämään sitä, voittaako Suomi Ruotsin 6-1 vai 6-2.
Ymmärrän Olli-Pekka Salmisen näkemystäkin, mutta vallankaappausyritystä muistuttavalla toiminnallaan Trump menetti jo tavallaan legitiimiytensä presidenttinä, ei toki muodollisesti ennen 20. tammikuuta. Pidän demokraattien toimintaa nyt tässä lähinnä demonstratiivisena.
On tosiaan toivottavaa, että Biden pystyisi nyt yhdistämään kansaa. Mielestäni alkuvaiheessa hänen pitäisi edetä maltillisesti, myös republikaanit huomioiden.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä. Halla-ahon puolustuspuheista huolimatta Trumpin toiminta vaikuttaa vahvasti vallankumoukselliselta touhulta jossa kansan antama vaalitulos pyritään ohittamaan juonilla, tempuilla ja kansanjoukkoja villitsemällä.
Demokraattien on otettava tähän hommaan kantaa, kun republikaaninen puolue on hämillään, jakautunut ja käytännössä rampa ankka.
On tärkeää että Trumppia vastaan nostetaan syyte ja ainakin yritetään tuomita, muu olisi löperehtämistä.
Mitä medioihin ja twittwer- tilien sulkemiseen tulee, niin on selvää että nykymenoon somessa pitää saada joku roti. Sensuuria ei voi kokonaan poistaa ja sitä ei voi jättää kaupallisten toimijoiden varaan.
Sensuurin säännöistä pitää sopia parlamentaarisesti, niin ettei se ole hallituksen sensuuria, vaan parlamentaarisesti kaikki puolueet ovat siihen sitoutuneita ja se tyydyttää myös valtaosaa somettajista. Valtaosa somettajista ei harrasta valehtelua, kiihotusta kansanryhmää vastaan, vihapuheita, eivätkä levitä salaliittoteorioita.
Niiden mielipiteet jotka haluavat jatkuvasti valehdella, kiihottaa kansanryhmää vastaan, harjoittaa vihapuheita ja levittää salaliittoteorioita, voitaisiin kyllä sivuuttaa somesääntöjä laadittaessa, Muiden mielipiteet voitaisiin ottaa huomioon. Suomessa se merkitsisi sitä ettei persujen mielipiteitä pitäisi ottaa huomioon sometuksen sääntöjä laadittaessa.
Ilmoita asiaton viesti
Riidan jatkaminen aiheuttaa ihan varmasti lisää riitaa. Jos riidan jatkaminen sitten on demokraattien tavoite, niin onnistuminen on hyvin lähellä.
Luulis, että tulevaisuuteen ja siihen omaan toimintaan olisi poliitikkojen syytä panostaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Riidan jatkaminen aiheuttaa ihan varmasti lisää riitaa. Jos riidan jatkaminen sitten on demokraattien tavoite, niin onnistuminen on hyvin lähellä.”
Aivan käsittämätöntä soopaa! Ettäkö demokraattien ja Joe Bidenin pitäisi olla reagoimatta Trumpin kannattajineen nyt 4 vuotta jatkuneeseen massiiviseen parjauskampanjaan Joe Bidenin henkilöä sekä demokraatteja puolueena että ihmisinä vastaan? Sehän nyt vasta olisikin osoitus sekä liittolaisille että muulle maailmalle vahvasta johtajuudesta, jota jokainen USA:n presidentti on virkaan astuessaan aina halunnut osoittaa.
Heitä on aivan jatkuvasti syytetty varkaiksi, kansainväliseen bedofiilirinkiin kuuluviksi saatananpalvojiksi ja vaikka miksi rikollisiksi täysin vailla minkäänlaista näyttöä, sananvapauden suojissa henkisesti häiriintyneen henkilön ja hänen tukijoukkojensa toimesta. Kaikki tämä on tehty tietysti vain ollessa hieman ’high’ ja ihan vaan läpällä, kun alkaa tulla aika vastata huudoistaan ja teoistaan.
USA:n demokratian uskottavuuden säilymiselle on aivan elintärkeää, että rikoksiin syyllistyneet voidaan asettaa syytteeseen ja myös tuomita siitäkin huolimatta että heillä sattuu olemaan ’kavereita’ tärkeillä paikoilla kuten oikeuslaitoksessa, maan hallintoelimissä ja laaja tukijoukko jopa täyteen terroriin valmiita extremistejä.
Tuleva presidentti todennäköisesti kuuntelee ja antaa valtuudet toimia niitä voimia vastaan, jotka ovat se todellinen vaara ja potentiaalinen uhka sekä USA:lle että demokratialle.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoinko muuten, että ei pidä reagoida ? Enpä tainnut.
Tuossa räyhähenkisessä vuodatuksessa neljän vuoden aikana tapahtuneesta ovat siis ne todelliset syyt, miksi syytetoimiin Trumpia vastaan on ryhdyttävä ? Koston henki on vahva. 😄Nyt pannaan Trump kuriin, s-tana soikoon, se on jämpti ni !
Voin olla väärässä, mutta nyt puhutaan mahdollisista syytetoimista Trumpia kohtaan mahdollisesta agitaation johtamisesta. Kannattaako syytettä rakentaa vai ei. Trump on jo vanha ukko ja ilmeisesti republikaanit siirtävät herran hyvässä järjestyksessä takahuoneeseen keskenään touhustamaan.
Miten luulet jatkon sitten menevän syytetoimien jälkeen ja yhteistyön kahden puolueen välillä toimivan ? Entäpä kansa, mahtaako juopa entisestään syventyä ?
Fiksumpi osaa ensin lopettaa riitelyn.
Ilmoita asiaton viesti
Demokraateilla on kaksi vaihtoehtoa. Antaa Trumpin mennä ilman seuraamuksia tai yrittää tehdä hänet vaalikelvottomaksi seuraaviin vaaleihin.
Trump ei kuitenkaan tule hyväksymään mitään muuta kuin ehdottoman alamaisuuden ja uskollisuuden hänelle. Ja kun hän on kostonhimoinen ja pitkämuistinen se tarkoittaa että Trumpin rauhaan jättäminen ei tule rauhoittamaan Trumpia.
Mutta kun hänellä ei nähtäisi olevan potentiaalia seuraaviin vaaleihin, hänen vaikutusvaltansa vähenisi. Pitkällä tähtäimellä tämä ehkä rauhoittaisi tilannetta enemmän. Muutoin demokraattien kannattaisi valaa öljyä laineille ja eikä heittää sitä lisää tuleen. Tälläinen vastaantuleminen näin repivissä olosuhteissa nähdään sellaisena ylevyytenä joka jää kyllä kansan muistiin.
Ilmoita asiaton viesti
Voi myös olla että Kamala Harris pääsee ratkaisemaan kansaa yhdistävässä hengessä of course sen miten Trumpille loppupelissä käy. 🤣
Ilmoita asiaton viesti
En ole kärryillä mihin tähtäät… miten ja missä tilanteessa Harris voisi siitä päättää?
Edit: kommenttini julkaisun jälkeen kommenttiasi on muokattu.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä tilanteessa, että syytteen nostamisesta päättäminen etenisi senaattiin.
Ainakin yhdysvaltalaismediat arvioivat, että jos syyte nostetaan se tulee menemään kongressissa läpi ja siirtyy sitten aikanaan uuden senaatin päätettäväksi missä on silloin puntit tasan jolloin tasatuloksen kohdalla varapresidentti, joka tulee silloin olemaan Kamala Harris, antaa ratakaisevan äänen.
No ei tämä tietenkään niin suoraviivaista ole USA:ssa, vapaan demokratian tyyssijassa, eli mikäli en nyt täysin väärin muista niin yksinkertaisella enemistöllä senaatti päättää käsitelläänkö asia ja sen jälkeen vaaditaan sitten 2/3 enemmistö syytteen nostamiseksi.
Meni demokraattien näkökulmasta katsoen syteen tai saveen se on heille joka tapauksessa poliittista ’mannaa’.
Toisaalta republikaanipiireissä alkaa olla rakoilua varsinkin kun useat suuret firmat ovat julkisesti ilmoittaneet jäädyttävänsä kaiken rahallisen tuen niiltä republikaaniedustajilta, jotka aiemmin ilmoittivat vastustavansa vaalitulosta, joista osa myöskin niin teki.
Sytteen nostamista ajatellen saumat voivat siis olla hyvät, eli ääniä syytteen nostamisen puolesta voi alkaa sadella myös republikaanien leiristä, niiltä senaattoreilta jotka ovat em. syiden vuoksi kypsyneet koko asetelmaan ja haluavat päästä eroon ongelmajätteeksi muodostuneesta Donald Trumpista. Näiden senaattorien kohdalla päällimäisenä motiivina tuskin on kansan luottamuksen palauttaminen järjestelmää kohtaan.
Syyteen läpimeno kongressissa ei ole ongelma, menihän aiempi syyte ’oletetusta’ Venäjän vaikuttamisesta Trumpin vuonna 2016 valituksi tulemiselle, jonka senaatin republikaanienemmistö sitten torppasi.
Ilmoita asiaton viesti
Virkarikossyytteeseen tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö, joten tälläisessä tapauksessa Kamala Harrisilla ei ole ratkaisevaa ääntä.
Ilmoita asiaton viesti
Lue uudelleen painoin lähetä nappia hieman hätiköiden.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustelun kannalta olisi järkevämpää että vastaisit kommenttiisi esitettyyn kysymykseen, etkä muuttaisi kommenttiasi kysymyksen luettuasi. Lopputulos on kuitenkin siis se että Kamala Harris tuskin pääsee ratkaisemaan miten Trumpin käy.
Ilmoita asiaton viesti
”Tuossa räyhähenkisessä…” Aivan mahtava argumentti! 🤣🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤣
”Nancy Pelosin mukaan Trumpin vallan väärinkäyttö poliittisen edun tavoittelemiseksi pakottaa syytteen nostoon”
En ole meedio joten nähtäväksi jää mitkä tulisivat olemaa mahdolliset eritellyt syytekohdat.
”Miten luulet jatkon sitten menevän syytetoimien jälkeen ja yhteistyön kahden puolueen välillä toimivan ?”
Minä en tiedä enkä rehellisesti sanottuna edes välitä. Tuntuu vain joteski groteskilta ajatus, että demokraattien ensisijaisena tehtävänä tulisi nyt olla jollain tapaa korjata republikaanien viimeisinä neljänä vuotena osoittama ’todella aito kansaa yhdistävä yhteistyöhalukkuus’. 😀
”Entäpä kansa, mahtaako juopa entisestään syventyä ?”
Mene ja tiedä. Bidenin pitäisi ehkä sitten kääntää takkinsa, ryhtyä fasistiksi/rasistiksi ja pyrkiä Proud Boys’n jäseneksi. Ehkäpä nekin siitä sitten tasaantuisivat 😀 😀 😀
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei ole presidentin mielipiteen esittämisen estämisestä, vaan valheiden ja kapinan lietsomisen estämisestä. Trumpin agitaatio on aiheuttanut kuolonuhreja ja väkivaltaa, jonka hän tiettävästi jo osittain itsekin myöntänyt. Kyse on täysin poikkeuksellisesta tilanteesta ja mielenterveydeltään järkkyneestä presidentistä. Tästä ei voi tehdä rinnastuksia Suomeen tai globaaliin trendiin sananvapautta koskien.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Suomessa asiaan osattu suhtautua rauhallisesti? Ei, ei. Kiivasta on ollut ja tuomioita jaettu. TV-paneelissa (Orpo, Halla-aho, Ohisalo, Saarikko) Ohisalo (vihr) moitti Halla-ahoa, joka ei ollut missään foruumissa tuominnut Capitol H:n mellakkaa oikeilla sanankäänteillä. Sellaisilla jyrkillä sanoilla, joita sisäministeri itsekin asiasta käyttää. Muut puoluejohtajat yhtyivät heti ja innolla Ohisalon mielipiteeseen. PS:n gallupjohto vaarantaa nyt Suomen turvallisuuden. Maria oli nähnyt Capitol H:n valtauksessa olevan mukana palkkasotureitakin. Näkikö joku muu joukossa palkkasotureita kuin vihreiden Ohisalo? Veteraani ei ole palkkasotilas.
Hgin keskustassa järjestettiin mielenilmaustilaisuus nimetään Elokapina. Tilaisuus oli laittomuuksiin valmiina olevan ihmisjoukon mielenosoitus. Tilaisuuteen osallistui kiihkeitä vihreitä, jotka tosiaan ilmoittivat olevansa valmiita rikkomaan lakia. Capitol Hill on kaukana, kaukana Kaivopuistosta, joten sinne tuomiot on helppo jakaa, vaan ei tänne. Kaivopuiston porukkaa Mari ei sitten suostunutkaan tuomitsemaan. Ei millään sanoilla. Maria ilmoitti, että demokraattisessa oikeusvaltiossa ihmisten täytyy saada osoittaa mieltään eri tavoin. Suomessa tapahtuvat lakia rikkovat vihermellakat sisäministeri Ohisalo siis hyväksyy. Merkillinen sisäministeri ja on vielä kaikkien poliisien johtaja. Elokapinan toiminnalla on myös hallituksen hyväksyntä, koska Maria vielä touhuaa sisäministerinä. DDR-malli on alkanut kolkutella Suomen yhteiskunnallista elämää.
Hyvää paneelissa oli se, kun Saarikolle valkeni, että vihreät veti heidät kölin ali turveasiassa. Saarikko on ollut niissä neuvotteluissa kuin lumiukko kesähelteellä.
Ilmoita asiaton viesti
Osoittaa lievää ankarampaa arvostelukyvyn puutetta rinnastaa jonkin mitättömän Elokapinan aiheuttama liikenteen estyminen ja roskajoukon ryntäys Capitol Hillille, jossa aloitteentekijänä ja yllyttäjänä toimi Yhdysvaltain presidentti, ja ihmishenkiä menetettiin viisi kappaletta.
Ilmoita asiaton viesti
Pelottelut Trumpista ja ydinasenapista ovat vain omille äänestäjille suunnattua retoriikkaa kuten erottamiset 25. artiklan perusteellakin ja erottaminen senaatissa muutoinkin ennen Bidenin virkaanastujaisia.
Tärkein tavoite demokraateilla olisi saada oikeudenkäynnin avulla Trump vaalikelvottomaksi seuraavia presidentin vaaleja ajatellen. Kun Trumpilla ei ole potentiaalia presidentiksi, silloin myös hänen vaikutusvaltansa vähenee tukijoukkojen kadotessa.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän Demokraattien, Bidenin kannata kauheasti rauhaa rakentaa, jos sellaista olisi edes rakennettavissa, mitä en henkilökohtaisesti edes usko. Kahtiajako on uskonnosta, etnisestä taustasta, asuinpaikasta, sosiaaliejologisesta asemasta johtuvia ja kaikki nuo on demokraattien eduksi.
Republikaaninen puolue hajoaa, tai siitä eroaa, passivoituu iso siivu Trumppilaisia jonka seurauksena puolue menettää mahdollisuuden vaikuttaa, voittaa vaaleja jos demokraatit vain pistää riittävästi lakia ja järjestystä kehiin. Jos ja kun Demokraatit pakottavat Repl puolueen tekemään sisäisesti ja ulkoisesti tiliä Trumpin vuosistaan niin jälki on tuhoisaa puolueen yhtenäisyydelle, kannattajille ja rahoitukselle. Siis kyvylle pärjätä vaaleissa.
Seuraavat vaalit on jo vajaan kahden vuoden on päästä ja siinä vaiheessa mellakoinnit ja käräjöinnit, sisäiset syyttelyt on Demokraattien sopivasti ruokkimana ja ylläpitämänä kovimmillaan. Seuraa rökäletappio vaaleissa.. ja puolueen on aina vain vaikeampi, jopa mahdoton palata vakavasti otettavaksi haastajaksi Demokraateille.
Demokraateilla on kaikki kortit tuleville vuosikymmenille täyteen dominanssiin. Maan yhtenäisyys luultavasti johtaa demokraattien voittoon mutta kahtiajako varmistaa sen.
Pence on trumppilaisten silmissä nyt suurin petturi, hirtettävä sellainen ja on vaikea nähdä että nyt Trumppia äänestäneistä yli 73 miljoonasta riittävän iso osa äänestäisi Penceä neljän vuoden päästä.
Trump tuhosi puolueensa muttei puolueella ollut tulevaisuutta kuitenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Yksipuoluejärjestelmä, jota eri nimillä kutsutaan, olisi toki hieno kulminaatiopiste Amerikan ihmemaassa.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen vaihtoehto tosiaan, eihän se nyt yksipuoluejärjestelmäksi mene mutta jos kaikki vallan kolme kamaria on tukevasti yhdellä puolueella niin sehän vastaa käytännössä yksipuolujärjestelmää.
Senaattiin yli 60 paikkaa, presitentti ja riittävä enemmistö konkressissa ja ainoa joka voisi systeemin muuttaa on siitä hyötyvä puolue.
Ja jotkut tahot huutavat suomeenkin kaksipuoluejärjestelmää tai ennen vaaleja tehtäviä liittoumia..
Ei jatkoon
Ilmoita asiaton viesti
Tällaiselle tavalliselle amerikkalaiselle Salmisen blogissa on paljon uutta tietoa jota tekee mieli kommentoida.
1. ”Viiden tähden kenraalit pitävät kyllä huolen siitä, että yhden miehen takana nappulan painaminen ei ole.”
Presidenttihän ei painele nappuloita, vaan hänen käytössään on koodi, joka toimitetaan ”nappulan” painajille. Nappula on kaksi avainta joita täytyy käyttää samanaikaisesti ydinaseen laukaisemiseksi, ja nämä kaksi ovat myös vastuussa koodin oikeellisuudesta.
Sotilasjohto on toistuvasti kertonut ettei LAITONTA käskyä tai koodia noudateta. Kuitenkin Yhdysvaltain armeijan lainsäädäntö ei salli kieltäytymistä laukaisusta jos koodi on oikea.
Trumpin kauden alussahan Ted Lieu ja Senaattori Edward Markey tekivät lakiesityksen jonka mukaan ydinsodan käynnistäminen vaatisi myös sotilasjohdon hyväksynnän, mutta tämä esitys ei johtanut mihinkään muutoksiin.
Eli aikaisemman tietoni mukaan Trump voi sodan käynnistää yksin ilman muiden hyväksyntää, mutta nyt siis Salmisen mukaan tästä käytännöstä on luovuttu.
2. ”On erityisen mielenkiintoista, että Yhdysvaltain presidentiltä evätään mielipiteen vapaus demokraattisessa maassa, olkoonkin, että twiitit ovat tasoltaan sitä sun tätä.”
Yksityiset yritykset kuten Twitter ja Facebook ovat lain ulottumattomissa sikäli mitä he asiakkaidensa suhteen tekevät. Tämä tilien sulkeminen ei ole mitenkään demokraattien tai yleensä valtionjohdon käsissä, vaan siitä on vastuussa yksinomaan kyseinen yritys.
Vuonna 2018 käsiteltiin USAn korkeimmassa oikeudessa tapausta jossa hääkakkuja valmistava firma oli kieltäytynyt palvelemasta homoparia ja valmistamasta heille hääkakkua. Coloradon oikeusasteiden jälkeen lopullinen päätös saatiin Korkeimmalta OIkeudelta siihen että yritys voi todellakin edelleen USA:ssa valita asiakkaansa. Tätä päätöstä ovat republikaanit toistaneet ja ylistäneet siitä asti, eikä sitä olla kumoamassa ainakaan lähitulevaisuudessa. Twitterillä ja Facebookilla on sama oikeus asiakkaidensa suhteen, joten pulinat pois.
Ilmoita asiaton viesti