Marin syötti suoraan PS:n ja Purran lapaan

Ek-vaalitaistelu on pärähtänyt toden teolla käyntiin. Kuvia ei kumarrella. Osa puoluesatraapeista ampuu jo kovilla. Politiikan toimittajien tentissä ottivat napakasti yhteen P. Orpo (kok) ja S. Marin. (sdp). Orpon ja Marinin keskustelu kulminoitui Marinin ”hyökkäyksiin” ja Orpon ”puolustukseen”. Marin oli valinnut taktiikaksi hyökkäyksen, koska hän tiesi, että Orpoa vastaan se on paras ase.

Marin haistoi tilanteensa tulleen etenkin face-to face-debatissa. Se, että on keskustelussa näennäisesti niskan päällä ei ratkaise vielä mitään. Sisältö ratkaisee.

Marinin ”vasen koukku” debatissa oli;

”Kun katsotaan perussuomalaisten yksittäisten kansanedustajien puheenvuoroja vaikkapa eduskuntasalissa tai julkisuudessa, niin kyllä, nämä puheet ovat olleet rasistisia. Ne ovat olleet aidon vihamielisiä tiettyjä vähemmistöjä kohtaan. Ei tätä ole kiistäminen. Se on tosiasia”. 

Osuiko ”koukku” lopulta maaliin voidaan olla montaa mieltä. Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että ”koukku viuhahti pahasti ohi”, joka johti tarkkaan syöttöön perussuomalaisten ja R. Purran lapaan.

Perussuomalaiset saivat Marinin syötöstä potentiaalisen vaaliaseen etenkin vaalia edeltäville viimeisille äänestyspäiville, mikäli PS:n Tuumaustunnilla tästä huomataan ps-äänestäjiä vielä erikseen muistuttaa. Vaaleihin on vielä kymmenisen viikkoa aikaa ja kuten tiedämme, poliittinen muisti on lyhyt.

Työmies M. Putkonen laittaneekin Marinin lausunnon visusti puoluetoimiston kassakaappiin odottamaan vaalien viimeisiä ja ratkaisevia päiviä. Marinin lausunnolla herätellään varsin tehokkaasti viimeisetkin äänestämistään harkitsevat ps-kannattajat.

*******

Kuten olemme panneet merkille, politiikkamme on vahvasti blokkiutumassa, jota voidaan pitää vain hyvänä asiana. Olen äänestänyt eduskuntavaaleissa noin kahdeksan kertaa. Yhdelläkään kertaa en ole etukäteen tiennyt, minkä värinen puulaaki ja sekalainen seurakunta alkaa väsäämään hallitusta ja minkälaista politiikkaa se alkaa lopulta harrastamaan.

Marin peräänkuulutti debatissa äänestäjän kuluttajansuojaa. Orpo tyytyi toteamaan, että käydään vaalit ensin.

Mikäli blokkipolitiikasta tulee maan tapa, olemme äänestäjinä edes hieman hajulla siitä minkälaiselle konklaaville äänemme menee. Blokkipolitiikka on enemmän kuin tervetullut äänestäjän kuluttajansuojan kannalta. Nyt kuluttajansuojasta ei ole tietoakaan. Haiskahtaa kuitenkin siltä, että vaikka keskustelu blokkipolitiikasta on virinnyt, lähtevät äänestäjät – allekirjoittanut mukaan lukien – uurnille täysin ummikkoina siitä mitä tuleman pitää.

*******

Amerikkalaiset, britit ja kumppanit tietävät uurnille mennessään, mihin suuntaan ääni kuta kuinkin menee. Meillä suomalaisilla siitä ei ole hajuakaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu