Mitä politiikan ”superviikonlopusta” jää käteen?
Politiikan penkkiurheilija on pannut merkille, että mediat kuvaavat meneillään olevaa viikonloppua politiikan superviikonlopuksi. Sitä se toki eittämättä on puolueille itselleen, mutta kuka muistaa viikonlopun syys-sateilla, talven ärjänteissä, saati kevään ek-vaalien alla? Puoluekokoukset ovat lähinnä oman heimon hengennostatustilaisuuksia olkoonkin, että mediat seuraavat kokouksia tarkkaan ja uutisoivat niistä.
Heimotapaamisilla on toki median aktiivisen läsnäolon johdosta se ulottuvuus, että etenkin puolueiden puheenjohtajien puheita seurataan tarkasti. Se, johtavatko ne tosiasiassa mihinkään käytännön toimenpiteisiin on jo toinen juttu.
Puolueiden puheenjohtajien puheita seurataan herkällä korvalla.
Keskustan pj. Annika Saarikko peräänkuuluttaa aluepolitiikkaa, joka on luontevaa puolueen pääkannattajakunnan näkökulmasta.
– Erityistalousalueet on jotain enemmän kuin yksittäiset politiikkapäätökset. Se tarkoittaisi kokonaan uutta ajattelumallia: positiivista erityskohtelua, Saarikko sanoi mediatilaisuudessa.
– Olisin melko vakuuttunut, vaikka en vielä ole valmis määrittelemään, mitkä ne alueet olisivat, että Espoo ei kuitenkaan niihin kuuluisi.(IS 10.6)
Samaan aikaan keskustan puoluekokouksen kanssa toisella puolella Suomea Kalajoella on koolla kokoomuksen puolueväki. Saarikon ehdotus saavutti Kalajoen nopeasti. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen tyrmäsi Saarikon ajatuksen. (IS 10.6)
Porissa puoluekokoustaan viettävä vasemmistoliitto suhtautui niin ikään penseästi Saarikon ehdotukseen. Puolueen puheenjohtaja Li Andersson ei pitänyt tarpeellisena, että Suomen sisälle luotaisiin ”veroparatiiseja”. (IS 10.6)
Samalle viikonlopulle osuvat eri puolueiden puoluekokoukset tuovat politiikan penkkiurheilijoille kiinnostuksen seurata sitä, minkälaisia palloja eri ilmansuunnista (Lappeenranta, Kalajoki, Pori) heitetään ilmaan ja miten naapuri ja vihulainen niihin reagoi.
Kevään ratkaiseviin ek-vaaleihin on sikäli pitkä aika, että superviikonloppu on tuolloin muisto vain – jos sitäkään.
Taitaa kuitenkin olla niin, että superviikonlopussa mielenkiintoisin kysymys on se, missä määrin tohtori Paavo Väyrynen saa kannatusta omiensa joukossa. Tämä saatetaan muistaa superviikonlopun jälkeenkin. Muuta parran pärinää vähemmässä määrin.
Paavon pitkäaikaista poliittista pelisilmää ei ole aliarvioiminen. Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että nämä ”kekkerit” ovat Paavolle välietappi. Taitava politrukki katsoo kaksi askelta eteenpäin, eikä lyhytnäköisesti kulloisellakin hetkellä kenkiensä kärkeen.
Superviikonloppuna kannattaa ennen kaikkea seurata Paavon kannatusta omiensa joukossa, jolla on varmasti heijastusvaikutuksia – suuntaan tai toiseen – pian lämpenevien TP-vaalien osalta. Muuta meneillään olevasta superviikonlopusta politiikan penkkiurheilijoille ei pidemmässä juoksussa käteen sitten jääkään.
Mielestäni myös Väyrysen nimi olisi ansainnut lihavoinnin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä huomio. Korjataan.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista nähdä, mikä on Kepun puoluekokouksessa venäjämyönteisen Väyrysen kannatus ?
Tuskin kukaan kuitenkaan kritisoi kokouksessa puolueen vinksahtamista pysyvästi vasemmistoleiriin vasemmiston apupuolueeksi ja palvelijaksi missä asiassa hyvänsä.
Tämän vasemmistohallituksen, jonka yksinomaan vain takinkääntäjä Kepu on mahdollistanut, talouden tilanne jää seuraavalle hallitukselle katastrofaaliseksi julkisia menojen jo päätetyille rajuille lisäämisielle, kun ei löydy maksajaa edelleenkään jo 15 vuoden ajan hiipuneessa talouskasvuttomassa velkavetoisessa kepulandian viherpunakansantaloudessa.
Vastaus siihen mitä viikonlousta jää käteen: Ei mitään pienempiäkään talouden uudistuspyrkimyksiä, vaan riman alta limboten lisää julkisia menoja ja byrokratiaa velkarahalla paisuttaen ja tulevilta sukupolvilta niistäen.
Kepua ei haittaa lainkaan tai pätkän vertaa kolmen euron bensa ja biesel ns. näennäisenä maaseutupuolueena.
Ilmoita asiaton viesti
Edellisessä puoluekokouksessa oli kotkalainen poliisi Annikan vastaehdokkaana mutta ei ole kuulunut miehestä sen koimin.
Paavo sentään varmaaan sanoo että väärin äänestivät mutta tälläistä tämä demokratia on.
Toivotan Annikalle menestystä ja erityisalueet on hyvä ehdotus sen pitää olla muuttuva. Erityisalueena kunkin maakunnan talousmittari vähemmän pärjäävä erityitoiminnan kohteeksi.
Oli selvää että Kokoomus vastustaa koska heillä on ajatus päinvastaine hyvin pärjäävälle lisää tukea.
Vasemmistoliitolta ei unohdu kommunistinen talous, kukaan ei saa pärjätä.
Ilmoita asiaton viesti
Olli-Pekka Salminen #3686302: ”Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että nämä ”kekkerit” ovat Paavolle välietappi. Taitava politrukki katsoo kaksi askelta eteenpäin, eikä lyhytnäköisesti kulloisellakin hetkellä kenkiensä kärkeen.”
Tuossa ”politiikan penkkiurheilija” osuu jakkaraa jalkaa. Onhan selvää, että pitkään politiikassa olleet tähyilevät seuraaville kukkuloille, kun kokemattomat tuijottajat nappaskenkiensä kärkiä. Siinä se politiikanpelin ero on – ainakin osin. Ei kokemusta ja tietoa voi pyyhkiä pois. Suomessa ei ikää eikä kokemusta arvosteta.
Olen lukenut mm. Väyrysen blogeja ja ihmetellyt kuinka lyhytnäköisesti kommentoijat näkevät vain kuluneet kenkänsä ja katsovat vain henkilön ikään tai pyrkiikö hän johonkin – ja tekevät ainakin osittain vääriä päätelmiä. Politiikassa voi pelata monenlaista peliä, kyttäillä ja vaikuttaa myös olemalla hiukan änkyrä – jos niin sattuu. Ja PV:n kohdalla noin sattuu.
Summa summarum: Viikonloppu on mielenkiintoinen koskien jokaista puoluetta, joka nyt koolla on. Tämä aika on nostanut esiin uusia käänteentekeviä kysymyksiä, joihin kansa odottaa ratkaisuja. Kiintoisaa.
P.S. Muistaakseni kommentoija Lauri Kiiski (#3686343) on vahvasti syyttänyt Väyrystä venäjämyönteiseksi. Minusta se on harha, jossa ei nähdä ko. henkilön uraa ja siihen liittyviä politiikan käänteitä. Toki ymmärrän, että NATO on hiukan kuumentanut tunteita. Joten olkoon…
Ilmoita asiaton viesti
”On vain yksi Paavo Väyrynen”, lausui puheenjohtajuutensa uudistanut Annika Saarikko kiitossanoissaan. Ja Paavo vastasi:
”Minulta on tiedusteltu mitä teen, jos en voita puheenjohtajavaalia. Olen vastannut aloittavani… eduskuntavaalikampanjan.”
Kokousväki intoutui naurunsekaisiin aplodeihin, joista ainakaan minä en osannut päätellä kuulijoiden todellisia tuntemuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Paavon kannatus taisi jäädä alle 10 prosentin. Ei siinä ole paljoa seuraamista.
Ilmoita asiaton viesti