MTV:n SDP:n maakuntasatraapeille esittämä ”ministerigallup-kysely” nollatutkimus

Politiikan penkkiurheilija katsoi (29.12) MTV:n uutisia. Maikkarin tv:n pääuutislähetyksissä kuten maikkarin nettisivuillakin todettiin; ”MTV Uutisten kysely: SDP:n kenttäväeltä huonoimmat arvosanat keskustaministereille – Marinin ja Kiurun toiminnasta yksimielinen näkemys.”

Politiikan penkkiurheilijan mieleen muljahti, että maikkarin SDP:n kenttäväeltä esitetty kysymys siitä, ketkä ministereistä ovat pärjänneet parhaiten oli lähtökohtaisestikin absurdi. Olettiko maikkarin ”tutkiva journalismi” sitä, että SDP:n maakuntasatraapit ylipäätään lähtisivät hehkuttamaan muita kuin oman puolueen ministereitä?

Hätäisemmälle lukijalle totean, että politiikan penkkiurheilijalla ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa povitaskussa. Politiikan penkkiurheilija lähestyy uutista kriittisesti, jonka lopputulema on, että maikkarin julkaisema ”tutkiva journalismi” on käytännössä ja teoriassa nollatutkimus.

Maikkarin ”tutkivalle journalismille” voi lämpimästi todeta, että kysymyksenasettelut ja vastaajat kannattanee laatia siten, että vastausten lopputulos ei ole jo etukäteen selvä. Näin ollen maikkarin ”tutkivaa journalismia” tältä osin voidaan pitää nolla-tutkimuksena.

Maikkari on mainosrahoitteinen yhtiö, jolle suotaneen edellä mainittu vapaus tehdä ”tutkivaa journalismia” miten haluaa. Toivottavasti verorahoitteinen YLE ei kuitenkaan sorru tutkimuksellisesta näkökulmasta näin alokasmaiseen virheeseen, joka nyt maikkarilla nähtiin.

Politiikan penkkiurheilija jääkin mielenkiinnolla seuraamaan maikkarin seuraavaa ”tutkivaa journalismia”, jossa kokoomuslaisilta ja/tai perussuomalaisilta kysytään, kuka hallituksen ministereistä on parhaiten onnistunut tai pahiten epäonnistunut tehtävässään. 

+3
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu