Palaako kokoomuksen puoluetoimistossa järjen valo? 6+3=9, 5+4=9

Politiikan penkkiurheilija on seurannut uutisointia Säätytalon neuvotteluiden etenemisestä. Tiukat paikat ovat vasta edessä ja Säätytalolla vasta lämmitellään mitä tuleman pitää.

Politiikan penkkiurheilija nostaa tässä yhteydessä esiin näkövinkkelin ja vähän kalkylaattoriakin.

Lähestymiskulma blogissa on se, että 6+3 = 9 ja 5+4=9. Tällöin Säätytalolla ja myöskin kokoomuksen puoluetoimistolla tulee pohdittavaksi lähteäkö liian raa´alla talouspoliittisella linjalla (6+3) liikkeelle vai ottaako realiteetit huomioon?

On selvää, että VM:n virkamiehet iskevät tiskiin – virkansa puolesta – tavoitteita. Se kuuluu heidän toimenkuvaansa. Mikäli VM:n virkamiehet eivät – virkansa puolesta – madon lukuja lue ovat he entisiä VM:n virkamiehiä ja kirstun vartijoita.

On täysin selvää, että 6+3 on niin raaka toimenpide, jota yhteiskuntajärjestyksemme ei tule kestämään. Kokoomuksen puoluetoimistolla kannattaisi ehkä ottaa realiteetit huomioon, lähteäkö 6+3 vaiko 5+4 laskutoimituksessa liikkeelle.

Kokoomus pärjäsi vaaleissa VM:n laskutoimituksiin vedoten. Kuten edellä todettiin, VM:n virkamiesten tehtävä on viran puolesta vetää talous tiukalle. Äärimmäisiin operaatioihin ei sentään VM:n virkamiestenkään pidä lähteä.

Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että mikäli kokoomuksen puoluetoimistossa vähänkään järjen valo palaa 5+4=9.

On paikallaan huomioida tässä yhteydessä sellainenkin yksityiskohta, että tuleva hallitus – on sen väri mikä tahansa – ei päätä seuraavan hallituksen tulevista kalkyloinneista. Näin ollen tuleva hallitus voi vaikuttaa vain siihen, onko kyse 6:sta vaiko 5:sta?

Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että KD ei ensimmäisenä ”nielaise” 6 mrd:n säästötavoitetta neljässä vuodessa, joka on ”utopiaa”. Ellei sitten Sari Essayahille ole luvattu niinkin hyvää salkkua, että arkitodellisuus karkaa. Tähän politiikan penkkiurheilija ei kuitenkaan usko.

Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan onko 6+3=9 vaiko 5+4=9?

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu