Poliisiministeri Mari Rantanen (ps) ”riisui vappupuheellaan opposition aseista”

Kuten olemme panneet merkille perussuomalaisten kansanedustajan toimet ovat aiheuttaneet turuilla, toreilla, medioissa ja Arkadianmäellä parran pärinää.

Eduskunta istahti torstaina perinteiselle tunteroisen mittaiselle kyselytunnille.

Opposition tehtävänä on moukaroida yleisellä tasolla viran puolesta hallitusta, joka kuuluu olennaisena osana parlamentarismiin ja demokratiaan. Näin pitää ollakin.

Politiikan penkkiurheilija seurasi kyselytunnin, jossa keskiöön nousi – aiheellisesti – mm. eduskunnan turvallisuus, mutta myös laajemmassa perspektiivissä kansallinen turvallisuus.

Tällä kertaa kyselytunnilla turvallisuuteen liittyvä keskustelu ei henkilöitynyt perussuomalaiseen senaattoriin. Normaalisti opposition moukari olisi iskenyt lujaa.

Miksi näin ei – poikkeuksellisesti – tällä kertaa tapahtunut?

Selitys on, että poliisiministeri Mari Rantanen (ps) ”riisui opposition käytännössä aseista” todeten  vappupuheessaan: – Yksittäisen perussuomalaisen kansanedustajan ääliömäinen toiminta ole hävittänyt näitä ongelmia yhtään mihinkään.

Poliisiministeri Rantanen ei lähtenyt kollegansa siipimieheksi (wingman) pilottitermein, joka riisui samalla opposition aseista. Tältä osin Rantanen ansaitsee varsin korkean hatunnoston.

******

Edellä todettu ei tarkoita suinkaan sitä, että blogissa olisi kysymys perussuomalaisten kannattamisesta. Politiikan penkkiurheilijan povitaskussa ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa. Jos istuva ministeri kiitoksen ansaitsee, se annettakoon on hänen povitaskussa tai käsilaukussa minkä värinen jäsenkirja tahansa.

 

 

 

Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu