Porvarihallitusta pukkaa: Saarikon ”pommi” räjähti Marinin jalkojen juuressa. Punavihreä hallituspohja säpäleinä
Keskustan pj. Annika Saarikko pamautti pommin, joka räjähti Sanna Marinin jalkojen juuressa. Pommi räjäytti punavihreän hallituspohjan säpäleiksi. Porvarihallitusta pukkaa.
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoo MTV Uutisille, että keskusta ei voi jatkaa nykyisessä hallituskokoonpanossa ensi vaalikaudella. Samaa Saarikko kertoo keskustan äänenkannattajan Suomenmaan julkaisemassa puheenvuorossa.
– Äänestystulos tietysti ratkaisee, voiko keskusta edes harkita hallitukseen menemistä. Silti on nyt jo sanottava, että keskusta ei mene mukaan nykyiseen kokoonpanoon, Saarikko kertoo puheenvuorossaan Suomenmaassa.
Syynä ovat Saarikon mukaan nykyisen hallituksen erilaiset talouslinjat ja erilainen suhtautuminen velkaantumiseen. (YLE 9.3)
Alla oleva statistiikka kertoo tämän hetkisestä tilanteesta Arkadianmäellä. Kuten huomaamme, tuoreimmat gallupit ovat kutakuinkin samassa asennossa kuin kevään 2019 vaalien jälkeen. Keulilla porskuttaa sdp, ps ja kok. Näitä peesaa seuraava kolmen keskisuuren ryhmä, kesk, vihr ja vas. Eli tulemmekin olemaan tilanteessa, jossa olimme vuonna 2019.
Kuten alla olevasta statistiikasta nähdään, punavihreä koalitio (sdp 40, vihr. 20, vas. 16) saavat kolmeen pekkaan maksimissaan 80-85 paikkaa joka on auttamatta liian vähän hallituksen muodostamiseksi. Keskustan avulla se onnistui, mutta tätäkään korttia ei enää ole.
Mitä tulee Saarikon räjäyttämään pommiin tarkoittaa se mitä suuremmalla todennäköisyydellä myös sitä, että osa kepusta ”karanneista” palaa juurille. Tämä tulee mitä todennäköisemmin tarkoittamaan sitä, että kepu tulee saamaan ääniä n. 10-15 prosentin haarukkaan, eikä puolue jää alle 10 prosentin.
Jos ääniä tulee lähemmäs 15 %:a kuin 10:tä, Apollonkadulla arssinoitaneen niin, että hallitukseen ”rohjetaan” lähteä. Jos äänet jäävät 10 %:n pintaan, raavitaan Apollonkadulla enemmältikin korvantauksia – mitä tehdään?
Saarikon ulostulo tulee tarkoittamaan sitä, että 1) kokoomus käy ensin oman ”jaakobinpaininsa” sen suhteen, ovatko perussuomalaiset hallituskelpoisia 2) jos näin todetaan, Petteri Orpo kilauttaa Saarikolle, mutta vasta tämän jälkeen, mikäli perussuomalaiset todetaan hallituskelpoiseksi.
Kokoomuksen rooli tulee joka tapauksessa olemaan keskeinen, siitäkin huolimatta, vaikka perussuomalaiset olisivat suurin puolue ja Riikka Purra lähtee hallitustunnustelijaksi. Perussuomalaiset ovat ”pakotettuja” yhteistyöhön kokoomuksen kanssa. Kaksi suurta puoluetta kun pitää matemaattisestikin saada kasaan ja sdp:n kanssa sitä ei synny.
Saarikon pommi muljautti asetelmat päälaelleen. Pekulaatio kokoomuksen ja sdp:n sinipunasta ei ole läpihuutojuttu. Kokoomuksen ja sdp:n talouspoliittiset linjat ovat niin kaukana toisistaan, että hallitusneuvottelijoiden täytyy olla melkoisia fakiireja, mikäli sinipuna meinataan raapia kasaan. Toki politiikassa kaikki on mahdollista, mutta siinäkään mustaa ei saa valkoiseksi.
Sanna Marin näyttääkin nyt pelanneen sdp:n ulos varteenotettavana pääministeripuolueena julistaessaan jo varhain, että sdp ei mahdu samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Tämän julistaessaan Marinin olisi tullut varmistaa ensin Saarikolta, oletteko pelissä mukana? Enää sdp:llä ja Marinilla ei ”kepukorttia” ole. Musta-Pekka jäi käteen.
Saarikon ulostulo niin sisällöllisesti kuin aikataulullisestikin oli erittäin fiksu veto puolueen vaalimenestyksen kannalta. Nyt puolueesta ”harhateille” lähteneet maakuntien miehet tietävät ennen vaaleja mitä tuleman pitää.
Puolue: Paikat Kannatus%
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP) |
40(+6)
|
17,7 %(+1,2)
|
Perussuomalaiset (PS) |
39(+1)
|
17,5 %(-0,2)
|
Kansallinen Kokoomus (Kok) |
38(+1)
|
17,0 %(-1,2)
|
Suomen Keskusta (Kesk) |
31(-18)
|
13,8 %(-7,3)
|
Vihreä liitto (Vihr) |
20(+5)
|
11,5 %(+3,0)
|
Vasemmistoliitto (Vas) |
16(+4)
|
8,2 %(+1,0)
|
Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP) |
9(0)
|
4,5 %(-0,3)
|
Suomen Kristillisdemokraatit (KD) |
5(0)
|
3,9 %(+0,4)
|
Muut ryhmät (Muut) |
2(+1)
|
2,9 %(+2,3)
|
Sdp lupaa yksitoista kymmenestä arvo-Orpolle ja uusi äärivasemmistoenemmistöinen hallitus seuraavaksi neljäksi vuodeksi on valmis.
Ilmoita asiaton viesti
Vaaleissa:
kok 20%
Ps 20%
Kepu 12,5%
Kd 3-4%
= 55-56%, eli enemmistöhallitus
Ilmoita asiaton viesti
Lakennaliisesti juuri noin, mutta kannattaa muistaa, että oppositiossa on silloin SAK.
Ilmoita asiaton viesti
Siitä vain Kepu ja KD ”kynnyskysymyksiä” hallitukseen menolle sorvaamaan ja vaatimaan…?!
Ilmoita asiaton viesti
Miten ajattelit kokoomuksen ja persujen linjojen yhteensovittamisen onnistuvan (Kokoomus: runsas toivottava maahanmuutto, EU-myönteisyys, mellevät veronalennukset varakkaille jne. Persut: Ei maahanmuuttoa EU:n ulkopuolelta, irti EU:sta jollain aikavälillä, ei veronalennuksia jne.)?
Toki kepu haaveilee pääsevänsä portinvartijaksi mahdollisessa porvarihallituksessa pienentyneelläkin kannatuksella, mutta se on mahdollisesti niin lähellä kd:n kannatusta, että vaikutusvalta tullee olemaan mitätön. Rkp tuskin lähtee kielirasistisen puolueen kanssa samaan joukkoon. Eikä vain kielirasistisen.
Jos kokoomus antautuu persujen vaatimuksille mahdollisissa hallitusneuvotteluissa, sen kannatuskehitys jatkaa nykyistä suuntaa, veikkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vahvoista ennakkoasenteistasi huolimatta suosittelisin kiinnittämään huomiota muutamaan seikkaan, joissa ilmeisesti salaa tai rivien välistä toivotaan edelleen sosialismin ja velkarengin aseman vahvistamista myös jatkossa.
Ensimmäiseksi, näistä on muodostuneet talousvaalit. Vasemmistolla tai SDP:llä ei ole uskottavaa ohjelmaa valtiontalouden korjaamiseksi. Sen sijaan, että 15 vuotta on suitsutettu ”talouskasvun ja työllisyyden” hoitavan velkaantumisen, näin ei ole tapahtunut. Nytkin vaalikaudella lisättiin noin 10 miljardin edestä täysin toissijaisia menoja.
Toki talouskasvusta ja työllisyydestä puhuminen on siitä kivaa, ettei säästöjä tarvitsisi esitellä. Nyt uutena keksintönä on SDP:n aikuisten neuvolatoiminta, mistä taikaiskusta kerätään ajallaan nuo kymmenen miljardin ”säästöt”. Eli kas kummaa, taaskaan ei tarvitsisi säästää. Laskelmat eivät ole uskottavia, koska kuten Rinne totesi: pakkohoitoa ei ole poliisisaattueessa tiedossa. Ylenpalttinen ihmisiä ärsyttävä holhous toki lisääntyisi.
Toiseksi, maahanmuutossa PS:n kritiikki on kohdistunut maahanmuuton laatuun, ei niinkään määrään. En usko kokoomuksenkaan tavoittelevan tänne maahanmuuttajataustaisia katujengejä. Jo maahan tulleet sosiaaliturvan varassa eläville voisi olla tiedossa yksinkertainen työohjelma: helpotetaan työn suhteellista kannustettavutta työttömyysturvaan nähden. Avoimia työpaikkoja on.
Maahanmuutossa on myös kiinnitettävä huomiota omaan aivovuotoomme. Toistaiseksi huippuosaajat ovat valitettavan usein Suomessa vain käymässä ja lähtevät kokemuksen kartuttua parempiin maihin (missä ei esimerkiksi veroteta kaikkea pois ja jaeta verorahoja katujengiporukoille). Mikään määrä maahanmuuttoa ei riitä, jos pitovoimaa ei ole.
EU:ssa on myös huomattu ongelma, että laittomista siirtolaisista saadaan vain 21 prosenttia palautettua lähtömaihinsa. Maahanmuuttopaketti on junnannut pitkään paikoillaan. Vaikuttaa siltä, että kokoomus on tullut PS:ää vastaan tässä asiakysymyksessä ja yhteisymmärrys ei ole mahdotonta löytää.
Kolmanneksi, EU-politiikka on murroksessa. Kokoomuksen tuorein ohjelmapaperi havaitsee EU-päätöksenteon muuttuneen. Se on myös minun käsitykseni.
https://www.kokoomus.fi/nyt-on-oikea-aika-suomen-eu-politiikan-ryhtiliikkeelle/
Teknokraattisen EU-komission puheenjohtajan lukuisat delegoidut säädökset (ennallistamisasetus, pakkausjäteasetus jne.) ovat erittäin turmiollisia Suomelle. Tämä on havaittu ymmärtääkseni myös kokoomuksessa ja keskustassa (aiempien PS:n ja KD:n lisäksi). Tämä yhdistettynä taitamattomaan hallitukseemme on luonut vakavaa vauriota, jonka korjaaminen on aloitettava välittömästi.
On mahdotonta sanoa, voiko PS:n ja kokoomuksen EU-linjaukset mahdollista yhdistää. Tavoitteiden osalta näen kyllä mahdollisuuksia yhteistyöhön.
—
Kaiken kaikkiaan vaikuttaa siltä, että perusporvarihallituksen suojissa ruvetaan laittamaan Suomi kuntoon. Kokoomuksen ja PS:n vaalisloganitkin voi näppärästi yhdistää: Nyt on oikea aika pelastaa Suomi!
Marinin blokkipolitiikkataktiikka noin 40% voimalla vaikuttaa nyt hyvin omituiselta vedolta.
Ilmoita asiaton viesti
En epäile hetkeäkään etteikö PS:n ja Kokoomuksen linjoja voitaisi yhdistää sekä EU:n että maahanmuuton suhteen.
Ei kokoomus halua tänne väkeä joka ei pysty työntekoon osamattomuuden, kielitaidon ja haluttomuuden takia.
Kyllä Kokoomuslaiset ymmärtävät että tällainen on pois myös ”rikkailta” ja on rasite taloudelle. Heidän täytyy nyt, ennen vaaleja pelata mukana ”humanitäärisen” maahanmuuton kannattajien kanssa pitääkseen kannatuksensa, ns. hyvesignaloida.
Maahanmuuton osalta Kokoomus kuten Perussuomalaisetkin, haluavat että maahanmuuttaja omaa ammatin jota Suomessa tarvitaan ja jolla voi täällä elää.
EU:n osalta eo Perussuomalaisten kanta ole kiveen hakattu vaan se on jossan tulevaisuudessa eikä näin ollen ole hallituskysymys lainkaan.
Molemmat puolueet haluavat myös että laittomasti maassa olevat täytyy palauttaa ”kotiin”.
Molemmat haluavat myös että työn verotusta alennetaan, jo siksikin että sillää voitaisiin estää ”aivovuotoa” ja samalla saada liikettä kotimaiseen kysyntään.
Tänne ulkoa tulevat oikeat osaajat eivät helpolla viihdy täällä arktisella alueella jossa on pakkanen puoli vuotta joka vuosi.
KD todennäköisesti lähtee mukaan jo siksikin että molemmat, PS ja Kokoomus eivät ole uskontovihamielisiä toisin kuin punavirheet.
Kepu saattaa kipuilla mutta lähtee todenäköisesti myös mukaan.
Jos edelläkuvattu toteutuisi niin tulevan hallituksen on varsin helppoa todeta että nyt yritetään korjata Mairinin punavirhe-hallituksen tekemiä jättimäisiä tyhmyyksiä ja se saatta kirpaista.
Ilmoita asiaton viesti
Äänestäjä ei tälläkään kertaa tiedä, miten hänen vaaleissa ilmaisemansa mielipide vaikuttaa hallituksen kokoonpanoon tai politiikkaan. Kun äänestät jotain, saat… jotain, oikeastaan mitä tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Sinipunavihreää pukkaa. Jos Kepu oikeasti ei lähde hallitukseen, se syntyy ilmankin. Sdp, kokoomus, vihreät ja Rkp riittävät enemmistöhallitukseen. Jos Sdp saa pääministeriyden, vasemmistoliittokin mahtuu mukaan. Jos kokoomus nappaa pääministeripuolueen paikan, se haluaa ehkä vasemmistoliiton ulos ja maanittelee Kepun mukaan. Kepu ehkä suostuu jos saa taas enemmän ministereitä kuin koko edellyttäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Kokoomus lähtee höpertelemään sopeuttamis – ja uudistamiskyvyttömän sinipunavihreän suuntaan vasemmiston apupuolueena Kataisen sixpackin tapaan, niin löytää itsensä aivan varmasti Keskustan kokoisena jo ennen vuotta 2025.
Että siitä vain sitten Kokoomus kölinalta vedettäväksi turkulaisen johdolla.
Ilmoita asiaton viesti
Kepu vuotaa oikealle ja vihreät vasemmalle. Kolme suurinta lienevät vielä isompia kuin viime vaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus ei tule ottamaan kahta vasemmistopuoluetta hallitukseen. Vihreillä ei ole minkäänlaista polkua seuraavaan hallitukseen. Keskustan ulostulon jälkeen myös Vasemmistoliiton hallitushaaveet tuli haudatuksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Keskustan ulostulon jälkeen…”
pidetään vaalit, ja sitten voi aivan hyvin seurata keskustan sisäänmeno. Mieli muuttuu ja kelkka kääntyy, kun ”arvioidaan uudelleen”, ”otetaan vastuu”, ”tunnustetaan tosiasiat” tms.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa vihreät on todennäköisemmin seuraavassa hallituksessa kuin Vasemmistoliitto, Kepu tai Persut. Kokoomuksella ei ole koskaan ollut mitään vihreitä vastaan. Vain PersKeKo kakkonen voi pudottaa vihreät pois.
Ilmoita asiaton viesti
”Vain”.
Tällä haavaa se on se ylivoimaisesti kaikista todennäköisin kokoonpano.
Ilmoita asiaton viesti
Virheitä ei pidä enää koskaan päästää hallitukseen. Täysiä kaheleita koko sakki. Ylivoimaisesti haitallisin puolue suomalaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus ja vihreät sopivat taatusti samaan hallitukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kok-Sd-Vihr-Rk -kokoonpanossa on se ongelma, että erityisesti demarien pitäisi myöntää tehneensä täysin virheellistä talouspolitiikkaa tällä kaudella ja pakittaa monissa asioissa.
Ja leikkaukset päälle. En usko. Ja vasemmistoliittoa kokoomus ei ota mukaan (ei voi antaa vihervasemmistolle ylivaltaa, koska sitten kokoomukselle kävisi kuin keskustalle – ja PS todennäköisesti vain kasvaisi).
Ilmoita asiaton viesti
Nykyinen hallitus kulki kansainvälisestä kriisistä toiseen. Ja selvisi kunnialla loppuun asti. Jos edellistä Perskekohallitusta jostain pitäisi kehua niin ehkä siitä että Sipilä oli viimeinen kepulainen pääministeri.
Ilmoita asiaton viesti
Näemme ilmeisesti eri tavalla nämä numeraalit. Kun ennusteissa on, että valtiovelan pelkkiin korkomenoihin uppoaa muutaman vuoden päästä jo viisi miljardia euroa niin se on kutakuinkin puolet siitä määrästä, mihin tämä ”kunniakas” hallitus tuhlasi ensisijaisten ja oleellisten lisämenojen (ne kriisit) lisäksi rahaa.
Itse näen niin, että vihervasemmisto tajusi saaneensa neljä vuotta ”lottovoiton”, mitä ei haluttu jättää käyttämättä. Sitä rahantuhlausideologiaa ei annettu pilata edes laajoilla kriiseillä. Nykykokoonpanolla voisi hyvinkin olla mahdollisuuksia saada jatkaa, jos pandemian kohdalla oltaisiin laadittu kokonaan uusi hallitusohjelma ja laitettu henkselit päälle kaikelle sille valtiososialismin ideologialle, mitä hallitusohjelmassa siinä kohtaa oli.
Tällöin jatkokaudella olisi voitu ehkä jossain määrin palata pienimuotoiseen tuhlailupolitiikkaan. Nyt sille ei ole käytännössä minkäänlaisia mahdollisuuksia, jos aikomuksena on ylläpitää Suomen eurojäsenyyttä.
Jos taas eurojäsenyyden heittää menemään niin tilanne muuttuu oleellisesti meidän kansantalouden kannalta paremmaksi.
Jos taas tuhlailua jatketaan perustellen sen olevan mahdollista aivan kestämättömien holhoustoimenpiteiden (aikuisten neuvola) vaikutusarvioiden vuoksi niin meille käynee tismalleen kuin ensimmäisessä eurokriisissämme 1990-luvun alussa: lennämme ulos, minkä jälkeen tosin koimme aivan valtaisan talouskasvun aikakauden.
Ilmoita asiaton viesti
Selvisi kunnialla?
Täyttä soopaa.
Tanska ja Ruotsi esim. eivät kriisien takia juurikaan lisänneet valtionvelkaa. Suomi 30 miljardia. Onko tämä ”kunnialla” selviämistä.
Todellisuus on että Suomi ajelehti täysin holtittomasti, ilman minkäänlaista järjellistä ohjausta noiden vuosien läpi.
Ja jos punavirheet jatkavat niin joudumme todelliseen koskeen ilman peräsintä ja perämiestä, ( iloa, valoa ja olavia) kunnes IMF ja velkojat ottavat ohjat käsiinsä.
Ilmoita asiaton viesti
Jaxuhali 🙂 Otan osaa. Hyvää naistenpäivää 🤗
Ilmoita asiaton viesti
Orpon ja kokoomuksen mahdollinen ”jaakobinpaini” persujen ja SDP:n välillä on kovin ja stressaavin vaihe ennen hallitusneuvotteluja.
– Sitä ennen äänestäjät ratkaisevat kuka kolmesta aloittaa neuvottelut.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka alkaa hallitusta muodostamaan, lienee ihan sama. Ilman Kokoomusta hallitusta ei saada kokoon. Kokoomus siis päättää talous- ja maahanmuuttopolitiikan suunnan seuraavan neljän vuoden ajanjaksolle.
Ilmoita asiaton viesti
Saattaa siis tulla aika että Kokoomus voi palata omalle oikealle linjalleen pois ”hyvesignaloinnista”.
Ilmoita asiaton viesti
”… äänestäjät ratkaisevat kuka kolmesta aloittaa neuvottelut.”
– Jippii. Kerran neljään vuoteen saa päättää tuon verran.
Ilmoita asiaton viesti
Käydäänpä nyt vaalit ensin. Minusta näyttää silta että Purra aloittaa hallitus tunnustelut ja ”puhtaalta pöydältä” persut ja demarit löytävät toisensa.
Ilmoita asiaton viesti
Muistellaanpas hieman miten kepun on käynyt kun se on lähtenyt herrojen (kok) kanssa marjaan. Vanhasen/Kiviniemen porvarihallitukseen osllistuminen romahdutti kannatuksen ja sama toistui Sipillän porvarihallituksen seurauksena. Ensimmäisestä romahduksesta kepu nousi oppsition kautta jaloilleen, mutta toisesta ei ja jos nyt kokilee kolmannen kerran samaa on puolueen asema pienpuoueena taattu. Santeria Alkion, kepun ideologian isän ajatus köyhien asialla olemisesta ei kokoomuksen johtamassa hallituksessa tulla kiinnittäämään minkäänlaista huomiota. Persut on suuri kupla joka puhkeaa mikäli se hallitusvastuuseen suostuu, ei Suomea pakittamalla kehitetä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän hallituksen aikaansaannoksia (Ote Ylen uutisesta, linkki lopussa):
”Laskujen jälkeen jäljelle jäävä raha menee keskiluokkaiselta perheeltä nyt ruokaan, johtuen myös sähkön hinnan ja lainakorkojen noususta. Välillä tuntuu, kuin olisimme palanneet 50-luvulle.”
Opettaja, 39, Pori
—
Tämä muistui mieleeni, kun kerroit, ettei Suomea pakittamalla kehitetä. Olemme tästä tismalleen samaa mieltä. Tämän vuoksi toivon, ettei demarit, vihreät ja/tai vasemmistoliitto ole Suomen hallituksissa ennen kuin tulevat järkiinsä.
https://yle.fi/a/74-20021332
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kokoomuslainenkin tietää mikä on syynä hintojen nousuun: Venäjä, Venäjä ja Venäjä.
Ilmoita asiaton viesti
On toki omalta osaltaan. Nyt maakaasun TTF-hinnat ovat jo maltillistuneet, mutta ei inflaatio ole kaikilta puolin toennut. Oma osansa on liian pitkäaikaisella elvyttävällä rahapolitiikalla, mitä tehtiin jopa nousukausina.
Se, mikä tässä on harmillista toteutetun fiskaalipolitiikan osalta on, että kun rahat on laitettu leviäksi niin kansalaisten selviytymiseen ei rahat sitten enää olekaan riittäneet.
Varautuminen kriiseihin toki tuli yllätyksenä pandemian myötä. Toivottavasti politiikkojen mielissä pysyy nyt hetken aikaa oivaltaa, ettei hyvinä päivinä ole viisasta pistää kaikkia rahoja haisemaan samoin tein ja ottaa vielä sen päälle velkaa, jotta tuhlaamista voi tehostaa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomella ei enää yksinkertaisesti ole varaa, eikä resursseja vasemmiston ideoinnille ja lisävelanotolle alijäämiä edelleen kasvattaen. Tuoreena viritelmänä SDP:n esittämä aikuisten pakollinen neuvolatoiminta jo muutoinkin kriisiytyneen ja kuormittuneen perusterveydenhoidon päälle jonotusaikoja pidentämään entisestään.
Maan kansantalous on saatava kasvuun ja vientituloja on saatava tavalla tai toisella lisää rakenteellisin uudistuksin – nämä ovat aivan ensimmäiset ja ehdottomat edellytykset ja kaiken taloudellisen kasvun ja kehityksen perusta.
Kaikkiin rakenteellisiin ja taloudellisiin uudistuksiin nuivasti suhtautuva Suomen vasemmisto on ollut tämän kehityksen suurin jarru jo 15 vuoden ajan tarjoten poikkeuksetta vain lisää ja VAIN sellaista, joka lisää julkisia menoja ja holhousta veronkorotuksin ja velkaa lisäten.
Jo tässä ei pian päästä hyvän ja selvän talouskasvun uralle ilman alijäämiä, niin tässä käy vielä huonosti Kreikan tapaan sillä erotuksella, että Suomi on arktinen täysin viennistä ja tuonnista riippuvainen maa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiiski, voisit joskus luetella mitä ne mahdolliset rakeentelliset ja taloudelliset uudistukset oikein ovat.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakaan julkisten menojen kasvattaminen Rinne – Marinin aikana 127,9 miljardista eurosta 152,7 miljardiin euroon ja julkisen velan lisääminen 50 miljardilla eurolla ei toimi, on kuten nyt todistettu. Valtavista velkasummista huolimatta talouskasvu on edelleen täysin onnetonta.
Voisit edes lukea talouspoliittisen arviointineuvoston uudistusehdotuksia näin aluksi Rinteen ja Mäkysen höpötyksien sijaan. Minä en tässä erikseen Granlundia palvele.
Ilmoita asiaton viesti
Siellä niitä on VM:n papereissa vaikka kuinka.
Menokartoituksen setviminen on itsellänikin vielä kesken, koska ajattelin käydä sen läpi huolella.
Äkkiseltään indeksijarru, työttömyysturvan lapsikorotuksen poisto ja joitain muita työnteon kannustavuuteen tähtääviä sosiaaliturvaleikkauksia olisi syytä tehdä.
Palkansaajien reaaliansio putosi viime vuonna yli 5-6 prosenttia. Työhaluttomien reaalitulot on kompensoitu indeksikorotuksin. Se tarkoittaa sitä, että kohta alle kolmen tonnin palkan ei edes kannata mennä töihin.
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164695/VM_2023_13.pdf
Ilmoita asiaton viesti
Granlund, voisit joskus luetella ne vasemmiston saavutukset ja uudistukset, jotka hyödyttävät Suomea?
Ilmoita asiaton viesti
Neljä vuotta sitten Sdp oli täysin valmistautunut sinipunahallituksen, kun kepu näytti haluavan oppositioon. Silloin kokoomus pelasi itsensä ulos neuvotteluista.
Tällä kertaa Saarikon ”pommi” merkinnee, että kepu pääsee vihdoinkin oppositioon.
Itsenäisessä Suomessa on tähän asti pidetty eduskuntavaalit 30 kertaa. Maalaisliiton ja sen perillisten huonoin tulos on 31 edustajaa ja 13,76% äänistä vuonna 2019. Tällä kertaa tulee takuuvarmasti vielä huonompi.
Haluaako Saarikko kepun hallitukseen takiaispuolueeksi?
Ilmoita asiaton viesti
Saarikon pommi taisi olla suutari.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa että Marin ja Ohisalo vierailevat Ukrainassa osoittamassa tukeaan. Täällä alkaa puupäitten itku ja valitus.
Ilmoita asiaton viesti
Iltalehdissä ovat myös puupäät vauhdissa, Timo Hoopola ja iltalehden Mika Koskinen, joka haukkuu Marinin ja SDP:n touhut ja väittää heidän välttelevän vaikeita puheita talouden sopeuttamisesta ja leikkauksista. Leikkauspolitiikkahan on osoittautunut aika surkeaksi viimeisen 30 vuoden aikana. Nyt on terveyspalvelut ajettu heikkoon jamaan ja Pisa-tulokset sakkaa. Mielenterveyskriisi räjähti käsiin ja kustannukset lankeaa työnantajille ja valtiolle. Siinä mukavat seuraukset leikkauspolitiikalle ja aika konkreettiset.
Ilmoita asiaton viesti
Totta puhut. Eli sinun, Vuorelan ja Lamminpään.
Ilmoita asiaton viesti
Pommista on turha puhua, ei tämä yllätä yhtään. Se yllättäisi, jos kepu ylipäänsä menisi hallitukseen, mutta oman etunsa vuoksi se jäänee sovinnolla oppositioon haavojaan nuolemaan. Täytyyhän heidän muistaa mikä kohtalo oli viimeksi, kun menivät kokoomuksen ja persujen kanssa hallitukseen: kannatus melkein puolittui, ja syntymäkepulaisten lisäksi puolueeseen jäi vain porvareita. Nämä taas katosivat Marinin aikana, kun taas alkiolaisia kepulaisia palasi jonkin verran. Nykyisessä polarisaatiossa kepulla on hyvin negatiivinen kierre päällä.
Kepun kohtalona on joka tapauksessa hiipua minipuolueeksi rkp:n ja kd:n rinnalle. Jäämällä oppositioon se pystyy jonkin verran viivyttämään tätä vääjäämätöntä tulevaisuutta.
Ps:n todellisesta halusta hallitukseen en olisi niinkään varma. Johtoportaan täytyy tietää, että käy samoin kuin viimeksi – ilman sinisiä. Mutta kun ps hajoaa niin hajoaa koko hallitus. Niinpä ps:kin haluaa omalle paikalleen, joka on oppositio. Siellä se voi näytellä marttyyria tultuaan muiden hylkäämäksi, vaikka saavuttaisi piikkipaikan vaaleissa.
Edes jonkin verran realistinen enemmistö olisi kok-sdp-vihr-rkp. Muita ei ole ilman kepua. Ellei sitten ryhdytä vähemmistöhallitukseen, jossa katastrofaalisin yhdistelmä olisi kok-ps-kd ja tukipuolueena kepu. Kepu kykenisi kiristämään muita joutumatta itse vastuuseen. Eniten kärsisi Suomen kansa.
Ilmoita asiaton viesti