Puolueiden istuvat pj:t kannattaa haastaa, edes mallin vuoksi. Oulu pesee Porin 6-0

Kuten tiedämme, Keskustan puoluekokouksessa valitaan puheenjohtaja Oulussa. Tiedämme myös, että myös Kokoomus pitää puoluekokouksensa Porissa jossa valitaan vain varapuheenjohtajisto, ei puheenjohtajaa. Toki varapuheenjohtajistokin on puolueissa tärkeä toimija.

Mikä vaikutus tällä mahtaa olla puolueiden saamaan elintärkeään medianäkyvyyteen? YLE:n perjantain klo 18.00 uutisissa Keskustapuolue valtasi mediatilan ja näkyvyyden ja pesi näkyvyydellä Kokoomuksen 6-0. Samoin tulee käymään myös 20:30 YLE:n pääuutisissa ja viikonlopun ajan.  

Kuten edellä mainittu esimerkki osoittaa, puolueiden puoluekokoukset kiinnostavat medioita juuri  puheenjohtajavaalien myötä, joka on puolueille tärkeä medianäkyvyyden paikka. Pori tulee jäämään  Oulun jalkoihin kuluvana viikonvaihteena. Myöskään SDP:n Tampereen puoluekokous ei herättänyt niin medioissa kuin kansalaisissakaan suurempia intohimoja ja kiinnostusta. PM Marin taputettiin puolueen puheenjohtajaksi ilman haastajaa ja kisaa.

Puheenjohtajavaalit vetävät mediat puoleensa ja tuovat sitä myötä ilmaista näkyvyyttä puolueille. Erityisesti kuntavaalien alla tämä olisi kannattanut hyödyntää ovathan vaalivankkurit jo vahvasti liikkeellä tai ainakin niiden rattaat on jo rasvattu.

Tiedämme, että puolueet ovat äärimmäisen riippuvaisia medioiden kiinnostuksesta niitä kohtaan ja medianäkyvyys on niiden elinehto. 

Edellä mainitut esimerkit osoittavat, että vaikka eri puolueissa suurin osa jäsenistöstä ja piireistä  eivät kannata istuvan puheenjohtajan haastamista, se kannattaa silti tehdä. Edes mallin vuoksi. Etenkin oppositiopuolueille asia on tärkeä, jotka ovat medianäkyvyyden osalta suhteessa hallituspuolueisiin marginaalissa.

Puolueiden puheenjohtajakisat ovat takuuvarmoja medianäkyvyyden ja puolueiden teemojen esiin nostamisen paikkoja jota ei kannattane jättää hyödyntämättä.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu