Qatar: Suomen Palloliiton satraappien pallo on ollut ja on täysin hukassa

Parta on pärissyt Qatarissa järjestettävien jalkapallon MM-kisajärjestelyiden osalta. Ikuista keskustelua käydään siitä, liittyykö urheilu politiikkaan tai päin vastoin? Epäselvyyttä tästä ei liene. Raha puhuu.

Viisi maata jätti hakemuksen kisaisännyydestä. Ne olivat AustraliaEtelä-KoreaJapaniQatar ja Yhdysvallat. Kisaisäntä päätettiin 2. joulukuuta 2010 yhdessä vuoden 2018 kisojen kanssa. Äänestys jatkui aina neljänteen kierrokseen saakka. Neljännellä kierroksella Qatar voitti Yhdysvallat 14 äänellä. Yhdysvallat sai 8 ääntä. (Wikipedia)

Politiikan ja vähän urheilunkin penkkiurheilija penkaisi, ketkä Suomen Palloliiton satraappeja olivat, jotka olivat Qatarille myönnettyjen kisojen suomalaisia satraappeja?

Kisat Qatarille myönnettiin siis v. 2010 ja kas, Suomen Palloliiton puheenjohtajana toimi tuolloin nykyinen TP Sauli Niinistö. En ole missään määrin seurannut mitkä olivat Palloliiton johdon tuolloiset kommentit Qatarille myönnettyjen kisojen osalta kotimaassa. Tutkiva journalismi osaa tähän paremmin vastata.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on paikan päällä kiistellyissä Qatarin jalkapallon MM-kisoissa. Lahden päätös matkustaa Qatariin herätti ja on herättänyt syksyn aikana kritiikkiä.  Jo karsintojen aikana Palloliiton hallituksessa käytiin perinpohjainen keskustelu siitä, ettei boikotoida näitä kisoja, hän toteaa. (YLE 19.11)

Ovat Palloliiton satraapit olleet ketä ja milloin hyvänsä, Suomen Palloliiton satraappien pallo on ollut ja on täysin hukassa.

Tulevien presidenttiehdokkaiden ei liene kannata hakea vauhtia Suomen Palloliiton johdosta. Siinä määrin liitolla näyttää olevan pallo hukassa.

 

+2
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu