SDP:n kannattaja ja äänestäjä – kenen joukoissa seisot?

Iltalehti ”grillasi” kuntavaalitentin alkuun PM Marinin aamiaisista. Hätäisemmälle lukijalle totean jo blogin alkuun, että vastaava näkökulma olisi voinut kohdistua mihin puolueeseen tahansa. Joten lähdetään perkaamaan blogia siltä pohjalta.

”Esimerkiksi viime vuoden huhtikuussa pääministerin perheen kylmät ateriat maksoivat veronmaksajille 1341,40 euroa ja ruokakauppalasku oli 620,92 euroa eli yhteensä 1962,32 euroa.

Pääministeriltä kysyttiin IL:n tentissä, onko summa kohtuullinen?

Marin vastasi, että aamiaistarvikkeiden osalta summassa oli laskettu yhteen kaksi kuukautta. Hän myös vetosi siihen, että viime huhtikuussa Suomi oli siirtynyt koronan vuoksi poikkeusoloihin ja pääministeri perheineen asui Kesärannassa.

–Minun mielestäni on kohtuullista se, että pääministeri saa sen avun arkeensa, jonka vaativassa tehtävässä tarvitsee.

–Nyt näen, että moni ihminen ei näe tätä kohtuullisena.

–Jos pidetään täysin kohtuuttomana yhteiskunnassa sitä, että pääministeri käyttää aikansa työntekoon, eikä Prismassa käymiseen, sitten se varmaan pitää ajatella, että pääministeri ei käytä tällaisia palveluita.” (IL 2.6.2021) 

SDP on perinteisesti duunareiden ja työttömien puolue, joka tuli IL:n tentissä myös esille. Lähestytään problematiikkaa, joka on SDP:n probleema käynnissä olevissa kunnallisvaaleissa siitä näkökulmasta, minkä verran työtön saa KELA:n peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea kuukaudessa. 

”Ilman korotuksia työttömyysetuuden määrä on keskimäärin 726 e/kk (21,5 x 33,78 e). Maksat veroa työttömyysetuudesta.” (KELA) 

Jos oletetaan, että veroprosentti olisi 10 % (-73 €) työtön saa nettona (726-73) 654 €. SDP:n puheenjohtaja saa pelkkinä aamupaloina enemmän kuin häntä äänestävä työtön kuukauden välttämättömään elämiseen.

Onkin erittäin mielenkiintoista, miten pj. Marin perustelee äänestäjilleen, omille joukoilleen, että aamupalakorvaus n. 17.000 euron kuukausituloilla on kohtuullinen ja aamiaislähettipalvelulla vältytään siltä, ettei pääministerin tai hänen puolisonsa ei tarvise käydä paikallisessa marketissa.

Jopa politiikan tutkija ja yksittäinen professori on julkisuudessa loihenut lausumaan, että ateriakorvaus ei ole kohtuuton ottaen huomioon pääministerin kiireet.

Marinin ja SDP:n työtön riviäänestäjä venyttää jokaisen sentin ja pennin, jotta hän selviää kuukaudesta toiseen hengissä, alle pääministerin aamupalakulujen. SDP:n puheenjohtaja tyytyy lakonisesti äänestäjilleen toteamaan, että ymmärrän, että moni ihminen ei näe tätä kohtuullisena.

SDP:n puheenjohtaja saa aamupalamuroina sen, minkä hänen vankkumaton äänestäjäkuntansa koko kuukaudessa välttämättömään elämiseen.

SDP:n kannattaja ja äänestäjä. Kenen joukoissa seisot?

 

 

 

+14
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu