Suomen Nato-jäsenyyden paradoksi – Suomi on nyt ”vaarallisempi” Venäjälle kuin Nato-jäsenmaana

Oheinen blogi on kirjoitettu sarkastisella otteella, sisältäen kuitenkin paradoksin ja teorian siitä, millainen uhka Suomi olisi Nato-jäsenenä tai ei-jäsenenä Venäjälle.

Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä arvioidaan parhaillaan Kremlin päässä. Mitähän ”kivaa” me niille keksittäisiin, etteivät liittyisi? saattaa Vladimir esikuntineen nyt kuumeisesti pohtia.

Kun mennään teoreettiselle tasolle kyseisessä Nato-teemassa ja Suomen Nato-jäsenyydessä, niin sarkastiselta kuin saattaa kuulostaakin, Suomi on nyt – olematta Naton jäsen – pahempi uhka Venäjälle kuin Naton jäsenenä.

Jos ja kun Suomi liittyy Natoon, tulee Suomen ja Venäjän rajasta myös Kremlin näkövinkkelistä turvallisempi, Nato kun ei tule koskaan hyökkäämään Venäjälle.

Niin paradoksaaliselta – ja sarkastiseltakin – kun saattaa kuulostaa, eikö Venäjän pitäisi päinvastoin kannustaa Suomea Natoon sillä Suomen ja Venäjän raja on nyt turvattomampi kuin Suomen ollessa Natossa. 

Noh, pelätä ei toki tarvitse sitä, että Suomi hyökkäisi Pietariin ja Murmanskiin, mutta Venäjänä hankkisin  teoreettiset ja pitävät turvatakuut kannustamalla Suomea Naton jäseneksi. Edellä mainitusta näkökulmasta tarkasteltuna pirauttaisin Vladimirina pikaisesti Joelle ja Jensille asian vauhdittamiseksi.

 

 

+2
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu