Suomen Nato-jäsenyysprosessissa jalka on vahvasti oven välissä – PM Marin ”paljasti” Nato-kantansa

Katseemme ja kiinnostuksemme on luonnollisesti kiinnittynyt tänään ajankohtaisselontekoon turvallisuusympäristön muutoksesta. Kuten odotettua, selonteossa ei otettu kantaa suoraan Suomen Nato-jäsenyyteen, mutta rivien välistä on nähtävissä, että kirkkaan vihreä valo palaa.

Selonteon yksityiskohtia tässä yhteydessä siteeraamatta, politiikan penkkiurheilija kiinnitti selontekoakin enemmän huomiota PM Marinin Suomen medioille Tukholmassa antamaan haastatteluun.

Marin totesi haastattelussa (vapaa lainaus), että ”kantani Nato-jäsenyyteen on luettavissa rivien välistä”. Kyseinen lausunto ei jätä ketään epäselväksi siitä mikä on PM Marinin Nato-kanta. Myöskään TP Niinistö ei ”jarrutellut” YLE:lle antamassaan haastattelussa.

Mediat kiinnittävät ymmärrettävästi huomiota selontekoon ja pääministereiden väliseen keskusteluun ja niiden sisältöön. Jos jotakin merkittävää uutta päivän uutisannista pitäisi nostaa esille, kyse on eittämättä PM Marinin ”Nato-kannasta”, joka pyyhkäisee heittämällä selonteon sisältökysymysten edelle, jossa ei odotetusti ollut mitään yllättävää.

 

 

+2
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu