”Suomi sodassa”?

Politiikan penkkiurheilija on pannut merkille, että veronmaksajien n. 10 miljardin ylimääräinen elvytyspaketti, sähköineen päivineen ja Fortumin pelastuspaketteineen on toveri Putinin piikkiin pantava argumentti. Näin toki on, mutta politiikan penkkiurheilijan korvaan on viime päivinä särähtänyt se, että valtiojohtomme on varsin taitavastikin pannut asian toveri Putinin piikkiin toteamalla, että Fortum ei saa kaatua Kremlin edessä ja että me taistelemme sen puolesta, että Venäjä ei voita Ukrainaa sodassa.

Edellä mainitut hallituksen argumentit ovat sinänsä perusteltuja. Ukrainan – ja Euroopan – ei pidä antaa hävitä Venäjälle nyt käynnissä olevassa sodassa. Paradoksaalisen asetelmasta tekee kuitenkin se, että Euroopan valtiot, Suomi mukaan lukien ovat keskittyneet siihen miten Putin voitetaan energiasodassa. 

Kuka muistaa, että tosiasiallista sotaa käydään parhaillaan Ukrainan rintamilla? PM Marinin mukaan maamme elää parhaillaan sotataloudessa. Sotatalouteen vertaaminen on politrukeilta varsin helppo, mutta sinänsä fiksu veto  – Pena sen polkaisi – (Kummeli: Pääministeri).

Penan polkaisema sotatalous -termi on mielenkiintoinen siitä näkökulmasta, että yhtään luotia ei ole lentänyt maamme rajojen sisäpuolelle, mitä nyt venäläiset ”tupolevit” silloin tällöin käyvät vilkaisemassa ovatko rajamme vartijat hereillä.

Jos sähkölaskumme nousee euron tai kaksi, sillä ei ole mitään tekemistä siihen verrattuna mitä Ukrainassa tapahtuu. Verta vuotaa ja pääministerimme julistaa maamme oleva sotataloudessa.

Tampereen ystävyyskaupunki on Kiova.

Kuva Kiovan kaupungista

(Kuva: Tampereen kaupungin nettisivut)

Kiova on ollut Tampereen ystävyyskaupunkina vuodesta 1954 lähtien. PM Marin on evp. kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja nykyinen sdp:n rivivaltuutettu.

Tammelan kaupunginosa taistelun jäljiltä

(Kuva: Tampere 1918. Wikipedia).

Mitä mahtaa Kiovan pormestari Vitali Klitshko ajatella kuullessaan, että Suomi ja ystävyyskaupunki Tampere on sodassa, jossa veri ei ole vuotanut sitten 1918?

Politiikan penkkiurheilija on taipuvainen ajatukseen, että Penan ässä hihasta (lue: sotatalous) ei kalskahtane hyvältä – ystävyyskaupungin – Kiovan suunnalla.

+7
Olli-PekkaSalminen
Sitoutumaton Tampere

Hallintotieteiden maisteri. Väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu