Häpeämmekö me omaa kieltämme?

Maailma muuttuu ja kieli muuttuu, on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan. Joskus sitä vain pohtii ovatko kaikki muutokset hyvästä, miksi niitä tehdään ja miten se vaikuttaa yhteiskuntaan.

 

Itseäni huolettaa nykypäivänä se, että puhekielessä korvataan monia sanoja englannilla. Jo monessa pikaruokapaikassa asiointi vaatii englannin osaamista, jos haluaa tietää mitä tilaa. Suomalainen pääsääntöisesti toki osaa englantia mutta yhteiskunnassa on vielä monia, joille kyseinen kieli on vaikea omaksua. Yhtä vaikea kuin esimerkiksi nettipankin käyttö, joka sekin on miltei välttämättömyys nykyisessä yhteiskunnassa.

 

Yksi vaikeimmin hahmotettavista julkisista toimijoista on Liikenne- ja Viestintävirasto, josta käytetään ilmaisua Traficom. Postilla oli aikoinaan omat Itella juttunsa ja saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

Olen joskus kuullut, että Suomessa vierailleet turistit olisivat ihmetelleet, että häpeämmekö me omaa kieltämme, kun suuri osa on kirjoitettu englanniksi. Toki heille vierailu on helpompaa ja monet turistit arvostavat suomalaisten englanninkielen taitoa mutta monet myös ihmettelevät oman kielemme aliarvostusta. Loppujen lopuksi meillä on kuitenkin hieno, vaikkakin vaikea kieli siitäkin huolimatta, että talvisin levitämme suolia tielle ja joskus takassa tuli palelee iloisesti.

+1
Ollikekkonen
Perussuomalaiset Kotka

Olen Kotkan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu, sekä Kaupunginhallituksen jäsen.

Aiemmin olen toiminut mm.
- Samuli Sibakoffin vaalipäällikönä Europarlamenttivaaleissa 2019.
- Juho Eerolan vaalipäällikkönä Europarlamenttivaaleissa 2014
- Kaakkois-Suomen vaalipäällikkönä eduskuntavaaleissa 2015
- Kaakkois-Suomen vaalipiirilautakunnan jäsenenä
- Paikallisyhdistyksen puheenjohtajana muutamia vuosia
Sekä lukuisia erilaisia muita luottamustehtäviä.

Työkseni toimin eduskunta-avustajana.
Aiemmin toimin työkseni kuljettajana raskaankaluston puolella ajokorttina ABECEDE
Vapaa-aikana yritän selviytyä omakotitalossa vihreän emännän kanssa parisuhteessa. Onneksi meillä sentään on edes kaupunginhallitus ja työ eduskunta-avustajina yhteisenä harrastuksena.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu