Koulukiusaamista ei ole – Pitää käyttää oikeita termejä.

Kuva - Juraj Varga Pixabay

Lasten ja nuorten maailma saattaa joskus olla julma, kun etsitään omaa paikkaa maailmasta ja erilaisista sosiaalisista yhteisöistä. Me aikuiset saatamme joskus väheksyä tätä puhumalla koulukiusaamisesta. Miltä tuntuisi, jos omalla työpaikallasi olisi pahoinpitely, laiton uhkaus, varkaus, kunnianloukkaus tai viestintäsalaisuuden loukkaus ja sitä väheksyttäisiin sanomalla, että se nyt on tuollaista harmitonta työpaikkakiusaamista? Aikuisten maailmassa näihin puututaan mutta koulussa, jonka pitäisi olla lapselle turvallinen paikka näistä puhutaan ihan eri termeillä. Miksi?

 

Tein joitakin aikoja sitten Kotkassa valtuustoaloitteen siitä, että otettaisiin käyttöön ns: Etelä-Karjalan malli myös Kotkan kouluissa. Siellä ei ole koulukiusaamista vaan siellä näitä tekoja käsitellään oikeilla termeillä ja sekä poliisi, että Kymsotea vastaava Eksote ja yksittäiset opettaja  pääsevät myös puuttumaan tilanteisiin. Valtuustoaloitteeseen tuli jo vastaus, joka ei oikeastaan vastannut mihinkään ja kaupunginhallitus lähettikin sen takaisin valmisteluun yksimielisesti.

 

Ilokseni luin Ylen uutisista Etelä-Karjalan mallista ja siitä, että se on toiminut hyvin ja erilaiset oppilaiden toisiinsa kohdistamat laittomat toimet ovat vähentyneet reilusti. Uutisessa myös mainittiin, että sama toiminta olisi laajenemassa koko Kaakkois-Suomeen. Tässä kohtaa toivon, että Ylen uutisessa ei ollut painovirhettä vaan sama malli otettaisiin käyttöön myös Kotkassa! Se olisi pitänyt olla käytössä aina ja koko maassa. Yksikään pahoinpitely, varkaus tai vaikka laiton uhkaus ei voi olla vain koulukiusaamista.

+5
Ollikekkonen
Perussuomalaiset Kotka

Olen Kotkan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu, sekä Kaupunginhallituksen jäsen.

Aiemmin olen toiminut mm.
- Samuli Sibakoffin vaalipäällikönä Europarlamenttivaaleissa 2019.
- Juho Eerolan vaalipäällikkönä Europarlamenttivaaleissa 2014
- Kaakkois-Suomen vaalipäällikkönä eduskuntavaaleissa 2015
- Kaakkois-Suomen vaalipiirilautakunnan jäsenenä
- Paikallisyhdistyksen puheenjohtajana muutamia vuosia
Sekä lukuisia erilaisia muita luottamustehtäviä.

Työkseni toimin eduskunta-avustajana.
Aiemmin toimin työkseni kuljettajana raskaankaluston puolella ajokorttina ABECEDE
Vapaa-aikana yritän selviytyä omakotitalossa vihreän emännän kanssa parisuhteessa. Onneksi meillä sentään on edes kaupunginhallitus ja työ eduskunta-avustajina yhteisenä harrastuksena.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu