Asialinjan voitto pullonkorkkipopulismista on selvä

Vasemmistoliiton kaikkien aikojen vaalivoitto on tosiasia. Puolueen kannatus on suurempi kuin koskaan ja sen edeltäjälläkin SKDL:lla oli numerot yhtä korkealla vuonna 1979. Ennen minun, jo harmaapartaistuvan miehen syntymää.

Nämä vaalit olivat toisaalta yllätykselliset vaalit, mutta toisaalta hyvin loogisesta syystä. Li Anderssonin henkilökohtainen suursuosio muuttui nyt toden teolla ääniksi, ja samaan aikaan ihmiset antoivat myös ensimmäistä kertaa viestin oikeistohallituksen toiminnasta. Samalla vaalit olivat asialinjan voitto turhanpäiväisestä pullonkorkkipopulismista. Vasemmistoliiton väki puhui tiukkaa asiaa ympäristöstä, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja kansainvälisen yhteisön ja EU:n hampaattomuudesta Gazan humanitäärisessä kriisissä. Se viesti upposi.

Hallituksen viesti ja ennen kaikkea teot eivät puolestaan uponneet kansaan, vaan palaute oli hyvin tyly perussuomalaisille. Orpo-Purran hallitus on tehnyt eriarvoistavaa politiikkaa leikkaamalla sosiaaliturvasta, huonontamalla duunarin asemaa ja antaneet palttua ympäristölle. Samaan aikaan rikkaimpien veroja on alennettu. Kaiken kukkuraksi julkisista sotepalveluista on niistetty reippaasti rahaa ja laitettu lisäpanostukset hyvätuloisia hyödyttäviin Kela-korvauksiin.

Vasemmistoliitto on eritoten puheenjohtajansa Li Anderssonin kautta esittänyt asiapohjaisen vaihtoehdon niin kotimaan politiikassa kuin kansainvälisiin linjauksiin. Ei ole mikään luonnonlaki, jotta valtiontalouden ongelmat poistetaan köyhiä kurittamalla. Korjaamalla verotuksen aukkopaikat ja luopumalla esimerkiksi ilmastolle vahingollisista yritystuista saataisiin taloutta tasapainotettua oikeudenmukaisemmin. Vaihtoehto on olemassa Euroopassa, joka on merkittävässä roolissa esimerkiksi työelämän pelisäännöistä linjattaessa. Tuomme esimerkiksi selkeäsanaisesti esiin sen, että alipalkkaus on kriminalisoitava – kyseessä on palkkavarkaus! Se on puolueen linja ja selvä linja onkin.

Vasemmistoliitossa ei piilotella kynttilää vakan alla. Li Andersson on korostanut sitä, että hän vastaa kysymyksiin kun niitä esitetään. Ihmiset pitävät myös kunniassa sitä, että lupauksista pidetään kiinni. Ihmiset eivät arvosta tyhjien vaalipuheiden jälkeistä ylimielistä naureskelua sakset kädessä.

Vaalitulos antoi myös meille Vasemmistoliiton aktiiveille valtavasti itseluottamusta ja intoa tehdä politiikkaa. Olen itsekin pyrkinyt tekemään johdonmukaista politiikaa niin Oulussa kuin Pohteella tavallisen ihmisen parhaaksi. Päätökset eivät aina ole yksinkertaisia ja asioihin perehtyminen vaatii paljon. Työ jatkuu. Ensi kevään kunta- ja aluevaaleissa nähdään seuraava voittomme, johon johtaa uusi pätevä ja karismaattinen ja ennen kaikkea asiapohjalta lähtevä puheenjohtajamme.

OlliKohonen
Vasemmistoliitto Oulu

Isä ja puoliso.

42-vuotias sairaanhoitaja ja FM viestinnästä. Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston 3. vpj, Oulun 1. varavaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen. Alue- ja kaupunginvaltuustoryhmän varapuheenjohtaja. Vasemmistoliiton puoluevaltuutettu. Toivottavasti ihan OK tyyppi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu