Vasemmistoliitto yhdistää toimivan sosiaalipolitiikan reiluun ilmastopolitiikkaan

Eduskuntavaalien alla moni miettii puolue- ja ehdokasvalintaansa tarkkaan. Kullakin meistä on ymmärrettävästi oma arvopohjamme, jonka pohjalta linjauksiamme teemme.

Kun olen päivystänyt toriteltoilla jo kohtuullisen paljon, olen kuullut monta kertaa kysymyksen siitä, miksi juuri Vasemmistoliittoa kannattaisi äänestää. Moni on miettinyt ”taktisesti” äänestämistä, ja se onkin järkevää. Kannattaa nimittäin äänestää juuri sitä puoluetta ja henkilöä, jonka näkee parhaaksi. Esimerkiksi Oulun vaalipiirissä ei valita pääministeriä, vaan sitä, pääseekö Kohonen tai joku muu kansanedustajaksi tai sitten ei.

Äänestyskriteereitä mietittäessä haluan tuoda esiin sen, että Vasemmistoliitto on puolueista mielestäni se, jossa sosiaalipoliittinen osaaminen ja tekeminen yhdistyvät uskottavalla tavalla ilmastonmuutoksen torjuntaan. Ei kuvassa olevien Julma-Ölkyn kaltaisten luonnonihmeiden säilyminen ole varmaa selässä olevan Lauri-pojan mahdollisille jälkeläisille, jos emme tee työtä ympäristön puolesta.

Lisäksi Vasemmistoliitto on tehnyt varsinkin kuluneella vaalikaudella paljon työtä koulutuksen kunnianpalautuksen puolesta, ja urakointia olemme valmiit jatkamaan. Maksuton toinen aste ja oppivelvollisuuden pidentäminen ovat historiallisia uudistuksia, mutta ei auta jäädä tuleen makaamaan. Tulevina vuosina kaikista keskeisintä on saada satsauksia erityisopetukseen ja lisätä pienryhmiä.

Oulun yliopistossa alkoi tämän eduskuntavaalikauden aikana psykologikoulutus ja Lapin yliopisto järjestää nyt myös kotikaupungissani sosiaalityöntekijöiden koulutusta. Nämä ovat tervetulleita avauksia, joilla parannetaan sote-sektorin työvoiman saatavuutta.

Olen itse valmis tekemään työtä sen puolesta, että koulutustarjonta alueellamme kohenisi nykyisestään. Nämä asiat eivät tapahdu itsekseen ja varmuudella, koska annettiinpa myös oikeistoleiristä koulutuslupauksia ennen vuoden 2015 vaaleja. Ja niiden antamisen jälkeen tehtiin liki 700 miljoonan euron koulutusleikkaukset. On väliä, ketkä ovat vallassa.

OlliKohonen
Vasemmistoliitto Oulu
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Isä ja puoliso.

42-vuotias sairaanhoitaja ja FM viestinnästä. Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston 3. vpj, Oulun 1. varavaltuutettu. Vasemmistoliiton puoluevaltuutettu. Toivottavasti ihan OK tyyppi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu