Vesi on meidän!

Vesihuollon yksityistäminen ei ole koskaan saanut missään mitään hyvää aikaan. Se on nostanut hintoja, huonontanut laatua ja aiheuttanut suuria ongelmia ympäristölle. Samaan aikaan veden antaminen kaupallisille yksityisille toimijoille voi hyvinkin johtaa ongelmiin kriisitilanteissa. Veden antaminen julkisen vallan ulkopuolelle on ongelma myös julkisuuden ja demokratian näkökulmasta.

Vesihuolto on luonnollinen monopoli jos joku. Minnekään ei tehdä kaksia vesijohtoja tai viemäriverkkoja. Kaupallinen toimija saa käytännössä luvan painaa rahaa, jos vesihuolto yksityistetään. Monet kaupungit kuten vaikkapa Berliini tai Pariisi ovatkin ottaneet takaisin itselleen yksityistetyn vesihuollon siitä aiheutuneiden ongelmien myötä.

Näihin syihin perustuen polkaisin yhdessä muiden aktiivisten tavallisten ihmisten kanssa käyntiin ”Vesi on meidän” -kansalaisaloitteen, joka starttasi tänään perjantaina 31.1. Ennen kello kymmentä se on kerännyt jo lähes 4600 allekirjoitusta, joten matka eduskuntakäsittelyä ajatellen on käynnistynyt aivan huikealla tavalla.

Emme halua Caruna-ilmiön leviävän kaikkialle suomalaisiin julkisomisteisiin vesilaitoksiin. Juuri siksi sinun tukesi kansalaisaloitteelle on erittäin tärkeä. Allekirjoita ”Vesi on meidän” -kansalaisaloite osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5966!

OlliKohonen
Vasemmistoliitto Oulu
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Isä ja puoliso.

42-vuotias sairaanhoitaja ja FM viestinnästä. Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston 3. vpj, Oulun 1. varavaltuutettu. Vasemmistoliiton puoluevaltuutettu. Toivottavasti ihan OK tyyppi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu