Arvoton yhteisö EU

Usein hoetaan, että EU on ”rauhanprojekti”, tämä lienee EU-uskovaisten eräs lempihokemia. Pidän väitettä erikoisena, sillä EU ei ole yhdenkään rauhansopimuksen osapuoli ja toisen maailmansodan päätti Euroopassa länsiliittoutuneiden ja Neuvostoliiton toiminta kolmatta valtakuntaa vastaan. Tuosta kummunnut Euroopan länsi-itä-kahtiajako toi ajoittain ikävänkin kauhun tasapainon, mutta toisaalta rauhan toukokuussa 1945. Nykyisen EU:n alueen rauhan ovat siis ensimmäisessä maailmansodassa ratkaisseet voimat, jotka eivät ole Keski-Euroopassa tai edes EU:in jäseniä. Mutta miksi pilata hyvää EU-tarinaa faktoilla, sillä Suomen nöyrä Brysseliä hännystelevä EU-eliitti rakastaa tuota väitettä, jota mediat toistavat.

Millainen rauhanprojekti EU:ista on Suomelle sitten tullut? Kun Suomi liittyi unioniin, olimme parisen vuotta nettosaajina eli maksoimme vähemmän kuin saimme. Vuoden 2000 jälkeen Suomi on maksanut joka vuosi enemmän kuin on saanut. Helsingin Sanomien uutinen vuodelta 2013 kertoo, että ”Sveitsi maksaa satoja miljoonia” mutta saa vuosittain takaisin 150-200 miljoonaa. Sveitsin ulkoministeriön mukaan maa on maksanut vuodesta 2007 yhteensä n. 1,3 mrd euroa laajentumistukea uusille EU-maille. Sveitsi käy kauppaa EFTA:n jäsenenä EU:n kanssa ja kuuluu vielä Schengeniin.

Mitä Suomi sitten maksaa? Verrataanpa Sveitsin verrattain pieniä lukuja pelkästään tulevaan EU:n monivuotiseen rahoituskehyskauteen. Yksi kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa?

 

 

Kun nämä taloudelliset tosiseikat otetaan esille, alkaa useimmiten hätääntynyt selittely siitä, että ei noin voi tai saa laskea ja että EU on turvallisuuspoliittinen ratkaisu ja ”arvoyhteisö”.  Olen yrittänyt useampaan otteeseen selvittää, mitä turvaa EU tuo ja ketä vastaan, mutta minkäänlaista vastausta en ole saanut. Presidentti Niinistön ja EU-mielisen valtaeliitin suosiossa oleva ”turpo-bloggari” ja konsensusmedian lempipoika Janne ”Rysky” Riiheläinen tykkää linkitellä ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa vuosimallia 2016 kyselijöille.  Selonteko kuulemma kertoo totuuden. Selonteossa sanotaan esimerkiksi näin:

”Euroopan unioni on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeisin toimintakehys ja tärkeä turvallisuusyhteisö.” (s. 14).

32-sivuinen selonteko ei kuitenkaan onnistu kertomaan, miten rahan maksaminen Itä-Euroopan maataloustukiin, Etelä-Euroopan haamulentokentille tai vaikkapa EU-parlamentin jatkuvaan muuttoralliin kahden kaupungin välillä tuo Suomelle turvallisuutta. Jos tämän toteaa, alkaa puhe ”arvoista” ja ”vapaasta liikkuvuudesta”. Arvot ovatkin mielenkiintoinen juttu. Esimerkiksi Suomeen kuuluvalla Ahvenanmaalla asuvaa suomenkielistä vähemmistöä saa syrjiä aivan vapaasti, heillä ei ole oikeutta edes omankieliseen perusopetukseen Ahvenanmaalla. Kun Kataloniassa poliisi hakkaa äänestyspaikalla siviilejä, kuuluu Brysselin EU-pamppujen suunnasta vaikenemista (video kertoo paljon, katso kuinka EU-pamppu kiemurtelee!). Kun Espanja sulki verkkosivustoja, Brysselin EU-pamput olivat hiljaista poikaa. Se siis niistä arvoista. Arvot kelpaavat sumuverhoksi, kun edistetetään EU-liittovaltiokehitystä. Kaikki eivät kuitenkaan ”arvoyhteisön arvoista” pääse nauttimaan.

* * *

EU on siis järjestelmä, joka on huimaa vauhtia kehittynyt ja siirtymässä entistä enemmän kohti keskusjohtoista mallia, liittovaltiokin olisi ehkä liian lievä termi. Suomella ei ole omaa rahapolitiikkaa ja eurojäsenyys on aiheuttanut suunnatonta vahinkoa maallemme. Seuraavaksi Suomi on valmis menemään kohti EU-taakanjakoa maahanmuuttopolitiikassa. Rajoista ja rahoista päätetään siis muualla. Saksan sosiaalidemokraatit ajavat jo yhteistä euroarmeijaa, joka varmasti olisi ainakin kokoomuslaisten mieleen. Sillä armeijalla voisi ehkä vähän mäiskiä itsenäisyysmielisiä ja muitakin kurittomia tulevaisuudessa? Ensimmäiset askeleet kohti EU-sosiaaliturvaakin on jo otettu. Loppupäässä häämöttää tietenkin eurooppalainen ”KELA” , jossa Suomelle on varmasti tarjolla maksajan paikka. Tasavallan presidenttikin on valmis luopumaan valtaoikeuksistaan, koska EU.

* * *

Tällaista kyyryselkäistä nöyristelyä ei voi kuin halveksia. Suomi on täysin sokeasti mukana kehityksessä, joka nimenomaan vaarantaa sen itsemääräämisoikeuden ja lakkauttaa lopuksi itsenäisyyden. Arvoton projekti, suorastaan häpeällinen.

* * *

Tule siis sinäkin eduskuntatalon eteen lauantaina 28.11.2020 klo 13.30 Fixit-mielenosoitukseenjossa olen myös puhumassa. Laitetaan siniristiliput hulmuamaan!

 

 

OlliKotro

Laura Huhtasaaren avustaja Euroopan parlamentissa. Kirjoittajan mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta minkään muun tahon kantaa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu