Brexit-evankeliumi Kaius Niemen mukaan

Vaikka en jalkapallosta juuri paljoa ymmärrä, olen antanut kertoa itselleni, että yleensä siinä vaiheessa, kun valmentajan vakuutetaan nauttivan seurajohdon luottamusta, ovat potkut hyvin lähellä. Samankaltaisesta ilmiöstä, jossa pyritään luomaan julkisuudessa todellisuutta vastaamaton mielikuva, lienee kyse ns. Brexit-prosessissa. Viimeisin – sinänsä viihdyttävä –  esimerkki tästä saatiin tänään, kun Helsingin Sanomien ilmeisen hysteerisessä tilassa oleva [nimetön] pääkirjoitustoimittaja esitti, kuinka ”EU:n puolustaminen kannattaa

Ensin kuitenkin uusi käsite. Pravda kertoo meille ”totuuden tunnustajasta”. Правда:n mukaan Totuuden Tunnustaja ”tietää unionijäsenyyden tuottavan paljon hyötyä yli sen laskennan, joka kohdistuu vain jäsenmaksu- ja tukivirtoihin”. On siis yksi absoluuttinen EU-totuus. Ei ole muita totuuksia. Aivan kuten Johanneksen evankeliumissa Jeesus kertoo olevansa ”tie, totuus ja elämä”. Hyötyjä ei siis voi tai saa laskea, ne vain ovat. Näin julistaa nimetön pääkirjoitusevankelista. Hiukan kuten evankelista Johannes Raamatussa.

Nimetön pääkirjoitusevankelista jatkaa: ”Paljonko tuottaa hyötyä yrityksille se, että EU on yksi sisämarkkina-alue yksine sääntöineen?”.  Vaikka Pravdan evankelistoja ei saisi arvostella, pystyy Sveitsi osallistumaan pääkirjoitusevankelistan mainostamille sisämarkkinoille olematta EU-jäsen. Evankelista unohtaa myös mainita, että kyllähän sisämarkkinoille osallistumisesta maksetaan, ja paljon. Kun suomalainen yritys myy tavaraa tullitta toiseen EU-maahan, maksaa Suomi EU-jäsenyydestään miljardien jäsenmaksua. Yrityksen maksama tulli (jota ei sitäkään olisi pakko maksaa, kuten Sveitsin esimerkki osoittaa) on vain vaihtunut veronmaksajan maksamaan jäsenmaksuun. Tai kertoohan evankelista sen hiukan aiemmin, tosin nyt käyttäen tuntemattomaksi jääneestä syystä keppihevosena presidentti J.K Paasikiveä :

EU:n koronaviruselpymispaketti ja budjettiraamien muutokset vievät Suomea syvemmälle nettomaksuihin. Tässäkin kannattaa ottaa apuun J. K. Paasikiven viisaus totuuden tunnustamisesta: paketti ja budjettimuutokset tulevat väistämättä

Pääkirjoitusevankelista mainitsee seuraavaksi Erasmuksen. Onhan toki pyhä asia, että opiskelijan tulee päästä ryyppäämään puoleksi vuodeksi ulkomaille ja tämän takia kannattaa kuulua EU:iin. Eihän varmaan olisikaan mahdollista, että Euroopan yliopistoilla olisi vaihto-ohjelma ilman EU-liittovaltiota ja tulonsiirtoja? Jäsenmaksuja maksamattoman Sveitsin yliopistoilla on samankaltaisia järjestelyjä ja tosiasiassa Erasmus-verkostoon kuuluu sellaisia maita kuin Kiribati, Malawi tai Uzbekistan. Mutta miksi pilata hyvä eurostoliittolainen evankeliumi totuudella?

Sokerina pohjalla pääkirjoitusevankelista kertoo, kuinka ”On aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen ja taas Paasikiven oppeihin. Tämä elvytyspaketti ja pysyvät muutokset EU-yhteistyöhön tulevat joka tapauksessa, joten kannattaa alkaa vaikuttaa siihen, millaisia nämä muutokset ovat.” Tosiasia on, että eiväthän ne oikeasti tietenkään tule, jos on valtioita, jotka eivät niitä hyväksy. ”Seuraavaa vaihetta” evankelista ei kuitenkaan avaa, mutta ehkäpä se kerrotaan pian EU-protektoraatti Suomen hallintoalamaisille. Kertooko sen meille juhlallisesti ehkä itse Kaius Niemi?

* * *

Mistä kaikesta tämä sitten kertoo? Lyhyesti sanottuna: paniikista. Suomen EU-uskovainen kartellimedia on vuosikausia rummuttanut, kuinka Britannia on ”suossa” (klik ja klik). Valitettavasti verenhimoinen, Britannian ”romahtamista” odottava kartellimedia on joutunut kokemaan monta ikävästi, kihelmöivän kipunoiden tuloillaan ollutta, mutta keskeytynyttä orgasmia. Mitä tehdä, kun romahdusta ei ole tullutkaan? Lörpähdys?

Uutiskynnystä ei Suomessa ylittänyt sellaisen pikkulafkan kuin Unileverin vuoden 2020 päätös muuttaa pääkonttorinsa Lontooseen Hollannista, maailman kolmenneksi suurimman talouden Japanin ja maailman kuudenneksi suurimman talouden Britannian tuore vapaakauppasopimus tai Britanniaan tehty Nissanin suurinvestointi 2019. Lontoon asema maailmanlaajuisilla toimitilamarkkinoilla ei juurikaan ole heilunut.

EU-eliitti ja sitä hännystelevä kartellimedia evankelistoineen pelkää kuollakseen, että Brexit-prosessi saattaisi näyttää liian helpolta ja mukavalta ja siksi sitä on höystettävä Brysselin EU-bobrikoveille tyypillisellä röyhkeällä retoriikalla. Eikä ihme. Mahdollinen no deal voi uhata Saksassa 180.000:ta työpaikkaa. Britannialla oli vuonna 2019 72:n miljardin punnan kauppavaje EU:in kanssa. EU vei siis Britanniaan 72:lla miljardilla punnalla enemmän kuin Britannia vei EU:iin. EU-pamppujen haave ryöstökalastaa loputtomiin Britannian talousvyöhykkeellä ei sekään taida onnistua.

EU-uskovaiseksi äänitorveksi taantunut Kauppalehti kertoo tänään 26.10.2020, kuinka ”Koronakurimuksessa elävä Britannia ja Johnson tarvitsevat vapaakauppasopimuksen EU:n kanssa poliittisista ja taloudellisista syistä.”. Tosiasiassa EU on pelin moukka. Se haluaa sopimuksen, koska pelkää a) sopimuksetonta eroa ja b) sopimuksettoman eron taloudellisia vaikutuksia EU:lle itselleen. EU mouruaa sopimusta, mutta Britannia ei sitä välttämättä tarvitse. Jos taas EU mankumansa sopimuksen saa, tulee se olemaan niin edullinen Britannialle, että EU:n heikkous paljastuu. Britannian ei tarvitse pelätä kaupankäyntiä maailman kauppajärjestön WTO:n ehdoilla, näin kirjoitti maan nykyinen sisäministeri Priti Patel jo 2018. Britannialla on nimittäin sellainen tapa, että se ei – kuten Suomen EU-uskovainen eliitti – laita nimeään huonoihin diileihin.

* * *

P.S (jos ette ole kuulleet Kaius Niemestä, kerrottakoon se nyt: hän on HS Pravdan päätoimittelija/evankelista).

 

OlliKotro

Laura Huhtasaaren avustaja Euroopan parlamentissa. Kirjoittajan mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta minkään muun tahon kantaa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu