Mitä yhteistä on kirkolla, ”vasemmistolla” ja kokoomuksen raharuhtinailla?

Kun tuon otsikon kysymyksen kysyy, vastaa kadunmies todennäköisesti ”Ei mitään”. Juuri näin kadunmiehen halutaankin vastaavan. Tavallisen kokoomusta äänestävän Virtasen tulee kuvitella, että on olemassa hyvä isänmaallinen kokoomuspuolue ja paha punikki-vasemmisto. Tavallisen vasenta laitaa tai vihreitä äänestävän halutaan kuvittelevan, että on olemassa oma sosiaalinen vihervasemmistolainen ja ihmisläheinen, vanhoja villapaitoja käyttävä vasemmisto ja paha, kovia arvoja ajava oikeisto. Tähän asti kaikki onkin mennyt hyvin.

Pelissä on kuitenkin häirikkö, perussuomalaiset. Se ei halua asettua kumpaankaan [kuvitteelliseen] ääripäähän. Kun kuvitteelliset ääripäät haastetaan, syntyy hassuja tilanteita.  Hassuista tilanteista esimerkkinä on keskustan osallistuminen vihervasemmistolaiseen hallitukseen, joka tekee Suomen turvallisuuden, maatalouden ja yrityselämän kannalta tuhoisia päätöksiä. Yhtä hassua on kokoomuslainen valeoppositio, joka olisi keskustan tilalla tekemässä tismalleen samanlaisia päätöksiä vaikkapa pyramidihuijauksessa nimeltä EU:n elvytysrahasto, mutta jonka täytyy esiintyä ”kriittisenä”. Yhteinen nimittäjä näillä tempauksilla kuitenkin on : konsensuspuolueiden aseman säilyttäminen leikkimällä välillä oppositiota ja välillä hallitusta ja halu eristää perussuomalaiset. Sosiaalisen median aikakaudella se on kuitenkin vaikeampaa, sillä enää ei riitä se, että Helsingin Sanomien toimitus hoitaa tiedotuksen, maakuntapravdat toistavat sen  ja kansalaiset nielevät koko syötin vapoineen.

* * *

Vasemmistoliitto toteaa periaateohjelmassaan seuraavaa:

Demokratian on oltava pääoman valtaa vahvempi. Vasemmistoliitto tekee eron kapitalismin ja markkinatalouden välille. Vasemmistoliitto vastustaa kapitalismia, joka on pääoman omistajien taloudellisia etuja ja valtaoikeuksia yksipuolisesti suosivaa politiikkaa. Kapitalistisessa yhteiskunnassa pääoma on demokratiaa vahvempi ja pääoman omistukseen perustuva valta hallitsee taloudellista päätöksentekoa. Tahdomme korvata pääoman ylivaltaa suosivan vallankäytön kaikkien osallisten yhteistoiminnalla ja työn tulosten oikeudenmukaisella jaolla.

Tämän moni äänestäjä-parka uskoo. Millaista politiikkaa vasemmistoliitto sitten ajaa? Se istuu hallituksessa ja puolustaa puheenjohtajansa Li Anderssonin suulla ”elvytysrahastoa”. Li Andersson siis kannattaa sitä, että Suomi maksaa 6-8 miljardia maille, jotka ovat hoitaneet talouttaan vuosikymmeniä päin mäntyä ja saa itse ehkä 3 miljardia. Li Andersson tietää oikein hyvin, että kyse on EU-integraation askeleesta, jossa mennään kohti yhteistä velkaa. Pysyvästi, kuten EKP:n Lagarde jo hahmotteli. Suorat lahjoitukset toki kiinnostavat etelän maita, lainat vähemmän. Kuten alla oleva Financial Timesin taulukko osoittaa, elvytysrahaston hyötyjät ovat muualla kuin Suomessa.

(Lähde: FT)

Tuet menevät yrityksille, jotta samalla autetaan mittavia summia etelään lainanneita pankkeja. Li Andersson ja vasemmistoliitto haluavat siis Suomen veronmaksajien lahjoittavan rahaa käytännössä Etelä-Euroopan pankkien tukemiseen. Vaihtoehtona olisi se, että Suomen veronmaksajat eivät osallistuisi tähän ja Italia, Espanja sekä muut vastaavat tapaukset ottaisivat itse vastuun taloudestaan ja lainaisivat rahaa vapailta markkinoilta. Ainiin, oletteko joskus kuulleet Lin kritisoivan euroa? Miksipäs pankkiirien kätösestä syövä valevasemmistolainen moista tekisikään? Li on myös erityisen innostunut sotaleikeistä ulkomailla, sillä hän ei halua, että Suomi harjoittelisi vain omalla tai Ruotsin maaperällä. Olisiko Listä äitiysloman jälkeen haastamaan Petteri kokoomuksen puoluekokouksessa?

* * *

Joku saattaisi luulla, että kirkko ei sotkeentuisi politiikkaan ja keskittyisi julistamaan Sanaa. Ei ole luulo tiedon väärti. Suomen evankelisluterilainen kirkko kertoo sivuillaan kannattavansa taloudelliseen yhteisvastuuseen perustuvaa EU:ia. Kirkko siis haluaa

(mikä sinänsä ei yllätä) kaiken harjoittamansa suvaitsevaisuusmädätyksen lisäksi panna suomalaiset maksamaan muiden maiden velkoja ja sotkuja. Kirkko haluaa myös EU-liittovaltion. Kirkon työmarkkinalaitos on mukana vuonna 2018 komissaari Kataiselle annetussa lausumassa, jossa todetaan seuraavaa:

”EU:n toimintakykyä on pyrittävä vahvistamaan ja jäsenmaiden yhtenäisyyttä on vaalittava mahdollisimman pitkälle. EU:n ja jäsenmaiden välisiä toimivaltarajoja on kunnioitettava myös uudessa tilanteessa, mutta rajojen uudelleenarviointi voi olla tarpeen pitkällä aikavälillä.”

Uudelleenarviointipa hyvinkin. Jokainen ymmärtää, millaista ”uudelleenarviointia” ev.lut kirkko haluaa. Tietenkin lisää EU-liittovaltiota ja keskusjohtoista Brysselin bobrikovien ja pankkien valtaa – eli lisää taakkaa suomalaisille verojen ja alistamisen muodossa. Joku voisi kysyä, millä tavalla tämä palvelee työväestöä tai yhteiskunnan vähempiosaisia, joita kirkko ja vasemmisto väittävät puolustavansa.

Ehkä on uskottava vain Paavoa, sillä pankkiirien paras kaveri, Paavo Arhinmäki opetti suomalaisille, kuinka he nyt saavat rahaa.

* * *

Entäs sitten pankkiiripuolue kokoomus? Kokoomuksen kaksia rattaita on ihailtava. Kokoomus on hiukan sanataiteillut elvytysrahaston kanssa, mutta miksi kokoomus ei sitä kannattaisi, kun sitä kannattavat jo kirkko, valevasemmisto ja muut suurpankkien ja EU-bobrikovien ystävät. Kaikesta kritiikistä huolimatta Petteri Orpon kannatus EU-pyramidihuijaukselle on ollut koko ajan tosiasiassa varauksetonta. Kuka muistaa, kuinka Petteri kertoi vuonna 2018 ihmeellisestä yhtälöstä, jonka mukaan yksi euro EU:lle tuo kymmenen takaisin (ESS 17.2.2018)?

 

* * *

Mikä on siis näitä kolmea otsikossa mainittua tahoa yhdistävä tekijä? Yhdistävä tekijä on EU-liittovaltiokehitys. Riippumatta siitä, ovatko vasemmistoliitto ja kokoomus hallituksessa tai oppositiossa, ne haluavat

  1. EU-liittovaltiokehitystä ja tulonsiirtoja eli lisää maksettavaa suomalaisille
  2. EU-armeijan
  3. Hallitsematonta, sosiaaliperusteista maahanmuuttoa ja väestönvaihtoa

Kirkon rooliksi on jäänyt tukea kohtia 1-3 hallituspohjasta riippumatta, suomalaisista vähempiosaisista välittämättä.

 

OlliKotro

Laura Huhtasaaren avustaja Euroopan parlamentissa. Kirjoittajan mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta minkään muun tahon kantaa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu