Palkitaanko VM:n budjettiehdotuksessa suomalaisuustyö?

Suomessa on tasan yksi järjestö, Suomalaisuuden liitto, joka ajaa virallisesti ja aidosti pakkoruotsin poistamista. Maa on sen sijaan täynnä ruotsinkielisiä järjestöjä ja edunvalvontaa. Meillä on myös ylhäisökieli ruotsia puhuville omat kiintiöt lääke- ja oikeustieteelliseen, omat kansankäräjät, jotka saavat satoja tuhansia valtionapua vuodessa, oma televisiokanava ja useita julkista tukea (500 000 euroa vuodessa) saavia sanomalehtiä.

(Yllä kuvankaappaus valtion talousarviosta vuodelle 2023)

Tietenkin omat koulut, yliopistot ja vanhainkodit. Valmiiksi pehmustettu mukava elämä kehdosta hautaan siis. Ja tietenkin omat kivat opiskelija-asunnot ja siirtolapuutarhat.

(Yllä kuvakaappaus Iltalehden uutisesta 22.8.2008)

Suomalaisuuden liiton hallituksessa on vahva edustus sekä perussuomalaisista, että kokoomuksesta ja luulisi, että kun PS ja kokoomus ovat hallituksessa, he muistaisivat Suomalaisuuden liittoa edes jonkinlaisella avustuksella. Avustuksen kohtalo on tietenkin opetus-ja kulttuuriministeriön ja valtiovarainministeriön käsissä, mutta eikö budjetin pohjaesitys tule kuitenkin perusuomalaisen puolueen puheenjohtajan johtamalta valtionvarainministeriöltä? Ylhäisö- ja kielipuolue RKP on vuosia estänyt tuen Suomalaisuuden liitolle.

Perussuomalaiset julkisti kovalla kohinalla syksyllä 2022 sopivasti ennen eduskuntavaaleja Suomalaisuusohjelmansa. Ohjelmasta nousi – kuten oli tarkoituskin – iso kohu ja ruotsinkielinen ylimystö ministereitä myöten tuomitsi ohjelman. Jokainen politiikkaa tunteva tiesi, että kyseessä oli jälleen kerran täky, jolla PS:n äänestäjät ja pakkoruotsia vastustajat saataisiin uurnille. Yhtään osaa ohjelmasta ei oltu edes ajateltavan toteuttaa.

Kun hallitusohjelma julkistettiin, kävi ilmi se, että PS oli myynyt kaikki viralliset kielipoliittiset tavoitteensa ja Suomalaisuusohjelmasta ei näkynyt hallitusohjelmassa jälkeäkään. Puhun virallisista kielipoliittisista tavoitteista, sillä en ole suinkaan varma siitä, mikä Riikka Purran, hänen avustajakuntansa ja muun puoluejohdon todellinen kanta vaikkapa pakkoruotsiin on.

Elokuun 24-25.8. ovat vuorossa valtiovarainministeriön sisäiset budjettineuvottelut ja 28.8. julkaistaan VM:n budjettiehdotus. Kun kokoomuksella on pääministeri ja PS:llä on valtiovarainministeri, voisi loogisesti olettaa, että Suomalaisuusohjelman laatinut perussuomalaiset onnistuisi jättämään kädenjälkensä budjettiin ja Suomalaisuuden liitto tukensa saisi.

Jään mielenkiinnolla odottamaan valtiovarainministeriön budjettiehdotusta, joka tulee kertomaan paljon. Pohdin, saneleeko RKP, vai onko niin, että sen halutaankin sanelevan?

 

 

OlliKotro
Helsinki

Kirjoittajan mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta minkään muun tahon kantaa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu