Valtioneuvoston johdolla rakennusperintöä hävittämässä

Suomessa on useissa kaupungeissa tuhottu mittaamattoman arvokkaita miljöitä ja rakennuksia, Helsinki kuuluu toki samaan surulliseen joukkoon. Poikkeuksena voi sanoa, että Helsingin Sanomat (joka käytännössä on myös kaupungin poliittisen eliitin äänitorvi) julkaisi aikanaan Puretut Talot-kirjan, joka perustui lehdessä tehtyyn pitkään juttusarjaan. Helsingin kunniaksi voi sanoa, että jonkinlaista menneisyyden analyysiä tai kuten Saksassa sanotaan ”Vergangenheitsbewältigungia” on edes yritetty harjoittaa. Esimerkiksi Turun tai Tampereen osalta minkäänlaisesta menneisyyden tilinteosta ei ole tietoakaan ja kaikki, mikä menneessä on tapahtunut, on siellä hyvää ja edistyksellistä. Sekä Aamulehti että Turun Sanomat varovat tarkasti suututtamasta gryndereihin kytkeytyvää establishmenttia.

Helsingissä, jossa yleensä erityisesti vasemmistovihreät meuhkaavat jokaisesta kalliosta, pusikosta ja notkosta, on kummallisen hiljaisuuden vallitessa valmisteilla hanke, joka yltää törkeydessään 60-70-lukujen purkuvimman tasolle. Valtioneuvosto on nimittäin haluamassa purkaa osan linnastaan. Olin hiukan yllättynyt, että Helsingin Sanomat asiasta kertoi (21.9.2022), mutta sen verran juttua sentään sensuroitiiin, ettei laitettu kuvaa siitä, mitä aiotaan purkaa. Kuva (tai oikeammin kuvankaappaus on tuossa alla) ja purettava arvotalo näkyy keskellä (punainen nuoli).

 

Sinänsä ei ihmetytä, sillä onhan ylin valtiojohto näyttänyt jo esimerkkiä. Sauli Niinistön kengässä oli kivi, nimittäin harvinaiset puuhuvilat, jotka nyt pitää jyrätä maan tasalle Meilahdessa. Sittemmin HS ei ole uutisoitunut purusta mitään, joten vaimenneettikohan jatko-uutisointi ylemmältä taholta?

Kuten näemme, valtiojohdon ja kaupungin johdolla Suomen rakennusperinnön hävittäminen elää ja voi hyvin ja jatkuu entiseen malliin. Uusi kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskoski on päättänyt panna tuulemaan.  Ja se, joka museoviraston perään haikailee, älä turhia. Museovirastolle ei ole ollenkaan ongelma se, että keskustasta hävitetään osa valtioneuvoston linnaa. Jokuhan voisi vaikka menettää virastossa virkansa, jos se esittäisi hankalia kysymyksiä.

+2
Käyttäjäkuva
Perussuomalaiset Helsinki

Laura Huhtasaaren avustaja Euroopan parlamentissa. Kirjoittajan mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta minkään muun tahon kantaa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu