Bensakauppias paniikissa

Oikeaa tietoa Kongon korpien tilanteesta.

St1:n pääomistaja Mika Anttonen saa aina kritiikittömästi tilaa ’ajatuksilleen’ jopa tekniikan ja talouden alan asiantuntevina itseään pitävissä mediassa. On tyypillistä, että Anttosta ei haasteta millään tavalla päättömyyksistään. Hän on autoäijien Jeesus, joka tulee ja vapahtaa muutoksen uhatessa.

Nyt hän on keksinyt verrata karjatalouden takia poltettavia Amazonin metsiä Kongon kaivoksiin. Jokainen edes vähän ajatteleva tajuaa, että Anttosella on hölmö mittakaavavirhe ja muutkin suhteet ja suuruusluokat ovat aikalailla hurlumhei. Kaikki, paitsi toimittaja… 

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/cf59aaf9-bb30-4b87-bddd-525614baa149

Oikea journalisti olisi vähän miettinyt ja kommentoinut paitsi noita vain stetson-menetelmään perustuvia analogioita, myös Anttosen asemaa. Bensakauppias puhuu omassa asiassaan bisnestään eniten uhkaavaa autoteollisuuden ja liikennepolitiikan megatrendiä, liikenteen sähköistymistä vastaan. Oikea journalisti olisi myös edes lyhyesti voinut viitata siihen, että eivät ne öljymiljoonat Anttoselle ole kertyneet ihan vain enkelipölyllä ja taikasanoilla.

Näkymiä Siperiasta, kielisukulaistemme hantien mailta

Tähän saakka olen esittänyt vain mielestäni ihan kohtuullisia toiveita toimittajalle. Ei kai kriittisen ajattelun edellyttäminen ole liikaa vaadittu? Ymmärrän, että tämä on kyllä jo liian suuri toivomus: Joskus voisi hiukan kertoa siitä, miten suomalaiset polttomoottoriautoilijat osallistuvat Venäjän asevarustelun rahoittamiseen. Eikä kyse ole jostain yleisestä Venäjä-möröstä, vaan ihan konkreettisesta, suoraan Suomen lähialueilla tapahtuvasta varustautumisesta. Suursaaren helikopterikenttä, Alakurtin lentotukikohta… Muista tämä, kun ostat seuraavan kerran bensaa tai dieseliä tai lämmitysöljyä. Olet Vladimirin asialla.

opehuone

Puheenvuoron ruskeaoikeiston kiusankappale. Yritän noudattaa Hanlonin lakia ajan ilmiöiden ja sanomisten arvioinnissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu