2020 sähköautovuosi

Tänä vuonna Euroopan markkinoille on tulossa yli 30 uutta täyssähköautomallia entisten lisäksi. Suurimman peliliikkeen tekee VW, jonka I.D – malleja tulee markkinoille parikin erilaista. Tuhannet suomalaiset ennakkotilaajat odottavat Seatin Mii’tä, jonka Suomen 2020 kiintiö varattiin hetkessä loppuun.  Mercedes Benz ja BMW yrittävät ryhtyä kilpasille suositun Teslan Model 3-mallin kanssa. Saas nähdä miten käy.
Kuljetustilaa ja vetokoukkua toivovat suomalaiset saavat lisää vaihtoehtoja, kun edellämainitut saksalaiset ja Volvo tuovat myyntiin uudet mallinsa. Ne ovat kylläkin suv-malleja, mutta tilaa pitäisi olla ja koukunkin saa.

Teslan Cybertruck ja Rivian avannevat pelin avolavojen luokassa, jos vain ehtivät 2020 aikaan Eurooppaankin. Sähköisissä hyötyajoneuvoissa harpataan myös kunnolla eteen- ja ylöspäin. Ainakin  Volvon suuret satsaukset realisoituvat.

Uusien merkkien ja mallien tulo tuuppii markkinoille muutaman vuoden ikäisiä, hyviä käytettyjä varsinkin tuolla etelämpänä Euroopassa. Käytettyjen hinnat laskevat ja saatavuus paranee. Veikkaan, että käytettyjen täyssähköautojen tuonti vain kiihtyy entisestään.

Vuoden yllättäjä on kyllä pikkuinen, sympaattisesti muotoiltu Honda e: Siinä on kuvassa näkyvä näppärä ominaisuus, jota sähköautovihaajatkin varmaankin voivat arvostaa. 1500W 230V pistorasialle on helppo keksiä fiksua käyttöä mökillä, sähkökatkon aikana, reissussa jne.

opehuone

Todellisuus ei ole lainkaan niin yksinkertainen kuin sinä, mutta kiinnostavampi. Yritän noudattaa Hanlonin lakia ajan ilmiöiden ja sanomisten arvioinnissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu