Paunion väitteet eivät kestä faktantarkistusta

Paunion populistiset, raflaavat väitteet koronavirusepidemiasta on pätevästi ja perusteellisesti kyseenalaistettu täällä: https://www.pandemia.fi/faktantarkistus1/index.html

Ongelmana on lyhyesti sanottuna lähteiden käyttö kyseenalaisella tavalla.

”Blogialustalla julkaistu mielipidekirjoitus on lähtökohtaisesti poleeminen, eivätkä sitä välttämättä koske kaikki tieteellisen diskurssin säännöt. Jos kieltäisimme kaikki kirjoitukset, jotka vähääkään syyllistyvät lähteiden valikointiin ja lainausten irrottamiseen asiayhteydestä, jäisi internet kovin tyhjäksi.

Epidemiologina ja lääkärinä kirjoituksessaan esiintyvällä Pauniolla on kuitenkin aivan erityinen vastuu tartuntataudin vuoksi julistetun poikkeustilan aikana.

Pauniolta on voitava odottaa tieteenalansa kirjallisuuden arviointia tasapuolisesti ja ennakkoluulottomasti. Paunio ei myöskään voi olla ymmärtämättä, että tutkimustulosten ja WHO:n suositusten vääristeleminen ei ole hyväksyttävää.”

Valistuneimmat ovatkin jo kauan tienneet, miten suhtautua Paunion juttuihin. Nyt on ylittynyt paljon parodiahorisonttia vakavammin otettava raja.

Edit: Paunio on vastannut aivan raivoissaan Pandemia-sivuston tiimille. He käyvät hänen vastineensa kylmän viileästi läpi kohta kohdalta. Mikko Paunio häviää aivan 6-0.

opehuone

Todellisuus ei ole lainkaan niin yksinkertainen kuin sinä, mutta kiinnostavampi. Yritän noudattaa Hanlonin lakia ajan ilmiöiden ja sanomisten arvioinnissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu