Mihin hävisi Paavon tämänpäiväinen ”Venäjä-nuoleskelu”?

Johonkin bittiavaruuteen on tainnut hävitä Paavon tämänpäiväinen ”laatublogi” Ukrainan sodan syistä ja Venäjän tavoitteista.

Tiivistettynä Ukrainan sodan syyhän taisi olla että ystävällismielinen Venäjä tuli avustamaan separistialueita saavuttamaan itsenäisyytensä ja alueensa.  Vain tämä oli Venäjän tarkoituksena eikä suinkaan koko Ukrainan valtaaminen.

Blogi hävisi ennenkuin ehdin saamaan vastauksen siihen että minkä ihmeen takia Venäjä pyrki sodan alkuvaiheessa ”nappaamaan” Ukrainan presidentin ja marsittamaan panssarivaunudivioonansa paraatissa Kiovaan. Samoin itseäni ihmetytti  miksi Venäjä hyödynsi Valko-Venäjää? Käsittääkseni Valko-Venäjä on eri suunnassa Ukrainaa kuin separatisti-alueet. Tosin onhan ”koukkaus” ihan hyvä sotilastaktiikka, mutta minkä ihmeen takia yrittää koukata Kiovan kautta, jos vain separistialueisen ”vapauttaminen” oli tavoitteena. Itsenäisten valtioiden pääkaupunkiseutuhan lienee useimmiten niitä alueita joiden sotilaalliseen puolustamiseen panostetaan paljon, jolloin ”koukkaamistaktiikan” tappiot voivat nousta päämäärään nähden suuriksi.

Sekin itseäni ihmetyttää myös  että minkä ihmeen takia venäisjoukot kaivoivat juoksuhautoja Zernobylin alueella jos tavoitteet olivat vain separatisti-alueiden vapauttaminen. Eikös sotilaallinen voima olisi kannattanut sijoittaa sinne kuten nykytilanteessa toimitaan sen sijaan että taisteltiin turhaan Kiovasta (joka ei ollut päämäärä).

Välillä tuntuu että Suomen turvallisuuspolitiikalle parasta mitä on tapahtunut on Paavon menetetty presidenttiys ja hänen laskusuunnassa oleva poliittinen uransa.

Mutta en ole varma meneekö Paavo vielä kunnon Kremlin miehestä, hänhän puhuu sodasta eikä erikoisoperaatiosta.

 

 

 

+22
OPM

Brutinaa mielenterveydestä, perus- ja ihmisoikeuksista, virkamiehen vallasta ja milloin mistäkin..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu