Oulun Raksilan kampus on mahdollisuus.

Oulun Yliopiston hanke rakentaa uusi kampus Raksilan nykyisten markettien paikalle on herättänyt paljon kohua ja vastustusta osin myös varsin erikoisin perusteluin.

Raksilan kampus olisi yliopistoa palveleva toimipiste jonka hankesuunnitelman lähtökohtana on tarjota kansainvälisten konferenssien sekä symposiumien vaatimia tiloja Yliopistolle. Suunnitelmissa on myös sisällyttää kampukseen kirjasto joka palvelisi myös yliopiston ulkopuolia tahoja. Samalla tämä tarjoaisi tukipalveluita etäopiskelijoille jota opiskelevat keskustasta käsin ja joiden tulisi muuten kulkea Linnanmaalle yliopiston palveluita hyödyntääkseen.

Samalla kampus loisi uudenlaista yhteistyön muotoja jo tällä hetkelläkin erillään olevan Kontinkankaan kampusalueen kanssa jossa sijaitsee tällä hetkellä Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta. Tämä mahdollistaisi eri tiedekuntien entistä joustavamman yhteistyön niin henkilökunnan kuin opiskelijoiden parissa. Oululaisten politiikkojen tulisikin tukea rohkeasti Raksilan kampuksen rakentamista jo itsessään keskustan kehittämisen kannalta katsottuna.

Oululla olisi mahdollisuus kohottaa mainettaan yliopistokaupunkina uuden kampuksen myötä. Tämä itsessään tietenkään ei ratkaise sitä kuinka korkealle tulevat opiskelijat arvostaisivat Oulua yliopistokaupunkina tulevaisuudessa mutta tämä antaisi oman positiivisen lisänsä.

Yliopiston uusi kampusalue on hyvä hanke joka toisi merkittäviä etuja niin opiskelijoiden, henkilökunnan että kaupunkilaisten kannalta. Tähän kannattaa tarttua molemmin käsin.

0
opwallin
Kansalaispuolue Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

Lähestulkoon koko elämänsä Oulusssa asunut, kahden lapsen isä, reservin kersantti.
Kannatan kansallisen demokratian ja kansanvallan lisäämistä Eu:n lainsäädännön ylitse. Nykymuotoisesta Eu:sta tulee luopua ja sen tilalle tulisi rakentaa ETA:n pohjalta kauppayhteisö jossa olisi muodolliset mutta toimivat rajatarkastukset ja ETA-kansalaisten ja tavaroiden vapaa liikkuvuus.
Kaikki sananvapautta rajoittavat hankkeet tulee torpata.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu